in , ,

Küresel Düzenleyiciler Ukrayna Savaşında Kripto Kullanımını İzliyor

Küresel düzenleyiciler Ukrayna savaşında kripto kullanımını izliyor. Kripto paralar ile ilgili yeni kararlar alınır mı?

Küresel düzenleyiciler Ukrayna savaşında kripto kullanımını izliyor. Kripto para kullanımı ile ilgili yeni kararlar alınır mı?

Küresel Düzenleyiciler Ukrayna Savaşında Kripto Kullanımını İzliyor

Küresel finansal düzenleyiciler, Kripto paraları Rusya’ya yönelik Batı yaptırımlarından kaçınmak için kullanılabilecekleri endişesinden sonra, Ukrayna’daki savaş sırasında kripto varlıkların kullanımını yakından inceliyorlar. Bazı kripto borsaları, tüm Rus kullanıcıların hesaplarını kapatmayı reddederek, kriptonun yaptırımları aşmanın bir yolu olarak kullanılabileceği endişelerini artırdı. Ayrıca Ukrayna, Bitcoin ve diğer dijital tokenleri askeri ve insani ihtiyaçlar amacıyla kullanmak için sosyal medyada yaptığı çağrılar doğrultusunda 100 milyon dolardan fazla yardım topladı.

Küresel Düzenleyiciler Ukrayna Savaşında Kripto Kullanımını İzliyor

Finansal İstikrar Kurulu (FSB) sekreterliği üyesi Patrick Armstrong, Londra’da bir Şehir ve Finans konferansına verdiği demeçte, “Kriptolarla ilgili çatışma durumunu izliyoruz.” Dedi. Armstrong, mali düzenleyicileri, merkez bankalarını ve maliye bakanlığı yetkililerini 20 ekonomi grubundan bir araya getiren FSB’nin, elde ettiği bilgileri üyeleri arasında paylaştığını söyledi. 9 Mart’ta Avrupa Birliği, olası yaptırım boşluklarını kapatmak amacıyla Rusya’ya verilen kredilere ve kredilere yönelik yaptırımların kripto varlıkları içerdiğini doğrulamak için bir kılavuz yayınladı.

İngiltere’nin finansal hizmetler bakanı John Glen, aynı konferansta, İngiltere’nin kripto varlıkları kara para aklama ve terör finansmanı kısıtlamaları altına sokmak için halihazırda attığı adımların kripto varlıklardaki yasa uygulamalarını destekleyeceğini söyledi. Glen, “Bu adımların, hükümetin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline vereceği yanıtı aktif olarak destekleyeceğini düşünüyoruz.” dedi. Ancak İngiltere Mali Davranış Otoritesi’nde bir politika yetkilisi olan David Raw, kara para aklama kontrolleri için onay isteyen kripto firmalarının %90’ının ya başvurularını geri çektiğini ya da standartları karşılayamadıkları için reddedildiğini söyledi.

Birleşik Krallık’ta kripto ile ilgili faaliyetler yürüten tüm şirketler, Mart ayı sonuna kadar faaliyetlerine son veriyor ve Raw, hala yetki kuyruğunda kalanlara güvence vermeye çalıştı. Raw, “Aniden ticareti durdurmak zorunda kalmanız söz konusu olmayacak.” dedi. İngiltere ayrıca kripto promosyonlarını çökertiyor ve Glen, İngiltere hükümetinin hala kripto varlıklarını destekleyen blok zinciri için başka kurallara ihtiyaç olup olmadığını düşündüğünü söyledi. Raw, “Kripto ile ilgili olarak işimiz bitmedi.” dedi.

 

 

Binance %10 Komisyon İndirimli Referans Linkimiz:

https://accounts.binance.com/en/register?ref=YD0LZVG5

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler:

Rus ve Çin Merkez Bankaları ‘SWIFT-Alternatifi Üzerine Çalışıyor!

Charles Hoskinson: Cardano Yıl Sonuna Kadar Solana ile “Aynı Performansa” Sahip Olacak

Azuki NFT Yaratıcıları HYPETALKS Web3’te Konuştu!

Written by Yankı Öztürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Rusya Bitcoin'i Nasıl Etkiledi

Rusya’nın Saldırganlığı Bitcoin ve Kriptoyu Nasıl Etkiledi?

SushiSwap, DAO Sorumluluğunu Sınırlamak İçin İsviçre Yasal Yapısını Önerdi.