in , ,

Rusya’da Kripto Ticareti Yeniden Yükseliyor!

Fiyat İndirimleri Ortaya Çıktıkça Rusya’da Kripto Ticareti Yeniden Yükseliyor

Bitcoin (BTC) ve Stablecoin tether ( USDT) ticareti, Pazartesi günü her iki madeni paranın ticaret hacminin Ukrayna’da savaşın başlangıcından bu yana en yüksek seviyelerini kırması ile Rusya’da bir kez daha yükseliyor . Bu arada, BTC/RUB  ticaret çiftlerinde fiyat indirimleri ortaya çıkarken, Ukraynalılar paralarını kriptoya taşımak için prim ödemek zorunda kaldılar. Rusya’da Kripto Ticareti 2022

Rusya’da Kripto Ticareti Yeniden Yükseliyor!

Bu hafta Pazartesi günü, hem Rus rublesi hem de Ukrayna Grivnası (UAH) ile işlem yapan tek büyük uluslararası kripto borsası Binance’deki BTC/RUB çifti, BTC 506 (19 milyon ABD Doları) ile savaş başladığından bu yana şimdiye kadarki en yüksek işlem hacmine ulaştı. ) el değiştirmek. Bu, savaşın BTC 437’den çıktığı günün en yüksek seviyesiyle karşılaştırılıyor.

Aynı durum, işgalin başladığı gün (24 Şubat) 34.938 milyon USDT’den dün 24 saatlik 37.314 milyon USDT işlem hacmine ulaşan USDT/RUB çifti için de geçerliydi.

Bu arada bugün Binance, borsanın Rusya’ya yönelik yaptırımlara uymak için adımlar attığını duyurdu ve MasterCard ve Visa’dan Rusya’da verilen veya yurtdışında verilen ve Rusya’da kullanılan ödeme kartlarının artık platformda çalışmayacağını söyledi.

Buna ek olarak, Tether’in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino bu ayın başlarında şirketin stablecoin’inin merkezileştirildiğini ve “kesinlikle merkezi otoritelerin gereksinimlerine uyması gerektiğini” yineledi.

Pazartesi günü Ukrayna’da BTC/UAH çiftindeki hacim, işgalin başladığı gün işlem gören 79 BTC’nin oldukça altında 17 BTC’de kaldı. Benzer şekilde, USDT ticareti de Pazartesi günü 6.149 milyon USDT ile işlem gören USDT 8.696m’lik savaşın zirvesinden aşağıda kaldı.

Ancak Ukrayna’da birden fazla şehir Rus güçleri tarafından bombalanıyor ve BM verilerine göre şu anda 2 milyon kişi ülkeyi terk etti.

Pazartesi günü, işgal günündeki 1.257 milyon USDT’ye kıyasla borsada UAH’a karşı 435.317 USDT işlem gördü. Kuna’nın kendi verilerine göre, bitcoin piyasasında, savaşın başladığı gün el değiştiren çok daha önemli BTC 11.8’e kıyasla, BTC 4.15 Pazartesi günü UAH’a karşı işlem gördü.

Rusya'da Kripto Ticareti Yeniden Yükseliyor!

Ukrayna’da Primler, Rusya’da İndirimler (BTC/RUB)

Ukrayna itibari para birimini kullanan işlem hacimlerinin şu anda daha düşük olmasına rağmen, USD ve UAH arasındaki resmi döviz kuruna kıyasla USDT fiyatındaki bir prim, hala stabil coin talebinin Ukraynalılar arasında devam ettiğini gösteriyor. Rusya’da Kripto Ticareti 2022

Binance’de 1 USDT, 16:50 UTC’de UAH cinsinden 1.06 USD’ye (31.96 UAH) eşdeğer bir fiyattan işlem görüyordu. Benzer şekilde, BTC/RUB de bir primle işlem görüyor ve Ukraynalılar aynı anda Binance’deki normal Bitcoin piyasa fiyatının 2,500 ABD dolarından fazla olan 40,810 ABD Doları değerinde UAH ödemek zorunda kalıyor.

Özellikle, bu, Rusların şu anda karşı karşıya olduğu durumun tam tersidir, Binance’de USDT’nin forex piyasasında ‘gerçek’ ABD dolarına indirimli olarak işlem görmesi.

Yazma sırasında, Rusların Binance’de 1 USDT için ödemesi gereken fiyat sadece 0.93 USD iken, BTC/RUB fiyatı sadece 35.398 USD değerinde rubleydi – bitcoin için uluslararası piyasa fiyatına önemli bir indirim.

Salı günü saat 16:50 UTC’de BTC, Binance’de 38.400 USD’den işlem gördü. Madeni para son 24 saatte %1 ve son 7 gün içinde %11 düştü.

Bu arada, RUB bugün yükseldi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Umbrel Bitcoin Node Runners İnternet Sansürünü Atlıyor!

2022’de Kripto Cüzdan Trendleri

Coinbase 25.000 Rus Adresini Engelledi, Papa Johns NFT’leri de Yasaklandı

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ergo Coin (ERG) Coin Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? Ergo 2022 Gidişatı Ne Olacak?

Ergo Coin (ERG) Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır?

Japonya Ülkenin Kripto Yasasını Değiştirmek İstiyor!

Japonya Ülkenin Kripto Yasasını Değiştirmek İstiyor!