in ,

Güney Kore’nin Bir Sonraki Başkanı Parite Yaratabilir!

Güney Kore’nin Bir Sonraki Başkanı Kripto ve Borsa Yatırımcıları için Parite Yaratabilir

Güney Kore medyası, ülkenin yeni seçilen başkanının borsa tüccarlarına tekdüzelik dayatmak için kripto vergisi sınırını yükseltmesini ve kripto yanlısı politikalarla bilinmeyene adım atmasını bekliyor. Bununla birlikte, bunun bırakınız yapsınlar yaklaşımından ziyade daha fazla düzenleme ile sonuçlanması muhtemeldir.

Bildirildiği gibi , ana muhalefet adayı ve eski Başsavcı Yoon Suk-yeol, bu hafta başlarında yakın çekişmeli bir genel seçimde en yakın rakibini bir puandan daha az bir farkla geçerek iktidara geldi. Her iki aday da genç vatandaşların oylarını kazanmak için bir dizi kripto yanlısı manifesto sözü vermişti.

Kripto Tüccarı İçin Büyük Soru: Yoon Mayıs’ta İktidara Geldiğinde Bu Vaatlerini Yerine Getirecek Mi?

Siyasi bir figür olarak Yoon hakkında çok az şey biliniyor. Bir kariyer savcısı olarak, politikacı olma planlarını yalnızca bir yıldan daha kısa bir süre önce açıkladı ve daha önce hiçbir zaman başka bir siyasi makama aday olmadı.

Ancak Yonhap ve News1 gibi Güney Koreli medya kuruluşlarının yanı sıra Money Today ve Hanguk Kyungjae, Başkan-Elect’in kripto hakkındaki yorumlarını ve manifestolarını inceledi ve yakında kriptonun geleceğine göz atmaya çalışan sektör içinden alıntılara yer verdi.

Çıkışlar, tüm kripto taahhütlerinin tartışmasız en dikkat çekicisinin, KOSPI hisse senedi tüccarları ile kripto vergisi ödemesi için eşikler arasında parite yaratma vaadi olduğu konusunda hemfikirdi.

Mevcut Moon Jae-in yönetimi, kripto (vergisi) ile ilgili tüm kazançların veya yılda 2.100 USD’nin üzerindeki ticari kârların %20’lik bir sermaye kazancı vergisine tabi olacağını belirten bir yasa çıkarmıştı. Ancak Yoon, yeni yasa yürürlüğe girdiğinde bu eşiği yılda yaklaşık 41.000 USD’ye (KOSPI tüccarları için mevcut sınır) yükseltme sözü verdi.

Medya kuruluşları, hukuk uzmanlarının “yasalar oluşturmanın ve kripto vergisi sorunlarını kısa sürede çözmenin zor olacağını” düşündüklerini iddia ettiler ve Yoon’u “Uluslararası iletişim yoluyla” olası sürtüşmeyi “mümkün olduğunca” azaltmaya çağırdılar kripto endüstrisi.”

Yoon’un diğer büyük vaatleri arasında, Güney Kore topraklarında 2017’den beri yürürlükte olan token ihracına yönelik genel yasağı “gözden geçirme” ve potansiyel olarak ortadan kaldırma sözü vardı. O da NFT’nin benimsenmesi hakkında olumlu sözler söyledi.

Kripto Vergisi Ve Yatırımcı Koruması Planları

Yoon ayrıca, “yatırımcı korumasını” güçlendirmeye ve piyasa manipülasyonunu ortadan kaldırmaya odaklanacak ve kripto operatörlerinin tehlikelere karşı koruma sağlamak için sigorta sağlayıcıları tarafından tamamen kapsanmasını sağlayacak ileriye dönük bir “dijital varlık” eylemi yaratma sözü verdi.

Planın, “Dijital varlık alım satım hesaplarını ve bankaları birbirine bağlayan” uzmanlaşmış finansal kurumların oluşturulması için çerçeve oluşturacağını da sözlerine ekledi.

Sektörün içindekiler, kripto varlıklara yatırım yapmak isteyen şirketlerin bunu yapmasına izin verilmesi ve “akademik araştırmalara yönelik politika desteğinin” de teşvik edilmesi gerektiği görüşünde.

Bununla birlikte, blok zinciri endüstrisinin içeriden birileri, denizaşırı emsallerin yolunda çok az değerli olan Yoon’un politikalarıyla keşfedilmemiş sulara gireceğini belirtti.

Yoon, seçim öncesinde “Dijital varlıkların ortaya çıkmasına hazırlık olarak” hükümetinin “teknolojik gelişmeyi destekleyeceğini” ve “önceden kurumsal bir temel hazırlayacağını” söyledi.

Ayrıca kampanyasının bir parçası olarak önde gelen kripto borsalarını ziyaret etti ve “kripto varlık yatırımcılarının güvenle yatırım yapabileceği bir ortam yaratmaktan” bahsetti.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kadena Coin Yükselişte!

FTX Europe, Web3 ve Müzik Festivallerinin Geleceğini İnşa Etmek İçin Tomorrowland ile Ortaklık Yapıyor!

Polkadot (DOT) 2022 Fiyat Analizi. Polkadot 19 Doları Geçebilecek Mi?

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

FTX Europe ile Tomorrowland ortaklığı

FTX Europe, Web3 ve Müzik Festivallerinin Geleceğini İnşa Etmek İçin Tomorrowland ile Ortaklık Yapıyor!

Elon Musk Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin'imi Satmayacağım

Elon Musk’dan Merak Uyandıran Açıklamalar!