in ,

Eda Zamanpur Animal Babes NFT Sergisi 8 Mart’ta Başlıyor!

Türkiye’nin İlk Kadın Bireysel NFT Sergisi 8 Mart’ta Başlıyor!

Teknoloji ve gelenekselliğin tek bir bakış açısıyla harmanlandığı, Türkiye’nin ilk bireysel NFT sergisi Animal Babes NFT, 8 Mart’ta başlıyor. Tasarımcı, ressam, iç mimar Eda Zamanpur tarafından koleksiyonun  her detayı elle çizildi. Doğadaki hayvanların içgüdüleriyle, düşüncesiyle, iyiyi. kötüyü aynı anda yaratan ve yitiren insan bedenini birleştiriyor. Bu sergi, içinde barındırdığı gücü unutan veya rutinlerinin arasında kısıtlanmış herkese ilham verecek. LG çözüm ortaklığıyla gerçekleşecek olan sergide yer alacak koleksiyonun gelirinin yüzde 20’si TEV’in Üstün Başarı Sanat Burslarında kız öğrencilere bağışlanacak.

 

Eda Zamanpur Animal Babes NFT Sergisi 8 Mart’ta Başlıyor!

Animal Babes NFT Nedir?

Eda Zamanpur, özgürlükçü ve başkaldırı ruhundan ilham alan, kadının vahşiliğini ve anaçlığını doğadaki ruhla birleştiriyor. Resim sergisi Animal Babes, 8 Mart’ta Hazal Özkan Art Galeri’de ziyaretçilere açılıyor. 50 eserin yer aldığı sergi, 16 Mart’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Animal Babes sergisi blockchain altyapısı ve gelenekselliğin bir araya gelişiyle ortaya çıkıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk bireysel NFT sergisi olma özelliğini taşıyor. Sergideki tüm eserler Kalao.io üzerinden satışa çıkacak.

Animal Babes koleksiyonunun hikayesi, sanatçı Eda Zamanpur’un masalların anlamlarında yer alan ve insanları yanlış kodlayan mesajlara tepki olarak çizdiği eskizlerle 2016 yılında başladı.  Hikayenin doğuşunun temelinde, hayali giysiler ve yalan bir kimlikle kendini beğendirme çabasına giren karakterin normalleştirilmesi var. Ayrıca öpünce prense dönüşen kurbağa hikayesinin içindeki, kurbağa prensin kadın karakterden bitmek tükenmek bilmeyen isteklerine itiraz yer alıyor.

 

Animal Babes NFT Nerede Satılacak?

8-16 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Eda Zamanpur, “Hızla dijitalleşen dünyada her alanda olduğu gibi sanatta da teknolojiyi kullanmanın zamanı geldi. Dönüşen dünyamıza hızla ayak uydurup çağımızı yakalamamız çok önemli. Bu anlamda Türkiye’deki ilk bireysel NFT sergisini hayata geçirmekten dolayı da ekibimle beraber çok heyecanlıyız. Sergideki eserler kalao.io da satışa çıkacak” dedi.

Eda Zamanpur’un ve Türkiye’nin ilk kadın bireysel sanatçı NFT sergisi olan Animal Babes sergisini 8 Mart’tan itibaren Hazal Özkan Art Gallery‘de canlı gezebilir ve kalao.io üzerinden satın alacağınız NFT eserlerle TEV’in Üstün Başarı Sanat Burslarında kız öğrencilere destek olabilirsiniz.

 

Eda Zamanpur kimdir?

Eda Zamanpur kimdir?

Güzel sanatlar lisesi resim bölümüne birincilikle girdi. Ve sonrasında Marmara Üniversitesi, Işık Üniversitesi gibi en başarılı güzel sanatlar fakültelerinin iç mimarlık bölümlerini dereceyle kazandı. Daha sonra Eda Zamanpur, tam burslu olarak Yeditepe Üniversitesi Mimarlık fakültesi iç mimarlık bölümüyle eğitimini tamamladı. Üniversite yıllarında içerisinde Milano Nuova Accademia di Belle Arti’nin de bulunduğu çeşitli sertifika programlarına katıldı. Londra’da kısa dönem dil eğitimi aldı.

Daha sonra üniversite eğitimi sırasında HongKong’a, Uzak Doğu kültür ve sanatını incelemek adına uzun bir seyahat yaptı. Bu dönemden sonra resim yapma kararı aldı. 2017-2019 yılları arasında Antalya’da iç mimari projeler üzerine çalıştı. 2019 yılından bu yana farklı tekniklerde resim ve illüstrasyon çalışmaları yaptı. Kolektif akademi, Beykent Üniversitesi gibi çeşitli eğitim kurumlarında iç mimari, perspektif, iç mimarı proje konsept çalışmaları, sulu boya gibi farklı başlıklar altında online dersler verdi. Eda Zamanpur, çeşitli otel ve kafelerde büyük ebatlarda duvar resmi çalışmaları, marka ve dergilerle illüstrasyon çalışmaları, işbirlikleri ve atölyeler yapmaya devam etti. Aynı zamanda kişisel atölye çalışmalarına ve dijital sanat projelerine devam ediyor.

“Gençleri sanata teşvik etmeliyiz”

Eda Zamanpur sergide satışı gerçekleşecek ürünlerin ürün bazında gelirinin yüzde 20’sinin TEV’in Üstün Başarı Sanat Bursuna bağışlanacağını söyledi. Kendisinin de Antalya’da güzel sanatlar lisesinde okuduğunu ve şimdi toplumdan aldığını geri vermenin zamanı olduğunu, yapılacak bağışla gençlere destek sağlayarak, onları sanata teşvik edeceği için mutluluk duyduğunu belirtti.

 

 

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

XRP, SOL ve ADA’yı Geride Bıraktı! Yeni Fiyat Artışı mı Geliyor?

Ethereum, Visa’dan 4,5 Kat Daha Fazla İşlem Gerçekleştiriyor!

FTX’ten Sam Bankman-Fried: “Kripto daha sıkı düzenlenmeli!”

Written by Mehmet Akif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Ardana, Cardano DeFi Lideri Optim Finance ile Ortaklığını Duyurdu

Ardana, Cardano DeFi Lideri Optim Finance ile Ortaklığını Duyurdu

Bitcoin Fiyat Analizi Mart 2022

Bitcoin İçin Durgun Hafta