in , , , , , ,

ERC-20 Cüzdanı ve Tokenleri Hakkında Tüm Merak Edilenler! 2022

ERC-20 Ağına ait: tokenler, cüzdanlar, kullanım avantajlarına dair tüm bilgiler bu yazımızda…

Kripto Para dünyasında sıklıkla karşımıza çıkan ERC-20 standardını benimseyen tokenlerin kendilerine özel zincirleri yoktur. Daima Ethereum BlockChain ağı üzerinde çalışırlar. Ethereum BlockChain ağı üzerinde tokenler oluşturulması ve diğer işlemler için kullanılan kural ve standartlar bütünü olan ERC-20’nin açılımı:”Ethereum Request for Comments’dir. “ERC-20 ne işe yarar?”, ERC-20 tokenleri nelerdir?”, “Hangi cüzdanlar ERC-20 tokenlerini destekliyor?”, “ERC-20 Cüzdanı nasıl oluşturulur?” “ERC-20 kullanımının faydaları nelerdir?” gibi yatırımcıların aklındaki bir çok soruyu cevapladığımız yazımıza başlıyoruz…

ERC-20 Nedir? 2022

ERC20; Ethereum blok zincirinde akıllı sözleşmeler oluşturmak ve yayınlamak için kullanılan bir standarttır. Akıllı sözleşmeler daha sonra insanların yatırım yapabileceği akıllı mülkler veya token haline getirilmiş varlıklar oluşturmak için kullanılabilir.

ERC-20 ağı nedir? 2022

ERC-20 Ne İşe Yarar? 2022

ERC-20, Ethereum belirteçlerinin daha büyük Ethereum ekosisteminde takip etmesi için ortak bir kurallar listesi tanımlayarak geliştiricilerin bu ekosistemde yeni belirteçlerin nasıl çalışacağını programlamalarına olanak tanır. Bu ayrıca geliştiricilerin belirteçler arasındaki etkileşimi doğru bir şekilde tahmin etmelerini sağlar. Bu kurallar, belirteçlerin adresler arasında nasıl aktarıldığını ve her bir belirteç içindeki verilere nasıl erişildiğini içerir.

2022: ERC-20’nin Faydaları Nelerdir?

  • ERC-20 temel olarak, her şeyi daha basit hale getirir. Belirteçlerinden önce, geliştiriciler kodda başka terminoloji kullanabilir
  • Evrensel bir standartla, yeni jetonlar bir borsaya konabilir veya transfer edilebilir. oluşturulduktan sonra otomatik olarak bir cüzdana aktarılabilir.
  • ERC-20 yeni jetonların oluşturulmasını son derece kolaylaştırmaktadır ve bu nedenle Ethereum, 2017’de ICO’lar için en popüler platform haline gelmiştir.

ERC-20’nin Dezavantajları Nelerdir?

ERC-20 token standartlarının ele almadığı bazı sorunlar bulunmaktadır;

  • Ethereum kullanmak yerine akıllı bir sözleşme için ödeme olarak kullanıldığında tokenlerin istemeden yok edilebileceği durumlar oluşmaktadır. Bu nedenle yaklaşık olarak 3 milyon dolar kaybedildiği öngörülmektedir. Bu hatayı düzeltmek için Ethereum topluluğu şu anda yeni bir standart üzerinde çalışmaktadır.
  • ERC-223 olarak adlandırılır . Ancak bu standartlar ERC-20 ile uyumlu değildir, bu nedenle geliştiricilerin uyumluluk gerçekleşene kadar ERC-20’yi kullanmaya devam etmeleri önerilir.
  • Nisan 2018’de, bir dizi borsa , BatchOverflow hatası nedeniyle Ethereum tabanlı tokenlerin yatırma ve çekme işlemlerini askıya almıştır. “Klasik tamsayı taşması sorunu” olarak tanımlanır ve bir saldırganın ‘büyük miktarda jetona sahip olmasına’ potansiyel olarak izin verebilir.

Şu anda bu güvenlik açıklarını gidermek için geleneksel bir güvenlik yaklaşımının bulunmadığına dikkat çekilmektedir.

2022: ERC-20 Cüzdan(ERC-20 Wallet) Nedir?

ERC20 jetonlarını kullanmak istiyorsanız, ERC20 cüzdanlarını da bilmeniz gerekir. Gerçekte bunlar, tüm jetonlarınızı saklayacak ve saklayacak dijital cüzdanlardır. Açıkçası, kimsenin jetonlara erişmesini istemezsiniz, bu nedenle cüzdan kullanmak her zaman burada en iyi uygulamadır. Dahası, ERC20 cüzdanını diğer platformlara bağlanmak ve blok zincirinin desteklendiği ürünleri alıp satmak için de kullanabilirsiniz.

