in , ,

Kripto Swaps Nedir? İşte Kripto Swap İşlemleri İle Alakalı Tüm Detaylar!

Kripto paralar ile yapabileceğiniz swap işlemleri ile ilgili aradığınız tüm detaylar bu yazıda…

Swap ingilizcede “takas” anlamına gelen yani yatırımcıların farklı para birimlerini birbirleri ile değiştirilmesini sağlayan değiş-tokuş sistemidir. Bu bağlamda Kripto Swaps ise Blockchain’de bulunan, yatırımcıların sahip olduğu kripto paraların farklı kripto para birimleri ile takas edilmesi işlemidir. Kripto Swaps, Blockchain’de yapılan cüzdan içi kriptodan kriptoya değişimidir. Kripto Swaps, kullanıcıların  cüzdanlarından ayrılmadan bir kripto para birimini başka bir kripto para birimiyle kolayca değiştirmelerine olanak tanır.

kripto swap nedir? 2022

Kripto Swaps Faydaları Nelerdir? 2022

Kripto Yatırımcılarının swap işlemini kullanmayı sevmesinin birçok nedeni vardır;

  • Kripto para varlıkları arasında hızlı geçiş yapılması için imkan sağlar
  • Değişken bir kripto varlıktan daha istikrarlı kripto para birimlerine geçiş sağlar
  • Yaşanan gelişmeler doğrultusunda yapılacak yatırım değişiklikleri yapmamıza olanak sağlar
  • Nedeniniz ne olursa olsun, Kripto Swap, Blockchain’de Cüzdanınızdan hiç ayrılmadan kripto paranızı değiştirmeyi kolaylaştırır

Kripto Swaps Nasıl Yapılır? 2022

Kullanıcıların kripto swaps işlemini gerçekleştirebilmesi için öncelikle BlockChain üzerinde bulunan cüzdanlarında bir yatırıma sahip olmaları gerekiyor. Kullanıcılar, uygun işlem çiftlerine göre kripto swap yardımı ile yatırımlarını farklı BlockChain ağlarına taşıyabiliyorlar.

Konuyu bir örnek ile açıklayacak olursak herhangi bir kripto yatırımı, swap platformlarında desteklenen diğer herhangi bir dijital varlıkla takas edebilirsiniz. Bu bağlamda Bitcoin‘i Cardano ile, Litecoin’i EOS ile veya Ethereum’u Ripple ile takas etmemiz kripto swap sayesinde mümkün olmaktadır.

En iyi Kripto Swaps Borsaları Nelerdir? 2022

1-UniSwap

2-PancakeSwap

3-SushiSwap

 

1-UniSwap

uniswap nedir? 2022

Uniswap, kripto para birimlerini değiştirmek için kullanılan merkeziyetsiz finans protokolüdür. Uniswap aynı zamanda Uniswap protokolünü oluşturan şirketin de adıdır. Faaliyeti, akıllı sözleşmeler aracılığıyla Ethereum blok zincirindeki kripto para birimleri arasındaki işlemleri kolaylaştırmaktır.

2.PancakeSwap

pancake swap nedir? 2022

PancakeSwap, Ethereum’a hızlı ve ucuz bir alternatif olan Binance Smart Chain üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir borsadır. PancakeSwap de UniSwap gibi önde gelen DeFi projeleri arasında yer almaktadır. Ancak, Uniswap’tan farklı olarak PancakeSwap kendisine ait olan, CAKE jetonunu stake edenleri ödüllendirir . CAKE yatırdığınızda, bu borsa size yatırdığınız miktarın yüzdesel bir kısmını komisyon olarak ödeme yapar.

3.SushiSwap

sushi swap nedir? 2022

SushiSwap, kullanıcıların kripto varlıklarını alıp satabilecekleri bir platformu işletmek için kullanıcı ağını teşvik etmeyi amaçlayan Ethereum ağı üzerinde çalışan bir yazılımdır. Kullanıcılar önce varlıkları akıllı sözleşmelere kilitler, ardından kripto para birimleri alıp satarak bir tokeni bir başkası ile başkasıyla değiştirir.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız:

Free Cloud Mining nedir? Nasıl yapılır?

En güvenilir kripto para borsaları hangileri?

2022 yılına damga vuracak Metaverse Coin projeleri!

 

 

Written by İlker Yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Tether USDT Güvenilir mi 2022?

Tether’in Geleceği Ne Durumda?

Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022