in , , ,

Rusya’nın Saldırganlığı Bitcoin ve Kriptoyu Nasıl Etkiledi?

Ukrayna Savaşı: Rusya’nın Saldırganlığı Bitcoin ve Kriptoyu Nasıl Etkiledi ve Bundan Sonra Ne Olabilir?

  • Bitcoin ve Kripto piyasasının şu anda görülen tahterevalli durgunluğu, sadece Ukrayna savaşının değil, birkaç faktörün sonucudur. Rusya Bitcoin’i Nasıl Etkiledi?
  • “Siyasi istikrarsızlık, Bitcoin’in tek bir yönetici veya merkez bankası tarafından kontrol edilmeyen şeffaf, açık kaynaklı, eşler arası bir ağ olma ana hedefini bir kez daha vurgulayacaktır.”
  • Savaşın devamı, Bitcoin’in riskli bir varlıktan risksiz bir varlığa geçişi için bir katalizör görevi görebilir.

Üç haftadan fazla bir süre geçti ve olası bir barış anlaşmasına ilişkin müzakerelere rağmen Ukrayna-Rusya savaşı hala şiddetle devam ediyor. Savaşın insani maliyetleri asla geri ödenemeyecek bir şey olsa da, savaşın kripto piyasası da dahil olmak üzere küresel ekonomi ve finans piyasaları üzerinde de gözle görülür bir etkisi oldu. Rusya Bitcoin’i Nasıl Etkiledi? Bitcoin geleceği ne olacak?

Ocak ayında analistler, Rusya ile Ukrayna arasındaki doğrudan silahlı çatışmanın Bitcoin (BTC) ve diğer kripto varlıklar için önemli kayıplara yol açabileceğini tahmin etmişti. Bitcoin fiyatı, 24 Şubat Perşembe günü Rusya’nın işgaline ilk olarak 37.500 USD’den 34.740 USD’ye %7’lik bir düşüşle yanıt verdi.

Savaş, Enflasyon Ve Faiz Oranları

Analistler, şu anda kripto pazarındaki tahterevalli durgunluğunun sadece Ukrayna savaşının değil, birkaç faktörün sonucu olduğunu doğrulama eğilimindedir.

“Yatırımcılar genellikle belirsizlik ortaya çıktığında algılanan daha riskli varlıklardan çıkarlar. eToro kıdemli analisti Simon Peters , bu yüzden bu savaş sırasında gerilimlerin arttığı durumlarda kripto varlıkların baskı altına alındığını gördük” dedi .

Savaşın kripto piyasası üzerindeki etkisini kabul etmesine rağmen, Peters, küresel ekonomiyi aşağı çekmekten çoğunlukla sorumlu olanın önceden var olan durumu olduğunu öne sürüyor. Ayrıca, tarihsel olarak kriptonun, sonuncusu 2018’de olmak üzere yaklaşık dört yılda bir bir tür ayı piyasasına tanık olduğunu belirtiyor.

Bloomberg Intelligence’den Mike McGlone ayrıca kripto piyasasının geçen yıl “küresel bir spekülatif ve enflasyon çılgınlığının ortasında” balon gibi şiştikten sonra soğuması için biraz zamana ihtiyacı olduğunu öne sürerken , analistler arasında aşağı yukarı bu görüş birliği var.

“Düşen kriptolar, gerileyen gelgitin bir parçası ve ABD borsası, özellikle piyasa enflasyonu düşürmeye odaklanan merkez bankalarıyla karşı karşıya olduğu için, normale dönme riski altındaki birincil genişletilmiş varlıktır. Altcoin’lerin bitcoin’den daha büyük risk altında olduğunu öne sürmeden önce, çok fazla ralli yapan varlıklar daha büyük bir geri dönüş riski altında” dedi.

Yine çoğu analist, Bitcoin ve diğer kripto varlıkların şu anda borsalarla ilişkili göründüğüne dikkat çekiyor , bu da hisse senetlerinin düşmesiyle aynı nedenlerle düştükleri anlamına geliyor.

“Bitcoin ve kriptoyu ‘riskli bir varlık’ olarak ele alıyor, bu da ekonomi hakkında gergin olduklarında satma eğiliminde oldukları anlamına geliyor. The Crypto Trader’ın yazarı analist Glen Goodman, Ukrayna ihtilafı birkaç haftadır borsalar üzerinde ağır bir baskı oluşturuyor ve kripto piyasaları da onlarla birlikte düştü” dedi .

Savaş Aylarca Devam Ederse Ne Olur?

Neredeyse bir ay süren savaşla birlikte, kripto da dahil olmak üzere küresel pazarları nasıl baltalayabileceği sorusu ortaya çıkıyor. Çatışmanın petrol ve gaz fiyatlarını yeni zirvelere taşımasıyla, bunun kaçınılmaz olarak enflasyon ve varlık fiyatları üzerinde zincirleme bir etkisi var.

“Ukrayna ihtilafı normalde küçük bir savaş olarak sınıflandırılır, ancak yaptırımların Rusya üzerindeki etkisi küresel ekonomi üzerinde daha ciddi bir etkiye sahip olabilir. Kripto, hisse senetlerini yakından takip ettiğinden, bu durgunluk baskılarının etkisini hissediyor” dedi Glen Goodman.

