in ,

2022’de Kullanabileceğiniz En İyi Ve Hızlı Torrent İndirme Programları

Bu yazımızda dosyaları mümkün olduğunca verimli bir şekilde indirmenize ve yönetmenize yardımcı olacak ücretsiz torrent programlarını sizler için listeledik.

Torrent nedir? Torrent nasıl çalışır? Torrent uygulamalarını kullanmak yasa dışı mı? Torrent dosyalarını indirmek güvenli mi? En iyi Torrent indirme programları hangileri? Tüm bu soruların cevaplarını “2022’de Kullanabileceğiniz En İyi Ve Hızlı Torrent İndirme Programları” yazımızda bulabileceksiniz. Keyifli okumalar…

Bu yazımızda dosyaları mümkün olduğunca verimli bir şekilde indirmenize ve yönetmenize yardımcı olacak ücretsiz torrent programlarını sizler için listeledik.

Torrent Nedir? 2022

Torrent terimi, merkezi olmayan eşler arası (P2P) bir paylaşım ağı aracılığıyla paylaşılan dosyayı ifade eder, P2P dosya paylaşımı, kullanıcıların dosyaları bir sunucuya yüklemeden değiş tokuş etmesine olanak tanır. Torrent terimi ayrıca, torrent aktarımını koordine eden programlara torrent dosyalarının nereden alınacağını söyleyen dosya adı uzantısına veya meta verilere de atıfta bulunabilir.

Torrent Nasıl Çalışır?

Torrent, dosyaları depolamak için merkezi bir sunucuya bağlı değildir. Bunun yerine tek tek büyük dosyalardan veri bitleri, dosya paylaşımını kolaylaştırmak için bir ağdaki (sürü) katılan bilgisayarlara (eşlere) kaydedilir. BitTorrent gibi bir P2P iletişim protokolü, dosyaları parçalara ayırır ve bir torrent programı aracılığıyla yükleyicilerden indiricilere taşır.

Torrent Kullanım Alanları Nelerdir?

Torrent uygulamaları, dijital korsanlar ve hak ihlalinde bulunanlar için bir merkez haline gelmiş olsa da, büyük dosya parçalarını senkronize etmek ve haklarına sahip olduğumuz medyayı paylaşmak için faydalı olabilir. Aslında Facebook ve Twitter gibi sosyal medya devleri, bant genişliğini korumak için ve büyük dosyaları sunucularına yüklemek için benzer bir protokol kullanıyor. Starcraft örneğinde olduğu gibi, yazılım güncellemelerini dağıtmak için bir torrent istemcisi oyuna entegre edilebilir. Çeşitli ülke kurumları, aksi takdire sunucularını zorlayabilecek büyük görüntüleri ve belgeleri halka paylaşmak için torrent uygulamalarını kullanıyor.

Torrent Kullanmak Yasa Dışı mı? 2022

Torrent programları kullanmak yasa dışı değildir. Torrent programları aracılığıyla dosya paylaşmak kendi içinde yasadışı değildir. Yalnızca bir kullanıcı bir torrent istemcisi veya web sitesi aracılığıyla telif hakkıyla korunan materyalleri yüklediğinde veya indirdiğinde yasa dışı hale gelir.

Torrent Dosyalarını İndirmek Güvenli Mi?

Genel olarak konuşursak, nereden geldiklerini bildiğiniz sürece çoğu torrent dosyasını indirmek güvenlidir diyebiliriz. Ayrıca, kötü amaçlı yazılım yüklü torrent dosyaları da inanılmaz derecede yaygındır ve genellikle dizi bölümlerinin korsan kopyalarıyla bağlantılıdır. Kullanıcılar (.exe)  veya toplu iş dosyalarına (.bat) dikkat etmeleri gerekiyor.

2022’de Kullanabileceğiniz En İyi Ve Hızlı Torrent İndirme Programları

Torrente dair aklımızdaki tüm sorulara cevap bulduğumuza göre sıra geldi torrent indirme programlarına. Ücretsiz ve kolay kullanımlarıyla ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek torrent programlarını sizler için listeledik.

qBittorent nedir?

