in ,

Ukrayna ve Rusya’da Bankalar Bazı Kripto Transferlerini Engelleyebilir!

Ukrayna ve Rusya’daki Düzenleyiciler Bankalara Bazı Kripto Transferlerini Engellemelerini Söyledi

Rusya Ukrayna savaşının her iki tarafındaki bankalar, merkez bankalarının özel vatandaşların bankalar aracılığıyla kripto para transferi ile ilgili sınır ötesi işlemler yapmasını sınırlamaya istekli olmasıyla birlikte, denizaşırı kripto fonlarının akışını kısıtlamak için önlemler alıyor.

Forklog’un Ukrayna servisi , Ukrayna’nın en büyük ticari bankalarından biri olan PrivatBank’ın , tedbirin Ukrayna Merkez Bankası’nın bir kararıyla “bağlantılı” olduğunu iddia ederek müşterilerinin fiyat grivnası varlıklarını kripto para transferi ile borsalarına aktarmasını “geçici olarak yasakladığını” bildirdi .

Blok, Ukrayna sıkıyönetim altında kalırken yerinde kalacak. PrivatBank’ın şu açıklamayı yaptığı aktarıldı:

“Bankaların müşterileri adına Ukrayna’dan para birimi değerinde sınır ötesi transferler yapması yasaktır. Kripto borsalarında kullanılmak üzere döviz fonlarının aktarılması  bir istisnası değildir.”

Bununla birlikte, WhiteBIT ve Kuna kripto borsaları, çoğu kripto fiyat ticaret hizmetinin kesintiye uğramaması konusunda ısrar etti, ancak ikincisi aynı medya kuruluşuna şunları söyledi:

“Sınır ötesi transferlerdeki  anlaşılabilir. Ama bunun bizim pazarımızla ilgisi yok. Kullanıcılar Grivnası Kuna’ya yatırabilir ve çekebilir. Her şey normal şekilde işleyecek.”

Binance , PrivatBank’ın borsaya “grivna girişinin engellenmesi” konusunda kendisine “bildirmediğini” iddia etti. Ancak borsa, bazı kullanıcıların “bu tür işlemlerle ilgili sorunlar yaşadıklarını” bildirdiğini kaydetti.

kripto para transferi engeli

Bu arada, Rusya’da Merkez Bankası’nın , bankaların vatandaşların ve kuruluşların şu anda Rusya ile “dostça olmayan” ülkelere gönderilmesini engellemesini istediği varlıklar listesine kripto para transferi dahil ettiği bildiriliyor.

Vedomosti , konuyla ilgili olarak Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Yuri Isaev’den 16 Mart tarihli birmektup aldığını bildirdi . Medya, mektubun gerçekliğinin konuya yakın üç kaynak tarafından doğrulandığını iddia etti.

Rusya Kripto Para Transferi Engellensin!

Mektupta Isaev’in, bankalara “hem bireylerin hem de tüzel kişilerin finansal işlemlerini izlemeleri” çağrısında bulunulduğunu ve “Rusya’ya dost olmayan ülkelerde yerleşik olan kuruluşların varlıklarını geri çekme girişimlerine” özel dikkat gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Bu “düşmanca” uluslar listesi, ABD, Birleşik Krallık ve AB’yi oluşturan tüm uluslar dahil olmak üzere 48 eyaletten oluşmaktadır.

Merkez Bankası’nın Rusya’nın kredi kuruluşlarına “müşterilerin olağandışı davranışlarına daha fazla dikkat etmelerini” söylediği bildirildi. İddiaya göre, bankalara “işlemlerdeki herhangi bir anormal aktiviteyi” ve “yatırımlar da dahil olmak üzere giderlerin niteliğindeki değişiklikleri” bildirmelerini söyledi.

Merkez Bankası yöneticisinin, yurtdışından para çekme girişimlerinin ve “dijital para birimini” içeren işlemlerin özel gözlem altına alınması gerektiğini iddia ettiği iddia edildi.

Bankalara, Merkez Bankası’nın getirdiği “kısıtlamaları aşmaya yönelik tüm girişimlerin” “durdurulması gerektiği” söylendi. “Gerekirse şüpheli ödemelerin engellenmesi” çağrısında bulundu.

Isaev’in, bankaların “özel tüketimin özelliği olmayan hacimlerindeki ani artışlara” karşı dikkatli olmaları gerektiğini yazdığı iddia ediliyor. Bu tür işlemlerin “müteakip yeniden satış” amaçlı olabilecek “mal satın alımını” temsil edebileceği konusunda uyardı.

Bankalara, işaretli işlemleri kara para aklamayla mücadele dairesi Rosfinmonitoring’e bildirmeleri emredildi.

Ruslara ve Rus firmalarına, “dostça olmayan” listede yer alan şirketlerden ve şahıslardan ancak önceden yetkililerden özel izin almaları halinde menkul kıymet ve gayrimenkul satın alabilecekleri söylendi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Rusya’nın Saldırganlığı Bitcoin ve Kriptoyu Nasıl Etkiledi?

Firepin Token Nedir? 2022’de Yeni Bir Axie Infinity Veya Solana Mı Geliyor?

SushiSwap, DAO Sorumluluğunu Sınırlamak İçin İsviçre Yasal Yapısını Önerdi.

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

WeChat Nft Yasağı! Çinde Nft Yasaklandı! WeChat Nedir? We Chat 2022

Çin’in İnternet Devi WeChat, NFT Platformlarını Kısıtladı!

El Salvador bitcoin alımı

El Salvador’un Bitcoin Hareketleri İlgi İle Takip Ediliyor.