in , ,

Savaş Başladı! Piyasalardaki Düşüş Soruları Çoğaltıyor!

Savaşın Başlaması ve Piyasaların Düşüşüyle ​​Merkez Bankalarının Politikaları Hakkında Sorular Çoğalıyor.

Bitcoin ve kripto piyasaları , Rusya ile Ukrayna arasındaki artan gerilim, birincisine uygulanan yaptırımlar ve bugün ikincisinin işgali arasında geçen gün ve hafta boyunca düştükçe – AB hakkında daha fazla soru ortaya çıkmaya devam ediyor ve ABD merkez bankalarının yaklaşan kararları.

Büyük kripto ticaret şirketi Genesis Global Trading’in piyasa görüşleri başkanı Noelle Acheson’a  göre , masada hala ABD Federal Rezerv’in stratejisiyle ilgili yanıtlanması gereken çok sayıda soru var. Bunlar arasında, Bitcoin ve kripto piyasaları hareketinin bu strateji üzerinde bir etkisi olup olmayacağı ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın çok tartışılan oran artışları konusundaki kararını nasıl etkileyeceği yer alıyor.

Acheson’a göre;

“Bunun yaptığı bir şey, 10 Mart’ta yapılacak bir sonraki ABD TÜFE açıklamasının önemini azaltmaktır. Mart ayı ortasında beklenen faiz artışlarını etkilemek için çok geç olsa da, Fed’in toplamda 2022’ye kaç faiz artırımı sıkıştıracağına dair güçlü bir ipucu oldu” dedi.

Bloomberg , İrlanda merkez bankası başkanı Makhlouf’un , işgalin ekonomi üzerindeki etkilerini tahmin etmek için henüz çok erken olmakla birlikte, Rusya’ya yönelik yaptırımların ve enerji fiyatlarındaki olası artışın ECB’nin enflasyona karşı koymasını zorlaştırdığını belirtti.

Bitcoin ve kripto piyasaları
Bitcoin ve kripto piyasaları

 

Şu anda görülebilenin, Euro bölgesinin COVID-19 kısıtlamalarından kurtulduğunu  tüketimin arttığını ve işgücü piyasasının daha sağlıklı olduğunu ekledi. Konsey üyesine göre olası bir karar, varlık alımlarının yeni projeksiyonlara bağlı olarak kararla birlikte bu yılın ikinci veya üçüncü çeyreğinde sona ermesidir.

ECB’nin mevduat faizini artırma konusunda dikkatli olduğunu ifade eden Bakan, bankanın yakında faiz artıracağını düşünenlerin “Bizim uyguladığımız ve bizim uyguladığımız takvimden tamamen farklı bir takvimde faaliyet gösterdiğini” söyledi.

Tüm bunlar, Bitcoin ve kripto piyasaları Rusya’nın Ukrayna üzerindeki saldırganlığının etkilerinin, daha yüksek enerji maliyetlerinin yanı sıra Euro bölgesinin daha düşük ticaret ve finansal kargaşası göz önüne alındığında, konuştuğumuz gibi tezahür ediyor gibi görünüyor  bu bölgenin gaz ihtiyacının %40’ını karşıladığı göz önüne alındığında Rusya.Reuters’e göre, ECB’nin politika yapıcı Yönetim Konseyi, “gayri resmi bir buluşma” olarak tanımlanan toplantı için Perşembe günü Paris’te toplanacak.

 

ECB politika yapıcısı Yannis Stournaras’ın Reuters tarafından aktarıldığına göre:

“Bence kısa vadede enflasyonist bir etkisi olacak – yani yüksek enerji maliyetleri nedeniyle fiyatlar artacak. Ancak orta ve uzun vadede sonuçların ters ticaret yoluyla deflasyonist olacağını düşünüyorum. etkileri ve tabii ki enerji fiyatlarındaki artış yoluyla.”

Reuters tarafından alıntılanan analistler, ECB’nin destek önlemlerinin geri çekilmesini gerçekten yavaşlatabileceğini savundu.

Bu arada Acheson, dün en yüksek noktasına ulaştığı için  günlük korelasyonunun izlenmeye değer olduğunu kaydetti ve tüm bu belirsizlik sırasında ne kadar yakın olurlarsa olsunlar bunun geçici olacağını savundu.

“ Bölünmeyi izlemek ilginç olacak ve belirsizliğin tozu yatıştığında ve uzun vadeli yatırımcılar kur çalkantılarına, ekonomik değişimlere, genişleyen siyasi kutuplaşmaya ve evet, enflasyona karşı korunmaya başlamaya karar verdiğinde başlayabilir” dedi.

11:39 UTC’de BTC, bugün erken saatlerde ulaştığı yaklaşık 34.500 USD’den toparlanarak 35.035 USD’den işlem gördü. Fiyat hala bir günde %10 ve bir haftada %21 düştü ve geçen ayki tüm kazanımlarını sildi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

GameFi Platformu DEA, Belçika Futbol Kulübü KMSK Deinze ile Ortak Oldu!

Kanada Düzenleyicisi Coinbase ve Kraken CEO’larının Kripto Gözetim Tweetlerini Rapor Etti

Cardano’dan Şok Düşüş!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

DEA KMSK Deinze

GameFi Platformu DEA, Belçika Futbol Kulübü KMSK Deinze ile Ortak Oldu!

tinder avcısı nft çıkarıyor

Tinder Avcısı Simon Leviev NFT Çıkartıyor!