in ,

Token Nedir? Nasıl Satın Alınır?

Token nedir? Token türleri nelerdir? En popüler tokenlar hangileri?

Token nedir? Token türleri nelerdir? En popüler tokenlar hangileri? Bu yazımızda tüm bu soruların cevaplarını bulabileceksiniz. Hazırsanız token dünyasına giriş yapalım. İlk durağımız token kavramını tanımak olacak. Keyifli okumalar…

Token Nedir? 2022

Kirpto para birimlerinin yükselişiyle birlikte token kavramı yeni bir bağlamda hayat buldu. Eskiden token (jeton) festivallerde ve lunaparklarda alışveriş yapmamıza olanak sağlayan parayla eş değer ticari bir nesneydi. Ancak günümüzde tokenlar, kripto para teknolojisinin önemli bir parçası konumunda.

En basit tanımıyla token, mevcut bir blok zincirinin üzerinde inşa edilmiş bir kripto para birimidir.

Bir kripto para birimi bağımsız olarak çalışıp kendi platformunu kullanırken token mevcut bir blok zincirinin üzerine inşa edilmiş bir kripto para birimidir.

Token Ne Demek?

Token, blok zincir üzerinde bulunan birim değeridir. Dijital olarak transfer edilebilen varlıklara verilen genel isimdir. Tokenlar birim değeridir, alınıp satılabilir. Oyun içi alımlarda, dijital para, puan vb işlemlerde kullanılabilir.

Token Türler? 2022

Tokenları 4 grupta sıralayabiliriz:

  • Ödeme Tokenları
  • Yardımcı Tokenlar
  • Güvenlik- Menkul Kıyme Tokenları
  • Değiştirilemez Tokenlar

 

token nedir?

Ödeme Tokenları

Ödeme tokenlarının temel amacı bir değişim aracı, değer deposu ve hesap birimi olarak hizmet vermektir. Bitcoin ve Litecoin gibi büyük kripto para birimleri ödeme tokenlarıdır.

Tokenlar, arz- talep dengesine göre değer kazanır veya kaybeder. Daha fazla talep ve daha düşük arz değeer artışına neden olurken, daha düşük talep ve daha fazla arz token değerini düşürmektedir. Örneğin, 21 milyon Bitcoin çıkarılabilir durumda bu, daha fazla insan kripto para birimleri ile mal ve hizmetler için ödeme yapmaya başladıkça ve yeni madeni para arzı azaldıkça değerinin en azından teoride artacağı anlamına geliyor.

Uygulama Tokenları

Bu tür tokenlar, sahibine blok zinciri tabanlı bir ürün veya hizmete erişim olanağı sağlamaktadır. Örneğin, Ethereum (ETH) blok zincirinde yürütülecek akıllı sözleşmelere ödeme yapmak için Ether’i kullanabilirsiniz.

Güvenlik- Menkul Kıymet Tokenları

Güvenlik tokenları, hisse senetleri gibi geleneksel varlıklardır. Geleneksel menkul kıymetler gibi, menkul kıymet tokenları da sahibine sahiplik hakkı verir. Menkul kıymet tokenları, hisse senetleri ve tahvill gibi geleneksel menkul kıymetlere alternatif olarak geliştirildi.

Yapılan bir araştırmaya göre token aşağıdaki 3 kriteri karşılıyorsa menkul kıymet tokenıdır.:

  1. Sahibi, ortak bir işletmeye yatırılan para karşılığında token aldığında
  2. Kar elde etmek amaçlanıyorsa
  3. Kar elde etmek için gereken işlemlerin hiçbirini yapmıyorsa

Değiştirilemez Tokenlar

Değiştirilemez tokenlar, benzersiz bir şeyin dijital temsilidir. Her simge belirli bir varlığı temsil eder, bu nedenle standart bir değeri yoktur. Bu da değiştirilemez bir tokenı diğerleriyle doğrudan değiştiremiyeceğiniz anlamına geliyor.

Blok zincirdeki veriler kopyalanamadığı ve değiştirilemediği için değiştirilemez tokenlar, mülkiyet haklarını, kimliği ve özgünlüğü kanıtlamak için idealdir.

Token nedir? 2022

Token Nasıl Satın Alınır? 2022

Token Nedir? Token nasıl satın alınır? En iyi kripto para borsaları hangileri? Kripto para dünyasında yeniyseniz, ilk etapta bu soruların cevaplarını bulmanız gerekiyor. Yeni yatırımcılar için “Token Nasıl Satın Alınır?” kılavuzu hazırladık. Bu adımları izleyerek tokenlara kolayca yatırım yapabilirsiniz.

1. Bir Komisyoncu veya Kripto Borsası Seçin

Kripto para birimi satın alabilmek için atmanız gereken ilk adım bir aracı kurum veya kripto para borsası seçmek olacaktır.

