in ,

El Salvador’un Bitcoin Bond Çıkışının Zamanlaması Şüpheli Mi?

Ukrayna Savaşı, El Salvador’un Bitcoin Bond İlk Çıkışının Zamanlamasını Şüpheye Çevirdi.

El Salvador , egemen Bitcoin (BTC) tahvillerini yarın gibi erken bir tarihte başlatabilir  ancak Ukrayna’daki savaş , Başkan Nayib Bukele liderliğindeki hükümetin planlarında aksamalara neden olabilir.

Hükümet, 10 yıllık tahvillerin 1 milyar ABD Doları değerinde olacağını, vergi mükelleflerinin fonlarıyla destekleneceğini ve sona erdiğinde yıllık %6,5 getiri sağlayacağını umduğunu söyledi.

Satışlarından elde edilen nakit , uluslararası kripto yatırımcılarına ve teknoloji öncülerine yönelik vergiden muaf bir cennet olan El Salvador  Bitcoin City adlı bir projenin oluşturulmasını finanse etmek için kullanılacak .

Bununla birlikte, hükümetin, özellikle Bukele’nin tahvillerin büyük bir sıçrama yapmasını umduğu uluslararası toplumda, savaşın tahvillerin serbest bırakılmasını gölgeleme riskinden korktuğu görülüyor.

Ancak işgal, yaptırımların akaryakıt fiyatlarını yukarı doğru çekmesiyle El Salvador’da şimdiden büyük bir ekonomik krize yol açtı. Hükümet, son birkaç haftayı petrol, LPG ve gaz fiyatlarındaki büyük artışlarla mücadele etmeye çalışarak geçirdi.

Cuma günü, Salvador maliye bakanı Alejandro Zelaya, América Economía tarafından hükümetin Bitcoin Bond  lansman için “15 ve 20 Mart arasında” “doğru zamanlama” olacağını düşündüğünü, çünkü ihraç için “araçların” “neredeyse” olduğunu belirtti. hazır.”

Ancak, “Ukrayna’daki savaşı beklemediği” için “uluslararası bağlamın” fırlatmanın kesin tarihini belirleyeceğini de sözlerine ekledi.

Zelaya, ihracın artık “bir zamanlama, piyasa trendlerini görme ve ölçme meselesi olduğunu  temelde oradan devam ettiğini” iddia etti.

Daha önce bildirildiği gibi Bukele, henüz hayata geçmemiş olsa da, ihraç için hazırlık olarak 50’den fazla yasal reform sözü verdi. Bununla birlikte, bunlardan 10 tanesini bu hafta sonundan önce açıklayacağına söz verdi.

El Salvador Bitcoin

Bununla birlikte, hükümetin eli yaptırımların ekonomik etkileriyle dolu olabilir: El Mundo El Salvador , hükümetin akaryakıt fiyatlarına üst sınır koymak ve toplu taşıma sübvansiyonları sağlamak amacıyla kamu harcamalarını kısmayı planladığını, ancak mali hokkabazlık yasasının yürürlüğe girdiğini bildirdi . şimdi zor görünüyor.

Medya kuruluşu, Bukele’nin finans şefinin hesapları dengelemeyi “nasıl yapacağını bilmediğini” belirttiğini aktardı.

Twitter’da Bukele, “küresel ekonomik krizin etkisini azaltmaya yardımcı olacak” beş reforma imza attığını yazdı . Bazılarının etkilerini hissettirmesinin zaman alacağını, ancak bazılarının “galon başına yakıt fiyatlarında 0,26 ABD doları tutarında bir düşüş gibi  yarından itibaren hissedilmesi gerektiğini” ekledi.

Financial Times , BTC tahvil ihracını “cesur bir ekonomik deney” olarak nitelendirdi ve El Salvador merkez bankasının eski başkanı Carlos Acevedo’dan alıntı yaparak şunları söyledi:

“Bu bir başarısızlıksa, birçok kapı kapanır. Bu yayın çok şeyi belirleyecek.”

Tahvillerin bir hit olması durumunda, topladıkları fonlar ulusun “sıkı bir IMF programından veya devlet borçlarının yeniden yapılandırılmasından kaçınmasına” yardımcı olabilir.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Elon Musk’dan Merak Uyandıran Açıklamalar!

Güney Kore’nin Bir Sonraki Başkanı Parite Yaratabilir!

Eda Zamanpur Animal Babes NFT Sergisi 8 Mart’ta Başlıyo

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Bitcoin ve Ethereum AB'den Destek Aldı!

Bitcoin ve Ethereum AB’den Destek Aldı!

Hindistan Kripto Suç Vakaları

Soruşturma Altındaki Kripto Suç Vakaları