ERC-20 Cüzdan nedir? Nasıl oluşturulur? 2022

ERC-20 Cüzdanı Nasıl ve Nereden Oluşturulur? 2022

ERC20 cüzdanını diğer platformlara bağlanmak ve blok zincirinin desteklendiği ürünleri alıp satmak için kullanılan popüler bir sistem. Ancak cüzdanda bir hesap oluşturmadan önce, ERC20 cüzdanının jetonlarınızı desteklediğinden emin olmanız gerekir. Sadece bu jetonları saklamak için geliştirilmiş birçok cüzdan mevcut. Bunlardan bazıları;

  • MyEtherWallet
  • MetaMask
  • Mist Wallet
  • Trust Wallet
  • Coinbase Wallet

ERC-20 Tokeni Nedir? 2022

 ERC-20, en önemli ERC’lerden biridir. Token uygulaması için kullanılan Ethereum blok zinciri ağında akıllı sözleşmeler yazmak için teknik standart olarak ortaya çıkmıştır. Tüm Ethereum tabanlı belirteçlerin uyması gereken bir dizi kural içerir.
 ERC-20, jetonları gönderilebilen/alınabilen ve değeri olan blok zinciri tabanlı varlıklar olarak tanımlar. ERC-20, yeni belirteçler oluşturmak için bir standart veya kılavuzdur. Standart, akıllı bir sözleşmenin uygulaması gereken altı zorunlu işlevi ve üç isteğe bağlı işlevi tanımlar.
ERC-20 Tokeni nedir? 2022

En İyi ERC-20 Tokenleri Hangileridir? 2022

  • Maker(MKR)
  • Basic Attention Token(BAT)
  • OmiseGo(OMG)
  • ChainLink(LINK)
  • Holo(HOT)
  • Enjin Coin(ENJ)
  • Decentranlant(MANA)
  • Cyrpto.com Chain(CRO)

ERC-20 tokenleri nelerdir? 2022

ERC-20 Tokenleri Hangi Cüzdanlarda Saklanır? 2022

 ERC-20 jetonları söz konusu olduğunda, önerilen cüzdanlar MyEtherWallet (MEW) ve MetaMask’tir. ERC-20 jetonu ne olursa olsun, bu iki cüzdan aracılığıyla erişilebilir olduklarından emin olabilirsiniz.

MetaMask ERC-20 Cüzdanı nedir? 2022

MyEtherWallet ERC-20 Cüzdanı nedir? 2022

 

Bu iki ETH cüzdanından herhangi birinde hesap açmadan önce, bunların kendi kendine saklama cüzdanları olduğunu unutmamak önemlidir. Bu nedenle, özel anahtarlarınızı cihazlarınızda saklayacaklar ve tohum cümlenizi yazıp saklamanızı bekleyecekler. Başlangıç ​​cümlesi, cüzdanınıza erişiminizi kaybettiğinizde veya şifrenizi unuttuğunuzda girmeniz gereken 12 rastgele kelimeden oluşan bir listedir.

2022: ERC-20 Tokenlerinin Diğer Tokenlerden Farkı Nedir?

 ERC-20 jetonları, yalnızca Ethereum platformunda tasarlanmış ve kullanılan jetonlardır. ERC-20 jetonları birçok yönden Bitcoin ve Litecoin’e benzerler. Ancak en önemli fark, kendi blok zinciri ağlarında çalışmak yerine, ERC-20 jetonlarının Ethereum’un blok zinciri ağında çalışması ve işlem ücreti olarak gaz kullanmasıdır.

 Paylaşılabilmeleri, diğer tokenler ile değiştirilebilmeleri veya bir kripto cüzdanına aktarılabilmesi için bir standartlar listesi izlerler. Ethereum topluluğu bu standartları üç isteğe bağlı ve altı zorunlu kuralla oluşturmuştur:

İsteğe bağlı

  • Jeton Adı
  • Sembol
  • Ondalık (18’e kadar)

Zorunlu

ERC, biraz daha karmaşık olan ve aşağıda listelenen bir dizi zorunlu işlevi belirtir:
  • Toplam Arz : Jetonlarınızın toplam arzını tanımlayan bir yöntem, Bu sınıra ulaşıldığında akıllı sözleşme yeni jeton oluşturmayı reddedecektir.
  • Denge : Bir cüzdan adresinin sahip olduğu jeton sayısını döndüren bir yöntem.
  • Transfer : Toplam arzdan belirli miktarda jeton alıp kullanıcıya veren bir yöntem.
  • Transfer From : Jetonları kullanıcılar arasında aktarmak için kullanılan başka bir transfer yöntemi türüdür.
  • Onay : Bu yöntem, bir akıllı sözleşmenin toplam arzı göz önünde bulundurarak bir kullanıcıya belirli bir miktarda jeton tahsis etmesine izin verilip verilmediğini doğrular.
  • Ödenek: Bu yöntem, bir kullanıcının belirli bir miktarda jetonu diğerine göndermek için yeterli bakiyeye sahip olup olmadığını kontrol etmesi dışında, onaylanmış yöntemle tamamen aynıdır.

ERC-20 tokeni nedir? 2022

 

 

Written by İlker Yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Kripto Para Dolandırıcılığı

Kripto Para Dolandırıcılığında Çalınan Paralar Dudak Uçuklatıcı Cinsten! Haftanın En Dikkat Çeken Olayları!

tokenlara dair her şey

Token Nedir? Nasıl Satın Alınır?