in ,

Kripto Borsaları Rus Kullanıcılarını Engelleyecek Mi?

Kripto Borsaları Yakında Rus Kullanıcılarını Engellemeye Zorlanabilir – Kraken CEO’su

Kraken CEO’su Jesse Powell’a  göre, Batı’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımların ardından , kripto borsaları yakında Rus müşterilerinin hesaplarını dondurması gerekebilir .

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov tarafından dünyanın önde gelen kripto borsaları Rus kullanıcılarının hizmetlerini kullanmasını engellemeye çağıran yakın tarihli bir talebe yanıt veriyordu.

Powell, “Bu talebin mantığını anlıyorum, ancak Ukrayna halkına derin saygı duymama rağmen  Rus müvekkillerimizin hesaplarını yasal bir zorunluluk olmadan donduramaz” dedi .

“Ruslar böyle bir gerekliliğin yakın olabileceğinin farkında olmalı” diye ekledi.

Bu arada Fedorov , The Block’a Ukrayna’nın “yasal taleplerde bulunmayı” planladığını ve “gerekli bir önlem” olduğu ve “savaşı kimin finanse edip kimin etmediğini belirlemenin bir yolu olmadığı” için “mektuplar hazırladığını” söyledi.

Ayrıca, Bloomberg , konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan açıklanmayan kişilere atıfta bulunarak , Biden yönetiminin halihazırda büyük kripto borsalarından Rus bireylerin ve kuruluşların Washington tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto varlıkları kullanmamalarını sağlamaya yardım etmesini istediğini bildirdi .

Binance sözcüsü , “Dünyaca ünlü yaptırım uzmanlarının da dahil olduğu özel bir küresel uyum görev gücü oluşturduk ve masum kullanıcılara yönelik etkiyi en aza indirirken, kendilerine yaptırım uygulananlara karşı önlem aldığımızdan emin olmak için gerekli adımları atıyoruz.”

Borsa ayrıca Binance Charity Foundation aracılığıyla Ukrayna’daki insani krize yardım etmek için minimum 10 milyon ABD doları taahhüt ettiğini duyurdu .

Kripto Borsaları

 

KuCoin , “tarafsız bir platform olarak” herhangi bir ülkeden hiçbir kullanıcının hesaplarını yasal bir zorunluluk olmaksızın dondurmayacaklarını söyledi.

Ayrıca OKX sözcüsü, borsanın yaptırım uygulanan taraflara maruz kalmayı belirlemek için müşteri hesaplarını ve faaliyetlerini de gözden geçirdiğini söyledi: “Bu aşamada, belirli bir bölgeyi engelleme planımız yok.”

Powell, bu tür gereksinimlerin, örneğin hükümet karşıtı protestoları engellemek veya nüfusları ülkelerini yöneten rejimlere karşı döndürmek için çeşitli nedenlerle ülkeler tarafından kripto borsalarına uygulanabileceğini kabul etti.

Kraken’in misyonu, “bireysel insanları eski finansal sistemden uzaklaştırmak ve onları, haritalardaki keyfi çizgilerin artık önemli olmadığı, geniş, ayrım gözetmeyen bir servete yakalanma konusunda endişelenmeleri gerekmediği kripto dünyasına getirmektir. haciz” dedi.

Powell’ın görüşüne göre, Kraken, haksız askeri çatışmalara karışan ülkelerin sakinlerinin tüm hesaplarını donduracak olsaydı, borsanın ABD kullanıcılarının hizmetlerini kullanmasını engellemesi gerekecekti.

Bu arada Fedorov’a göre, “yalnızca Rus ve Belaruslu politikacılarla bağlantılı adresleri dondurmak değil, aynı zamanda sıradan kullanıcıları sabote etmek de çok önemli.”

Aynı zamanda, Ukraynalı yetkili ABD merkezli ancak “Ukrayna doğumlu” NFT ve dijital ürün pazarı DMarket’i Rusya’dan ve ayrıca işgalde Kremlin ile işbirliği yapan Belarus’tan hesapları veya kullanıcıları dondurma kararından dolayı övdü .

Bu arada, başbakan yardımcısının talebi bazı sektör gözlemcileri tarafından eleştirildi. Sivil toplum kuruluşu İnsan Hakları Vakfı’ndan Alex Gladstein, Fedorov’un açıklamasının “tuhaf ve acımasız” olduğunu, çünkü Putin’in tiranlığı altındaki Rusların BTC ve Tether’e dönmekten başka çarelerinin kalmayacağını söyledi.

Bugün bildirildiği üzere Google Trendler verileri, Rusya’da hem Tether (USDT) hem de Bitcoin (BTC) ile ilgili aramaların arttığını gösteriyor.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

BNY Mellon 2022 Yılında Yeni Bir Projeye İmza Atıyor!

Ruble Düşüyor! USD Döviz Kuru Yükseliyor! Peki Bitcoin?

Dinos Topia NFT Projesi Nedir?

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ukrayna'ya 20 Milyon USD'ye Yakın Kripto Bağışı!

Ukrayna’ya 20 Milyon USD’ye Yakın Kripto Bağışı!

Rus Kripto Alıcılarını Büyük Zorluklar Bekliyor!

Rus Kripto Alıcılarını Büyük Zorluklar Bekliyor!