in , ,

Metaverse’de Sanal Arazi Nasıl Satın Alınır?

“Metaverse üzerinden sanal arazi nasıl santın alınır?” başlıklı yazımızda sizler için sanal arazi satın alma kılavuzu hazırladık. Keyifli okumalar…

Metaverse evreninde sanal arazi nasıl satın alınır? Metaverse sanal arazileri nereden satın alınır? ve daha birçok sorunuzun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. O halde “Metaverse’de sanal arazi nasıl satın alınır?” başlangıç kılavuzumuza başlayalım.

Birkaç yıl önce sanal gayrimenkul yatırımı yapmak kulağa biraz saçma geliyordu. Bugün ise hikaye çok farklı bir noktaya taşınmış durumda. Bugün çeşitli platformlar üzerinden sanal dünyada arsalar satın alarak dijital gayrimenkul yatırımı yapabiliyorsunuz.

Metaverse Nedir?

Metaverse bizlere alternatif bir dijital gerçeklik sunuyor. İnsanlar metaverse dünyasında çalışabilecek, oyun oynayabilecek ve dijital olarak birbirleriyle etkileşime geçebilecekler.

Metaverse otuz yılı aşkındır var olan bir kavram, ancak Facebook bir metaverse şirketi olma planını açıkladıktan sonra metaverse fikri popülerlik kazandı. Yatırımcılar büyük bir hızla büyüyen bu yeni alanda yatırımlarını arttırıyor.

Sanal Araziler Nedir?

Gayrimenkul, en popüler yatırım araçlarından birisi ve artık dijital dünyada da varlığını göstermeye başlıyor.

Sanal araziler, sanal dünyalarda var olan fakat maddi olmayan arazilerdir. Bugün itibariyle, sanal araziler almanıza olanak sağlayan sanal dünyalar mevcut. Decentraland bu sanal dünyaların en popülerlerinden birisi.

Gelişmekte olan sanal arazi piyasasında yüz binlerce dolara satılan araziler mevcut.

Yatırımcılar satın aldıkları sanal arazilerini kullanıma sunabilmekte ve bundan gelir elde edebilmektedir. Sanal bir araziniz varsa özel etkinliklere veya partilere ev sahipliği yapabilir, katılımcılardan ücret alabilirsiniz.

Örneğin, Amerikalı rapçi Snoop Dogg, gerçek hayattaki malikanesini The Sandbox‘un NFT platformu üzerinden yeniden inşa etti. Sanal malikanesinde bir parti düzenleyen Snoop Dogg, katılımcılarından giriş ücreti olarak NFT aldı.

Üçüncüsü, kullanıcılar sanal arazilerinden düzenli gelir elde edebilirler. Örneğin sanal arazinize NFT’leri kullanarak sanal bir ev inşa edebilir ve bunu kiralayabilirsiniz. Veya bir sanat galerisi kurarak NFT’lerini sergilemek isteyen kripto sanatçılarına alanı kiralayabilirsiniz.

Decentraland’da Sanal Arazi Nasıl Satın Alınır?

Decentrland, kullanıcıların arazi satın almasına, oyun oynamasına, etkinliklere ev sahipliği yapmasına ve birbirleriyle etkileşime geçebilmelerini sağlayan blok zincir tabanlı bir sanal gerçeklik platformudur.

Decentrland‘daki her bir arazi 16 metreye 16 metre ölçülerinde olup bir NFT olarak temsil edilmektedir. Decentrland‘da toplam 90.000 arazi bulunmaktadır. Bu sanal arazileri OpenSea  aracılığıyla veya Decentrland‘ın resmi pazar yeri aracılığıyla satın alabilir, kiralayabilir veya satabilirsiniz.

Metaverse dünyasına ve Decentrland‘a dair bilgi sahibi olduğunuza göre göre satın alma adımlarına geçebiliriz.

1. Adım: Decentrland Marketplace’a gidin.

Decentrland resmi internet sitesine girdikten sonra oturum açmanız veyahut henüz üye olmadıysanız üye olmanız gerekiyor.
Oturum açtıktan sonra “Parseller ve Emlaklar”a göz atın ardından Tümünü Görüntüleye tıklayın .

2. Adım: Land Parseli Seçin.

Sıradaki adım, mevcut arazi parçalarına göz attıktan sonra tercih ettiğiniz araziyi seçmek olacak. Sanal arazinizi seçtikten sonra üzerine tıklayarak arazi hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. MANA cinsinden fiyatını, müsaitlik durumunu ve sahibinin adını görebilirsiniz.

Ardından “Satın Al”a tıklayın.

3. Adım: Cüzdanınızı Decentrland Marketplace’a Bağlayın.

Satın alma işlemi başarılı olduktan sonra arazi NFT olarak cüzdanınıza gönderileceğinden, satın alma işlemini gerçekleştirmek için cüzdanınızın hesabınıza bağlı olduğundan emin olun.
Satın alma işleminizin gerçekleştirilebilmesi için cüzdanınızda yeterli MANA ve Ethereum (ETH) olması gerektiğini unutmayın.

4. Adım: SANAL LAND’ınızı Onaylayın.

Satın alma işlemi gerçekleştikten sonra LAND’ınızı cüzdanınızda onaylayabilirsiniz.

Bu adımları tamamladıktan sonra sanal arazi piyasasında yerinizi almış olacaksınız. Bu yeni pazara girmeden önce gerekli ön araştırmayı yapmalı ve kaybetmeyi göze alabileceğinizden daha fazla yatırım yapmamalısınız.

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

İşlem Çifti Nedir? 2022

İşlem Çifti Nedir?

Bitmart Hacklendi mi?

BitMart’ta Büyük Vurgun!