in , ,

Soruşturma Altındaki Kripto Suç Vakaları

Hindistan’da 18 Milyon Dolarlık Zarar!

Hindistan’da kriptoyla ilgili kara para aklama vakaları bildirildi. Maliyeden Sorumlu Devlet Bakanı, halkı yedi aklama vakası hakkında bilgilendirdi. Acil Servis, PMLA 2002 kapsamında ilgili davaları araştırmaktadır. Kripto Suç Vakaları 2022

Hindistan’daki kripto endüstrisi, son haftalarda yedi kripto tabanlı kara para aklama vakası bildirildiği için ciddi bir tehditle karşı karşıya. Birliğin Maliyeden Sorumlu Devlet Bakanı Pankaj Chaudhary, Hindistan Parlamentosu’nun alt meclisi (Lok Sabha) üyelerini bu siber suçların ciddiyeti hakkında bilgilendirdi. Kripto Suç Vakaları 2022

Hindistan Kripto Suç Vakaları

 

Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA) kapsamındaki soruşturmayla ilgili olarak, İcra Müdürlüğü (ED), cezai gelirlere 18 milyon ABD Doları tutarındaki 135 milyon Rupi’nin dahil olduğunu iddia etti.

Chaudhary, aklama ile bağlantılı olarak kolluk kuvvetlerinden (LEA) alınan raporların araştırılan konuyu gösterdiğine dikkat çekti.

İcra Müdürlüğü (ED), PMLA, 2002 kapsamında, Kara Para Aklama için kripto para biriminin kullanıldığı 7 davayı araştırıyor. ED tarafından PMLA kapsamında araştırılan davalar, sanığın kripto para yoluyla Suç Gelirlerini (PoC) akladığını ortaya koydu.

Ayrıca, ED tarafından şimdiye kadar yürütülen soruşturmaların, bazı yabancı uyrukluların ve onların Hintli ortaklarının, belirli değişim platformlarında kripto hesaplarını kullanarak PoC’yi akladığını ortaya çıkardığını da sözlerine ekledi.

2020’de ajans bankası, benzer bir kripto para aklama davasında suçlanan bir suçluyu tutuklamıştı. Özellikle 2021 yılı, birçok Hintli kripto kullanıcısının kripto dolandırıcılığı web sitelerini 9,6 milyondan fazla ziyaret ettiğini gördü.

Chainalysis, kripto tabanlı suçların 2021’de küresel olarak yüksek olduğunu bildiriyor. DeFi platformları 2020’de 162 milyon dolarlık kripto para birimini kaybetti. Ayrıca siber suçlular yasadışı fonları aklamak için DeFi protokollerini kullandı.

Ek olarak, Hindistan’daki kripto endüstrisi, sıcak tartışmaların merkezi noktası oldu. Sık kripto yasakları ve düzenlemelerinden sonra Birlik Maliye Bakanı, 2022 Bütçesinde kripto para birimine %30 vergi getirdi.

Son zamanlarda, Hindistan Merkez Bankası (RBI), kripto ödemeleri için düzenleyici bir çerçeve yapma planını ifade ederek ülkedeki kripto kullanımına karşı çekincelerini güçlü bir şekilde dile getirdi. Ayrıca, RBI’nin Hindistan’ın finansal istikrarı için bir tehdit oluşturabileceğine inandıkları için kripto kullanımı konusunda ciddi endişeleri ve sorunları var.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Elon Musk’dan Merak Uyandıran Açıklamalar!

Güney Kore’nin Bir Sonraki Başkanı Parite Yaratabilir!

Eda Zamanpur Animal Babes NFT Sergisi 8 Mart’ta Başlıyo

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

El Salvador’un Bitcoin Bond Çıkışının Zamanlaması Şüpheli Mi?

Solana pay nedir

Solana (SOL) Pay Nedir? Nasıl Çalışır?