in ,

Shiba Inu Coin Yerine Alınabilecek En İyi 2 Kripto Para Birimi!

Shiba Inu tüm zamanların en yüksek seviyesinden %62 geriledi ve yaptığı bu hareketten sonra satın almak tehlikeli bir hale geldi.

Shiba Inu tüm zamanların en yüksek seviyesinden %62 geriledi ve yaptığı bu hareketten sonra satın almak tehlikeli bir hale geldi. Shiba Coin Yerine Ne Alınır?

Shiba Inu (CRYPTO:SHIB) geçen yıl sıcak bir konuydu. Adını Dogecoin’in köpek maskotundan akıllıca ödünç alan meme tokeni 2021’de %42.000.000 arttı. Başka bir deyişle, geçen Ocak ayında Shiba Inu’ya 10 dolar yatırmış olsaydınız, tokenlarınız yıl sonunda 4 milyon doların üzerinde olurdu. Daha da etkileyici olan Shiba Inu, Ekim ayının sonundaki zirveden bu yana değerinin %62’sini kaybetti. Performansının benzeri görülmemiş olduğunu söylemek yetersiz kalır.

 SHIBA Coin Alınır Mı? Alınmaz Mı? 2022! Sebepleri Neler?

Ancak Shiba Inu’da bir servet kazanmayı başaramadıysanız, kendinizi hırpalamayın. Daha da önemlisi, coin satın almadan önce çok dikkatli düşünün. 2022’de performansın tekrarlanma olasılığı neredeyse yok denecek kadar az. Meme belirteçleri doğaları gereği tahmin edilemez ve tanımları gereği gerçek dünya faydasından yoksundurlar. Shiba Inu bir istisna değildir.

Bu fikre dayanarak, Shiba Inu’yu portföyüme eklemeden önce satın alınabilecek düzinelerce başka kripto para birimleri var. Bunlardan iki tanesi; Avalanche (CRYPTO:AVAX) ve Cardano (CRYPTO:ADA) bu listenin başında yer alıyor.

Diğer Coin’lerin Ana Özellikleri Neler?

  1. Avalanche blok zinciri, kesinlik süresi açısından en hızlı akıllı sözleşme platformudur.
  2. Cardano blok zinciri, titiz akademik araştırmalar üzerine inşa edilmiştir.

Avalanche ve Cardano Satın Almanın Önemi Neler?

1. Avalanche (AVAX)

Avalanche blok zinciri, geliştirici dostu bir akıllı sözleşme platformudur. Bu terim tanıdık değilse, akıllı sözleşmeler, önceden tanımlanmış koşullar karşılandığında otomatik olarak yürütülen bilgisayar programlarıdır. Daha da önemlisi, merkezi kurumsal sunucular yerine eşler arası ağda bulunan bir tür yazılım olan merkezi olmayan finans (DeFi) ürünleri de dahil olmak üzere merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturmanın anahtarıdır.

Shiba Uni den daha iyi coinler

Avalanche platformun işlemleri hızlı bir şekilde doğrulamasını sağlayan bir tür hisse kanıtı (PoS) olan kar protokolleri ile güvence altına alınır. Tıpkı diğer PoS blok zincirlerinde olduğu gibi, doğrulayıcılar ağın güvenliğine katılmak için ADA belirteçlerini stake etmelidir, ancak her düğümün (bilgisayarın) diğer tüm düğümlerle her işlemi doğrulamasını istemek yerine, kar protokolleri tekrarlanan ve küçük bir düğüm alt kümesinin rastgele örneklenmesi. Bu nedenle Avalanche saniyede 4.500 işlem (TPS) gerçekleştirebilir ve bu işlemler 2 saniyeden daha kısa sürede tamamlanır. Bu, Avalanche’ı kesinlik süresi (yani işlemlerin geri döndürülemez şekilde blok zincirine dahil edildiği nokta) açısından blok zinciri endüstrisindeki en hızlı akıllı sözleşmeler platformu yapar.

Bu neden önemli? Birçok programlanabilir blok zinciri, ölçeklenebilirlik eksikliğinden muzdariptir. Örnek olay: Ethereum, geniş bir farkla en büyük dApp ve DeFi ekosistemidir, ancak platform yalnızca 14 TPS’yi işleyebilir ve bu işlemlerin kesinliğe ulaşması altı dakika sürer. Ethereum tabanlı dApp’ler ve DeFi ürünleri daha popüler hale geldikçe, sonuçta ortaya çıkan ağ tıkanıklığı, işlem ücretlerinin artmasına neden olarak ana akım benimsemeye karşı önemli bir rüzgar yarattı.

