in ,

Worldcoin Sayısız Ülkeden Çekiliyor!

Worldcoin, Veri Gizliliği Endişeleri ve Teknolojik Zorluklar Arasında Sayısız Ülkeden Çekiliyor

Büyük kripto borsası Coinbase destekli startup Worldcoin, şirketin lansman planlarını etkileyen yoğun lojistik zorlukların bir sonucu olarak en az yedi ülkedeki operasyonlarını durdurmaya karar verdi.

Şirket, herkesin irislerini fotoğraflayarak ve gözlerini görüntüleyerek gezegendeki herkese kripto dağıtmak için bir proje geliştiriyor. Bu, kripto borsasıin kriptonun adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamasına yardımcı olmak içindir.

Girişim bugüne kadar yaklaşık 20 ülkede yüz binlerce kişinin gözlerinin görüntülerini toplamayı başardı, ancak yerel müteahhitler ve düzenleyicilerle ilgili sorunlar ve ayrıca teknolojik zorluklar, şirketi son zamanlarda birçok ülkede çalışmalarını askıya almaya zorladı. Bloomberg bildirdi .

kripto borsası Coinbase

Worldcoin’in kurucu ortağı ve CEO’su Alex Blania, yakın tarihli bir röportajda, karşılaşılan aksiliklerin, geçen yıl 10’dan 100’e yükselen başlangıç ​​için “çok agresif testlerin” sonucu olduğunu söyledi.

CEO, “Hala bir Uber ile değil, A Serisi bir şirketle konuşuyorsunuz” dedi. “İşler mükemmel değil.”

Kripto borsası Coinbase Worldcoin’in iddialı girişimi, Andreessen Horowitz , LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman ve Coinbase’in risk sermayesi şubesi dahil olmak üzere bir dizi ağır şirket ve yatırımcı tarafından 1 milyar ABD Dolarından fazla yatırım çekti.  Kurucu ekip, Silikon Vadisi iş inkübatörü Y Combinator’ın eski başkanı Sam Altman’ı içeriyor.

Mütevazı işgücüne rağmen, başlangıç, dünya genelinde yaklaşık 450.000 kişiden toplanan hassas biyometrik verilerin koruyucusu olarak hizmet veriyor ve Worldcoin’in yeterli veri korumasını sağlama kapasitesi hakkında soruları gündeme getiriyor.

İsmini vermek istemeyen şirketin üç çalışanı, Worldcoin’in bazı bölgelerden ayrılmasının müteahhitlerini stresli bir pozisyona soktuğunu ve onları, girişimin gözlerini taradığından ve ayrıldığından endişe duyan kullanıcılarla uğraşmaya zorladığını söyledi.

Bu arada Blania, önümüzdeki haftalarda firmasının, “kullanıcı gizliliği ve güvenliğine olan bağlılığımızı herhangi birinin doğrulamasını” sağlamak için donanım tasarımlarının ve protokolünün önemli bir bölümünü açık kaynaklı hale getirmeyi hedeflediğini iddia ediyor.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Heroes of Mavia, Esports Odaklı P2E Oyun için Tribe ile Güçlerini Birleştirdi!

MODEX Token, Yeni Web 3.0 Yetenekleriyle Yenilendi

İnstagram’da NFT Özelliği!

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Exodus Kripto Cüzdanı

Exodus Kripto Cüzdanı SEC Kayıtlı Platformda İşlem Görmeye Başladı.

Fed faiz oranları

Fed, 2018’den Beri İlk Faiz Artışı!