in ,

Japonya Ülkenin Kripto Yasasını Değiştirmek İstiyor!

Japon Düzenleyici, Japon Düzenleyici, Ülkenin Kripto Yasasını Değiştirmek İstiyor

Ülkenin en iyi finansal ve kripto düzenleyicisinin ödemelerle ilgili mevzuatta yasal değişiklikler öne sürdüğü Japonya’da bir dizi yeni kripto para düzenlemesi geliyor.

Öneriler , dijital finans çağı için “istikrarlı ve verimli bir yerleşim sistemi inşa etme” teklifinin bir parçası olarak mevcut iki kanunda değişiklik yapılmasını öneren Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) tarafından yapıldı.

CoinPost ,kripto para düzenlemelerin stablecoin ile ilgili sorunların yanı sıra “bankalarda kripto para işlem izlemenin etkinliğini artırmak” ve diğer finansal kurumlar için tasarlanmış yeni protokollerden bahsettiğini bildirdi .

FSA, bazı stabilcoinlerin ve stabilcoin ihraçlarının yeterli kullanıcı korumasına sahip olmadığını, ancak bu kripto para düzenlemesi için kapsamlı tekliflerin daha sonraki bir tarihte gelmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

Ayrıca, kripto ve diğer “elektronik ödeme yöntemleri” için alım, satım ve yönetim hizmetleri sağlayan komisyoncular ve aracılar için bir “kayıt sistemi” oluşturulmasını önerdi.

kripto para düzenlemesi

Kripto borsaları gibi, komisyoncular da düzenleyicilere düzenli raporlar sunmak zorundakalacaklar. İkincisi ayrıca belge gönderme emirleri verme, yerinde incelemeler yapma, iş geliştirme emirleri verme ve hatta standartlara uymayan veya karşılamayan işletmeleri tasfiye etme gücüne de sahip olacak.

Kripto para düzenlemesi ile birlikte, önlem paketi sadece uyum temelli değildir. FSA, ulusal blok zinciri ve kripto sektörünü desteklemekten bahsetti ve yasaların “elektronik ödeme yöntemleri” tanımlarına yasal olarak bağlayıcı “kripto varlık” tanımları eklemeye çalışacak.

Tedbirler ayrıca, bankacılık sektörünü içeren kara para aklamayı önleme (AML) önlemleri konusunda yurt içi ticaret platformlarıyla işbirliği yapmak üzere denizaşırı tabanlı kripto borsaları için bir platform kurarak işlem izlemenin etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

FSA, hem Forex hem de kripto piyasaları için şüpheli görünen işlemlerin analizini ortaklaşa yürüten bir borsa işlem analistleri ağı geliştirmek istiyor.

AML ihlali riskleri oluşturabilecek hesap yüklemeleri ve hediye kartı satın alımları için şüpheli görünen ön ödeme işlemlerini belirlemek için daha fazla önlem alındı.

Hükümetin, parlamentoda da yeşil ışık yakılması gereken kripto para düzenlemesi içinde ki değişiklikleri imzalaması gerekecek. Bununla birlikte, şimdiye kadar FSA’nın mevzuatla ilgili önceki tüm talepleri onaylanmıştır ve muhtemelen diğer tartışmalı olmayan yasal değişikliklerle birlikte paketlenecektir. Bu nedenle, muhtemelen önümüzdeki haftalarda yasaya dahil edilecekler ve bu yıl daha sonra ilan edilebilirler.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Coinbase 25.000 Rus Adresini Engelledi, Papa Johns NFT’leri de Yasaklandı

Huobi Global, Kadınlar Gününü Kutlamak İçin Primebox Promosyonunu Başlattı

2022’de Kripto Cüzdan Trendleri

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Rusya'da Kripto Ticareti Yeniden Yükseliyor!

Rusya’da Kripto Ticareti Yeniden Yükseliyor!

Bitcoin Rezervleri

Ülkelerin Bitcoin Rezervlerine Geçebileceği Konuşuluyor!