Avalanche bu sorunu çözmüş gibi görünüyor ve bu sayede popülaritesini arttırdı. Aslında, 2020’de yayına girmesine rağmen Avalanche, platforma 12.1 milyar dolarlık yatırımla halihazırda dördüncü en büyük DeFi ekosistemi. Daha da önemlisi, Ethereum dApps ile uyumludur, yani geliştiriciler programlarını her iki blok zincirine de kolayca yerleştirebilir. Özellikle bu kalite, önümüzdeki yıllarda önemli bir büyüme faktörü olabilir.

Avalanche (AVAX) Coin Yükselir Mi? 2022

Ne olursa olsun, Avalanche’da daha fazla insan dApps ve DeFi ürünlerini kullandıkça, AVAX tokenine olan talep artacak ve fiyatı daha yüksek olacaktır. Bu yüzden bu kripto para birimini haftanın herhangi bir günü Shiba Inu’dan önce alırdım.

2. Cardano (ADA)

Cardano, ADA belirteci tarafından desteklenen programlanabilir bir blok zinciridir. Diğer akıllı sözleşme platformları gibi, geliştirici ekibi alışılmadık derecede titiz bir yaklaşım benimsemesine rağmen, bir dApps ve DeFi hizmetleri ekosistemi olacak şekilde tasarlandı. Örneğin Cardano, endüstrinin ilk hakemli blok zinciri protokolü olan Ouroboros olarak bilinen bir hisse konsensüs mekanizması kanıtı ile güvence altına alınmıştır. Aslında geliştirici ekip, çok metodik bir yaklaşım benimseyerek, akademik akran değerlendirmesi için sık sık yeni özellikler sunar. Shiba Coin Yerine Ne Alınır?

Shiba Uniden daha iyi coin Cardano

Cardano projesinin kendisi beş farklı aşamaya bölünmüştür: temel blok zincirini dağıtmak, ağı dağıtmak, akıllı sözleşmeleri tanıtmak, ağı ölçeklendirmek ve uzun vadeli bir yönetişim çözümünü uygulamak. Akıllı sözleşmeler 12 Eylül 2021’de yayınlandığı için şu anda proje üçüncü aşamasında. Geliştiriciler artık Cardano blok zincirinde dApp’ler ve DeFi ürünleri oluşturabileceğinden, bu olay önümüzdeki aylarda ve yıllarda önemli bir katalizör olabilir. Shiba Coin Yerine Ne Alınır?

Elbette Cardano’nun ölçeklenebilirliği yoksa bu pek bir şey ifade etmeyecek. Neyse ki ekip, fikir birliği protokolünün Ouroboros Hydra’ya yükseltileceği dördüncü geliştirme aşamasında bunu ele almayı planlıyor. Efsanevi çok başlı yılan gibi, Hydra da çekirdek zincire yan zincirler (yani ek blok zincirler) ekleyerek ağ yükünü daha verimli bir şekilde böler. Bunu şöyle düşünün: İşletmeler birden çok departmana ayrılır, böylece küçük çalışan grupları belirli işlere odaklanabilir. Bu her çalışana her işte görev vermekten daha verimlidir. Yan zincirler aynı amaca hizmet eder. Tamamlandığında, Cardano’nun verimi teorik olarak 1 milyon TPS’ye ulaşabilir.

Bir uyarı olarak, Cardano bir sonraki Ethereum olmak isteyen tek blok zinciri olmaktan çok uzak, ancak kanıta dayalı geliştirme yaklaşımı onu diğer projelerden farklı kılıyor. Hydra’nın lansmanı planlandığı gibi giderse – 2022’nin sonlarında veya 2023’te gerçekleşmesi beklenen bir etkinlik – Cardano’nun ölçeklenebilirliği onu hem geliştiriciler hem de tüketiciler arasında oldukça popüler hale getirecektir. Blok zincirindeki dApps ve DeFi hizmetlerine olan talep arttıkça, ADA belirtecine olan talep (ve fiyatı) da artmalıdır.

Bu makale yatırım konusunda eleştirel düşünmemize yardımcı olacak bir bilgilendirme yazısıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!! 

KriptoHaber: İlginizi Çekebilecek Diğer Altcoin Haberleri

2022’de Takip Etmeniz Gereken Altcoinler

Bitcoin’den Sonra En Sağlam 5 Altcoin ve Projeleri!

Cardano (ADA) Coin 2022 Yılı Beklentileri ve Sürpriz Altcoin Analizleri!

Altcoin Yatırım Tavisyeleri 2022

Bitcoin’in 42 Bin Dolara Düşmesinin Temel Nedenleri

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Reef (REEF) Coin 2022’de Yükselir Mi? REEF Fiyat Analizi

Konami NFT kutlaması yapıyor

Konami, Castlevania’nın 35. Yıldönümü Şerefine NFT Satışlarına Başladı!