Ancak analistler, savaşın devam ettiği sürece hisse senetleri üzerinde baskı oluşturmasını beklerken, bazıları bunun Bitcoin üzerinde daha olumlu etkileri olabileceğini söylüyor.

“Bütün bunlarda önemli olan, siyasi istikrarsızlığın, Bitcoin’in tek bir yönetici veya merkez bankası tarafından kontrol edilmeyen şeffaf, açık kaynaklı, eşler arası bir ağ olma ana hedefini bir kez daha vurgulayacak olmasıdır. Bu, istikrarsızlık dönemlerinde bankalar kapalı olsa ve yerel para birimlerinin değeri düşse bile, vatandaşların kripto yoluyla sermayeye erişmeye devam edeceği anlamına geliyor” dedi Simon Peters.

Bu analiz, para çekme (Ukrayna’da) ve ayrıca enflasyon (Rusya’da) üzerindeki kısıtlamalar nedeniyle Ukrayna ve Rusya’daki kripto para birimi işlemlerindeki artış raporlarıyla destekleniyor .

Savaş derinleşirse, bazı analistler bir resesyonun takip edebileceğinden şüpheleniyor ve bu da aslında Bitcoin’in lehine sonuçlanabilir.

“Savaşın dünyayı resesyona sürüklemesi muhtemel ve ham petrol fiyatlarının normal olarak varil başına 50 ABD dolarına geri dönmesini, Rus ekonomisinin çöküşünü ve Bitcoin değerini artırması gereken ilgili deflasyonist güçlerini bekliyorum. İlk doğan kripto, dijitalleşen bir dünyada küresel dijital teminat ölçütü olma yolunda ilerliyor” dedi Mike McGlone.

Rusya Bitcoin'i Nasıl Etkiledi

Alternatif Olarak Bitcoin ve Kripto Paralar

Rusya Bitcoin’i Nasıl Etkiledi?

Ukrayna’da savaş ne kadar uzun sürerse, o kadar çok insanın bitcoin ve diğer kripto varlıkları kullanmaya zorlanması olasıdır. Bu, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy’nin kısa süre önce kripto varlıklara meşruiyet veren, borsaların yasal olarak çalışmasına izin veren ve vatandaşların servetlerini kripto biçiminde tutma hakkını tanıyan yeni bir yasayı imzalamasına yansıdı.

Simon Peters, “Bitcoin’in açık, izinsiz bir ödeme ağı olarak anlatısının kesinlikle iyi ve kötü için güçlendirildiğini düşünüyorum” dedi.

“Geleneksel finansal sistemlerin daha az etkili hale gelmesi veya tamamen dondurulması ile kripto, sermayeyi ve işlemleri hala hareket ettirebilmenin bir yolunu ve ayrıca potansiyel olarak yerel para biriminin önemli ölçüde değer kazandığı yerlerde serveti korumak için bir araç sağlar. değer kaybetmiş.”

Bununla birlikte, Rusya ve oligarklarının kripto yoluyla yaptırımlardan kaçınmaya  çalışabileceklerinden korkan Peters, açık, izinsiz bir ödeme ağının teorik olarak ekonomik cezaları daha az etkili hale getirebileceği anlamında bu anlatının “kötü” olduğunu da kabul ediyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in temelde tarafsız olduğunu onaylarken, blok zincirinin tamamen halka açık ve şeffaf olduğunu da belirtmekte fayda var.

Mike McGlone için savaşın devamı, Bitcoin’in riskli bir varlıktan risksiz bir varlığa geçişi olmasını beklediği şey için bir katalizör görevi görebilir. Bunun bir göstergesi olarak 2022’de NASDAQ 100 Hisse Senedi endeksine göre görece üstün performansını belirtiyor ve kripto ticaretine Nasdaq’ın yaklaşık 3 katı volatiliteye sahip olmasına rağmen, bitcoin için 14 Mart’a kadar %15’e yakın ve %19’a yakın düşüş olduğunu belirtti. .

“Iraksak güç, bitcoin için paket servisidir. Borsadaki vadesi geçmiş ortalama geri dönüş sürecine toz çöktüğünde, savaş ve Federal Rezerv kısıtlamasıyla karşı karşıya kaldığında, bitcoin öne çıkmalı ”dedi.

Tabii ki savaş kripto piyasası gibi kesin tahminlere uygun değil, bu yüzden Avrupa’daki bu savaşın ne kadar süreceğini ve kriptoyu ne kadar kötü etkileyeceğini kim bilebilir. Bununla birlikte, piyasanın toplam kapitalizasyonu, Rus kuvvetlerinin 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal ettiği zamandan daha yüksek.

Ama bir kez daha, savaşın insani maliyeti asla geri ödenemeyecek bir şeydir.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Samourai Cüzdanı, Wasabi Halihazırda Bazı Bitcoin İşlemlerini Engelledi!

Charles Hoskinson: Cardano Yıl Sonuna Kadar Solana ile “Aynı Performansa” Sahip Olacak

Fed, 2018’den Beri İlk Faiz Artışı!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

İspanya Kripto Vergi Sorunu

İspanyol Kripto Kabulü Artıyor, Ancak Vergi Sorunu Düşündürüyor!

küresel düzenleyiciler ukrayna kripto

Küresel Düzenleyiciler Ukrayna Savaşında Kripto Kullanımını İzliyor