in , ,

Fed İki Günlük Toplantıya Başladı!

Fed İki Günlük Toplantıya Başlarken Bitcoin Konsolide Ediyor

Bitcoin (BTC) , piyasa katılımcılarının Çarşamba günü ABD Federal Rezervi tarafından beklenen Fed faiz artırımı odaklanmasıyla Salı günü günün erken saatlerindeki kayıplarının bir kısmını azalttı .

16:56 UTC’de BTC’nin fiyatı son 24 saat için yalnızca %0,7 ve son 7 gün için %3 artarak 39,199 USD’de kaldı. Bu arada, Ethereum (ETH) fiyatı bir günde %1.5 ve bir haftada %4 artışla 2.604 USD oldu.

Borsadaki durum da benzerdi, önemli US S&P 500 hisse senedi endeksi aynı anda gün için %1,56 arttı. Bu arada Rusya’da, Ukrayna’ya saldıran ağır yaptırımların ülkeyi vurmasının ardından borsa bu hafta üçüncü haftasında kapalı kaldı .

Piyasadaki hareketler, piyasa oyuncularının odaklarını bugün başlayan ve Çarşamba günü Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) Fed faiz artırım oranı açıklamasıyla sona eren bir Federal Rezerv toplantısına çevirmesiyle geldi.

Pandemi öncesinden bu yana ABD’de ilk Fed  faiz artırımı işaret ederek 25 baz puanlık bir faiz artırımı açıklaması yapması bekleniyor.

Fed Faiz artırımı önemli bir anı işaret etmesine rağmen, Fed faiz artırımı uzun zamandır niyetli piyasaya bildirdi. Bu nedenle, uzmanlara göre olayın kripto veya başka bir şekilde piyasalar üzerinde önemli bir etkisi olması pek olası değil.

“Fed’in kimseyi şaşırttığını görmüyorum. Wedbush Securities Genel Müdürü Steve Massocca, CNBC’ye verdiği demeçte , çeyrek puan olacak ve ardından arka plana geçip Avrupa’da neler olduğunu izleyecek .

Aynısı, fiyatın gün için oldukça istikrarlı kalması ve 40.000 USD kilit seviyesinin hemen altında konsolide edilmesiyle, Bitcoin yatırımcıları arasında hakim olan tutum gibi görünüyor.

“Federal Rezerv Fed faiz artırımı olasılığı, Rusya-Ukrayna savaşının devam eden trajedisi ve Çin’in bir kez daha COVID ile mücadelesi, farklı varlık sınıflarında tüccar duyarlılığı üzerinde baskı oluşturuyor. Çin hisse senetlerindeki düşüş, küresel pandeminin nasıl olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bitfinex ticaret ekibi bir notta , piyasaları şiddetle hareket ettirebilir” dedi.

Fed faiz artırımı

 

Fed Faiz Artırımı Bitcoin Piyasası Durumu

Araştırma firması Glassnode , Bitcoin piyasasını zincirleme bir bakış açısıyla analiz ederek Pazartesi günkü bir raporda madeni para birikiminin kısa vadede yumuşadığını söyledi. Glassnode, “Bu, küresel makro belirsizliğin yatırımcı duyarlılığı üzerindeki etkisini vurguluyor ve bunun sonucunda daha zayıf birikim meydana geliyor” dedi.

Bununla birlikte firma , geçtiğimiz hafta Coinbase’de toplam 31.130 BTC (1.29 milyar USD değerinde) “çok büyük bir net çıkış” görüldüğünü de kaydetti .

Glassnode, “Bu, yatırımcıların Bitcoini modern portföylerde ilgili bir varlık olarak giderek daha fazla gördüğüne dair güçlü bir sinyal olmaya devam ediyor” dedi.

Benzer bir düşünce, dijital varlık yatırım şirketi Trovio Capital Management’ın Ticaret ve Araştırma Başkanı Will Hamilton tarafından da paylaşıldı ve son günlerde birkaç büyük oyuncunun kripto paraları borsalardan çıkardığını söyledi.

Hamilton, “Bitcoin’in arz dinamikleri bu hafta bir miktar yükseliş birikimi aktivitesi gösterdi” diyerek, geçen haftanın ikinci yarısında 40.700 BTC’nin borsalardan kaldırıldığı “kayda değer borsa çıkışlarının” görüldüğünü de sözlerine ekledi.

Hamilton, “Bu büyük çıkışlar, yakın zamanda birikim bölgesine dönüşen Bitcoin Holder net pozisyon değişikliği için daha fazla destek sağlıyor” dedi.

Bu arada, Quantum Economics’in CEO’su ve kurucusu Mati Greenspan, bitcoin ile ABD borsası arasındaki yakın zamanda bir ayrılığa işaret etti, son aylarda ve yıllarda birbirini yakından takip etme eğiliminde olan iki varlık sınıfı.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

El Salvador’un Bitcoin Bond Çıkışının Zamanlaması Şüpheli Mi?

Soruşturma Altındaki Kripto Suç Vakaları

Bitcoin ve Ethereum AB’den Destek Aldı!

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Solana pay nedir

Solana (SOL) Pay Nedir? Nasıl Çalışır?

instagram nft

İnstagram’da NFT Özelliği!