Kripto para borsaları alıcılar ile satıcıların kripto para ticareti yaptığı bir platformdur. Borsalar aracı kurumlara göre daha düşük komisyonlara sahiptir. En iyi bilinen kripto para borsaları şöyle: (Aşağıdaki isimlere tıklayarak KriptoHaber referansıyla borsalara kayıt olabilir ve %40‘a varan komisyon indirimiyle alışverişe başlayabilirsiniz!!)

 

Üye olduğunuz borsanın itibari para transferleri ile yapılan satın almalara izin verdiğinden emin olun. Bazı borsalar yalnızca başka bir kripto para birimi kullanarak satın almanıza izin vermektedir. Bu tarz borsalarda ticaret yapacaksanız öncelikle başka bir borsada kripto para  birimi alarak kullanacağınız borsaya transfer etmeniz gerekiyor.

Kripto para komisyoncuları, sizin için borsalarla etkileşime giren kullanımı kolay arayüzler sunarak kripto para almanın karmaşıklığını ortadan kaldırır. Bazı komisyoncular, borsalardan daha yüksek komisyon almaktadır. Robinhood ve SoFi, en tanınmış kripto para aracı kurumlarındandır.

2. Hesabınızı Oluşturun ve Doğrulayın

Bir aracı kuruma veya borsaya kara verdikten sonra yapacağınız ilk iş kaydolmak olacaktır. Kaydolduğunuz platformda kimliğinizi doğrulamanız gerekebilir. Bu işlem dolandırıcılığı önlemek ve yasal gereklilikleri karşılamak için  yapılmaktadır.

Doğrulama işlemini tamamlayana kadar kripto para birimi alım-satımı gerçekleştiremeyebilirsiniz. Kaydolduğunuz borsa sizden kimliğinizin önlü arkalı fotoğrafını isteyebilir ve hatta görünüşünüzü doğrulayabilmek için sizden selfie bile isteyebilir. Token Nedir? Token Nasıl Satın Alınır? yazımıza devam ederken unutmamanız gereken en önemli şeylerden biri de borsalara kayıt olurken güvenlik adımlarının hepsini eksiksiz yaptığınıza emin olmanızı öneririz!

3. Para Yatırın

Kripto para alabilmeniz için hesabınızda para olması gerekiyor. Kayıt olduğunuz platforma banka hesabınızı bağlayarak kripto hesabınıza para yatırabilirsiniz.

Bazı borsalar veya aracı kurumlar kredi kartından para yatırmanıza izin verse de, bunu yapmak son derece riskli ve pahalı olabilir. Bu durum normal satın alımlardan daha yüksek faiz oranlarına tabi oldukları ve ayrıca ek nakit avans ücretleri ödemeniz gerektiği anlamına gelir.

4. Kripto Para Satın Alın

Para transferiniz kripto hesabınıza geçtikten sonra kripto para almaya hazırsınız. Borsalarda yatım yapabileceğiniz yüzlerce coin bulunmaktadır.

Almaya karar verdiğiniz kripto para biriminin sembolünü seçtikten sonra kaç tane almak istediğinizi girdikten sonra satın alabilirsiniz.

Piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para biriminin sembolleri aşağıdaki gibidir:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ethereum (ETH)
  3. Binance Coin (BNB)
  4. Tether (USDT)
  5. Solana (SOL)
  6. Cardano (ADA)
  7. USD Coin (USDC)
  8. Ripple (XRP)
  9. Terra (LUNA)
  10. Avalanche (AVAX)

5. Depolama Yöntemi Seçin

Kripto para borsaları, herhangi bir koruma sistemi desteklenmez ve hırsızlık veya bilgisayar korsanlığı riski altındadır. Şifrenizi veya kodlarınızı unutursanız yatırımlarınızı kaybetme durumu ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu yüzden kripto para birimleriniz için güvenli bir depolama alanına sahip olmak çok önemlidir.

Yazımızın sonuna gelirken umarım Token nedir? Token Nasıl Satın Alınır? sorularınızı cevaplayabildik. Daha fazla haberdar olmak için sitemize abone olmayı unutmayın. Başka merak ettiğiniz sorularınız varsa aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz.

Kriptohaber: “Token Nedir? Nasıl Satın Alınır” Yazımıza Benzer Haberler;

iNFT Nedir? NFT ile Farkları Nelerdir? 2022 Yılında Metaverse’deki Geleceği! 

2022 Yılına Damgasını Vuracak Hisseler!

ERC-20 Cüzdanı ve Tokenleri Hakkında Tüm Merak Edilenler! 2022

Korku ve Açgözlülüğü Kripto Borsalarında Ne Belirler?

Binance Para Yatırma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

2022 Yılına Damga Vuracak Geleceğin İnterneti Web 3.0!

Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

ERC-20 nedir? 2022

ERC-20 Cüzdanı ve Tokenleri Hakkında Tüm Merak Edilenler! 2022

Blockchain ne işe yarar 2022 nedir?

Blockchain Nasıl Çalışır ve Nedir?