1. qBittorrent: Hızlı ve Basit kullanım

+ Reklamsız
+ Kullanışlı ekstra araçlar
+ Paketlenmiş yazılım yok
– Uzantılar az

qBittorent, mümkün olduğunca az ekran kartı ve bellek kullanarak çoğu kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Entegre bir torrent arama motoru, şifreleme, medya oynatıcı, torrenlerin ve bu torrentlerdeki dosyaların önceliklendirilmesi, IP filtreleme ve torrent oluşturma özelliklerine sahiptir.

vuze nedir? En iyi torrent programları 2022

2. Vuze: Reklamsız ve Ekstra özellikli

+ Anlaşılır ve iyi tasarlanmış bir arayüz
+ Eklentiler ile genişletilebilir
– Reklam içerir
– Yanında verilen antivirüs denemesi

Vuze, dünyadaki en güçlü BitTorrent programı olduğunu iddia ediyor. Bu iddiasında haklı olduğunu söyleyebiliriz.

Vuze, iki farklı paket olarak sunulmakta: Sade Vuze Leap ve Vuze Plus. Her ikisi de torrent indirme, medya oynatma magnet dosya bağlantıları için destek sunmaktadır. Ancak Vuze Plus ekstra virüs koruması ve medya dosyalarını önizleme imkanı sağlamaktadır.

Vuze, bant genişliği sınırlama, IP filtreleme ve sağlam bir torrent programından bekleyeceğiniz diğer tüm özellikleri sunar

Deluge nedir? En iyi torrent uygulamaları 2022

3. Deluge: Sade ve Güçlü

+ Çağraz platform
+ Eklentiler aracılığıyla genişletilebilir
+ Tarayıcı entegrasyonu
– Arayüz işlevsiz

Basit ve güçlü yapısı onu piyasadaki en çok yönlü ve ücretsiz torrent programlarından birisi yapıyor. Deluge ile indirilen dosyaları dosya türüne göre belirli dizinlere taşıyabilir, hızı ağ koşullarına göre ayarlayabilir, güzel grafikler oluşturabilir, her şeyi planlayabilir, Chrome veya Firefox ile entegre edebilir veya indirmeleri toplu olarak yeniden adlandırabilirsiniz.

uTorrent nedir? En iyi torrent programları 2022

4. uTorrent: Hafif ve Bittorent Destekli

+ Çok küçük
+ Web’de çalışır
– Reklam içerir
– Ek paket yazılımı mevcut

2005’ten beri piyasada olan uTorrent, Çin dışında kullanılan en yaygın ücretsiz torrent programıdır.  Bunun yanı sıra, uTorrent kullanışlıdır, etkilidir ve sisteminizin kaynaklarını çok fazla tüketmez

uTorrent, resmi Bittorrent uygulaması olmasa da, son on yıldır Bittorrent tarafından sürdürülmektedir. uTorrent kullanacaksanız sizleri reklamlar ve güvenlik sorunu hakkında şimdiden uyaralım.

BitTorrent nedir? En iyi torrent uygulamaları 2022

5. BitTorrent: BitTorrent’in kendi programı ve Web tabanlı

+ Basit
+ Çok küçük
– Reklam içerir

BitTorrent web tabanlı yükleme, yorum yapma ve inceleme sunar. Kullanımı da çok basittir. Torrent konusunda yeniyseniz ve basit bir program arıyorsanız BitTorrent iyi bir seçim olabilir.

 

İlginizi çekebilecek yazılar:

2022’de Okunacak En İyi 5 Kripto Blogu 

Kripto Para Nasıl Saklanmalı Ve Depolanmalıdır?

Web 3.0 Nedir? Web 3.0’ın Kripto Para İle İlişkisi Var Mı?

Bu Kripto Para 2022’nin Ethereum’u Olacak!

 

 

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kripto Para Tahminleri 2022

Arcane Research, 2022 için Kripto Tahminlerini Paylaştı!

Elon Musk Bitcoin için ne dedi

Elon Musk, Bitcoin’in Gizemli Yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun Kim Olabileceğini Açıkladı!