in ,

Temettü Hisselerine Yatırım Yapmak: Temettü Oranı Yüksek ABD Hisseleri

Temettü hisselerine yatırım yapmak doğru bir karar mı? ABD’de temettü verimliği en yüksek olan şirketler ve sektörler hangileri?

Temettü hisselerine yatırım yapmak doğru bir karar mı? ABD’de temettü verimliği en yüksek olan şirketler ve sektörler hangileri? Bu yazı temettü yatırımı konusunda sizlere rehberlik edecektir.

Temettü Hisselerine Yatırım Yapmak

Temettü hisselerine yatırım yapmak 2022’de doğru bir hamle olur mu? Rusya-Ukrayna krizi ve yükselen faiz ortamı nedeniyle 2022’de dalgalı olabilecek bir borsada daha iyi performans göstermek istiyorsanız, temettü avına çıkın.

En azından Goldman Sachs ekibi öyle diyor:

“Yüksek temettü verimi ve yüksek temettü büyüme hisse senetleri de tipik olarak yüksek enflasyon dönemlerinde daha iyi performans gösteriyor ve şu anda cazip değerlemelerle işlem görüyor. Sektörden bağımsız yüksek temettü getirisi faktörümüz şu anda S&P 500”e göre %26 F/K değerlenme indirimiyle işlem görüyor.”

Goldman Sachs baş ABD hisse senedi stratejisti David Kostin S&P 500 şirketlerinin bu yıl gergin yatırımcıları yatıştırmak için daha fazla temettü ödemesini beklediğini ifade etti.

Kostin, 2022’de, S&P 500 temettü tahminini hisse başına 67 dolara yükselterek, yılık %10 büyüme öngördü. Daha önceki büyüme hedefi %8’di.

ABD’de Temettü Oranı Yüksek Hisseler 2022

ABD’de temettü oranı yüksek olan hisse senetleri hangileri? S&P 500’de en cazip temettü oranlarına sahip bazı şirketler şöyle; özellikle ExxonMobil ve Chevron enerji sektöründe temettü verimliliği yüksek şirketlerdendir. Hisse senedi fiyatları, deniz aşırı kriz ortamında artan ham petrol ve diğer emtia fiyatlarından destek aldığından enerji hisse senetleri yatırımcılar için iki kat daha çekici olabilir.

Kostin, “Özsermaye değerlemelerinden endişe duyan ancak kurumsal büyüme konusunda kendine güvenen yatırımcılar, doğrudan temettü sahibi olmayı düşünmelidir” diye ekliyor.

Elbette, birçok yatırımcı son aylarda temettü hisselerine yatırım yapmaya hız vermiş durumda.

ABD şirketleri tarafından ihraç edilen yüksek temettü getiren hisse senetlerinin performansını ölçen Schwab ABD Temettü Sermayesi ETF, bugüne kadar yalnızca %4,1 düştü. Bu, yılda sırasıyla %8 ve %12 düşüş kaydeden S&P 500 ve Nasdaq’tan nispeten daha iyi performans gösterdi.

Charles Schwab yatırım stratejisti Liz Ann Sonders, şu anda en iyi seçenek olarak temettü ödeyenleri işaret ederek, “Bu tür bir değer, yüksek kalite, yatırımcıların odaklanması gereken şeydir” dedi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Apple Pay ve Google Pay’den Yaptırım!

USDT, Rus Rublesi Karşısında Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini Kaydetti

FC Barcelona Kendi Kripto Para Birimini Oluşturmayı Planlıyor

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

ABD Senatörleri Rusya'daki Yaptırımları Zayıflatmak İçin Kripto Düzenlemeleri

ABD Senatörleri Rusya’daki Yaptırımları Zayıflatmak İçin Kripto Düzenlemeleri

Luna fiyat analizi

LUNA, SOL ve ADA’yı Geride Bıraktı. XRP Yerini Koruyacak Mı?