in , ,

El Salvador’un Bitcoin Hareketleri İlgi İle Takip Ediliyor.

‘Gelişen Ekonomiler’ El Salvador’un Bitcoin Hareketlerini İlgiyle Takip Ediyor

Geleneksel finans yöneticileri, El Salvador’un yaklaşmakta olan bir Bitcoin (BTC) tahvil ihracının arkasında yeni bir ekonomik paradigma başlatma beklentileri konusunda hala şüpheci . Ancak diğer ülkeler, El Salvador Bitcoin alımı geçen yıl yasal ihale olarak kabul etme hamlesi temettü ödüyorsa, aynı davayı takip etmeyi umuyor olabilir.

Financial Times’ın bir raporunda , yatırım şirketi Abrdn’de portföy yöneticisi olan Kevin Daly,, Salvador maliye bakanı Alejandro Zelaya’nın “bizim için çok şaşırtıcı” olduğunu belirterek, “El Salvador bitcoin alımı tahvilleri için 1,5 milyar ABD dolarına kadar talep olduğunu” söyledi  bu da yeni bir vergiden muaf cennet inşa etmek için kullanılacak.

Uluslararası kripto savunucuları ve öncüleri ne olursa olsun, Daly – raporda alıntılanan diğerleri gibi – ihracın hükümet adına “yanlış bir adım” olduğunu iddia etti, El Salvador’un ihracı “karıştırdığını” iddia etti ve şu görüşte bulundu:

“Eğer hükümet 1 milyar dolar basarsa, hepimiz şaşkınlık içinde başımızı sallayacağız.”

Yatırım firmaları Meketa Investment Group ve NEPC de, kurumsal yatırım sektöründe, “emekli maaşları ve bağışlar dahil” talebin “kısılmasının muhtemel” olduğu görüşündeydiler. Firmalar, “perakende yatırımcıların ve kripto para meraklılarının” bunun yerine “aslan payını” alacağını iddia etti.

Habere göre Fitch , El Salvador’un ülke kredi notunu B-‘den CCC’ye indirdi. Firma, Bitcoin’i yasal ihale olarak benimsemenin Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) olası 1,3 milyar ABD doları tutarındaki finansman paketini tehlikeye atabileceğini iddia ediyor .

Bununla birlikte, Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin “bahsini” ikiye katladı ve IMF ve Dünya Bankası gibi diğer kuruluşlardan gelen bu tür “ihtiyati” uyarılara karşı düşmanca bir tavır aldı .

Ne olursa olsun, raporun yazarı, Bitcoin’in “gelişmekte olan piyasa ülkelerinde” “işlemlere odaklanan” bir “spekülatif varlık” olarak görülmediğini belirtti.

Raporda, Tongalı bir aristokrat ve eski milletvekili Lord Fusitu’a, “Şubat 2023 gibi erken bir tarihte Tonga’da El Salvador bitcoin alımı yasal ihale haline getirebilecek bir yasa tasarısı sunmaya çalışan” şu sözlere yer verildi: “En büyük, en kazançlı ihracatımız, bizim insanımız. Bizim için herhangi bir metadan daha fazla para kazanıyorlar.”

Kripto varlık yönetim firması CoinShares’in Baş Strateji Sorumlusu Meltem Demirors, şunları söyledi:

“El Salvador, finansman için Dünya Bankası ve IMF’ye bağımlı olan diğer gelişmekte olan ülkeler için bir vaka çalışmasıdır.”

El Salvador Bitcoin Alımı Hangi Sıkıntıları Yaratıyor?

El Salvador’da meydana gelen olayları ilgi sıkıntısı çekmeden izleyebilen potansiyel  El Salvador bitcoin alımı  benimseyenleri, evlerinde bulunan ailelere havale gönderen fiyat’ları ve büyük denizaşırı tabanlı toplulukları olan ülkeler olarak tanımlandı.

Bu ayın başlarında hükümet, tahvillerin zeminini hazırlamak için bir dizi yasal reformun yanı sıra 20 Mart gibi erken bir tarihte olası bir tahvil ihracından bahsetmişti. Bunlar gerçekleşmedi, ancak Bukele ve bakanları bekliyor olabilir. fırlatmak için daha uygun bir an .

Tahvil talebinin büyük kısmının yurt dışından gelmesi bekleniyor. Ancak Ukrayna’daki çatışma küresel manşetlerin çoğunu kaparken, Bukele muhtemelen beklemenin daha akıllıca bir hareket tarzını temsil edebileceğini düşünüyor.

Ne olursa olsun, Washington ile ilişkilerde bir düşüş gözlemleyen Başkan, hafta sonu Twitter’da Amerikan finans şeflerini hedef alan bir yandan kaydırma yapmak için zaman ayırdı.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

İspanyol Kripto Kabulü Artıyor, Ancak Vergi Sorunu Düşündürüyor!

Firepin Token Nedir? 2022’de Yeni Bir Axie Infinity Veya Solana Mı Geliyor?

Küresel Düzenleyiciler Ukrayna Savaşında Kripto Kullanımını İzliyor

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ukrayna ve Rusya'da Bankalar Bazı Kripto Transferlerini Engelleyebilir!

Ukrayna ve Rusya’da Bankalar Bazı Kripto Transferlerini Engelleyebilir!

Goldman Sachs nakit ödemeli bitcoin

Goldman Sachs Nakit Ödemeli Bitcoin!