in ,

Rus ve Çin Merkez Bankaları ‘SWIFT-Alternatifi Üzerine Çalışıyor!

Rus ve Çin Merkez Bankaları ‘SWIFT-Alternatif Birlikte Çalışabilirlik Üzerinde Birlikte Çalışıyor’

Üst düzey bir Rus parlamenter, Merkez Bankası’nın Çin Halk Bankası ile ülkelerin yerel alternatifler, blok zinciri çözümleri ve dijital fiyatlar dahil olmak üzere SWIFT bankacılık ağını atlamasına yardımcı olabilecek geçici çözümler üzerinde çalıştığını iddia etti. SWIFT Bankacılık Nedir?

Devlet Duma’nın Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, Rambler aracılığıyla Rambler aracılığıyla, katılımcılara, merkez bankalarının Moskova’nın yerel SWIFT bankacılık alternatif SPFS’sinin Çin’in kendi SWIFT’i ile bağlantı kurmasına izin verebilecek birlikte çalışabilirlik çözümleri üzerinde çalıştığını söyledi. sürüm, CIPS.

SWIFT Bankacılık Nedir?

Aksakov, 2022’nin ilk iki ayında Rusya ile Çin arasındaki ticaretin “%40’tan fazla” arttığını iddia etti ve özellikle karşılıklı bir SWIFT bankacılık çözümü üzerinde anlaşmaya varılabilirse, eğilimin yukarı doğru devam edeceğini tahmin etti.

SWIFT Bankacılık Nedir?

SWIFT bankacılık mesajlaşma ağıdır ve Rusya’nın Batı’nın önderliğindeki yaptırımların bir sonucu olarak bu ağdan dışlanması ihracatçıları özellikle zorlamıştır. Ancak daha önce bildirildiği gibi , hem Moskova hem de Pekin, uzun süredir yerel alternatiflere duyulan ihtiyacı öngördüler ve yıllardır bunlar üzerinde çalışıyorlar.

Ancak Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı, bu ve diğer finansal teknoloji cephelerinde yenilik ihtiyacını hızlandırdı.

Aksakov, SWIFT bankacılık mesajlaşma sistemi çözümü olmadan ticaret yapmanın “risklerini ortadan kaldırmak” için SPFS ve CIPs ağları arasında “etkileşim kurmanın” gerekli olduğunu belirtti.

dedi ki:

“Bu çalışmanın devam ettiğini biliyorum. Merkez Bankası, Çin Halk Bankası ile etkileşim halindedir. Vemevcut durumun ilgili süreçleri harekete geçireceğine inanıyorum. Çok verimli bir sistemimiz var ve mevcut durum bunu gösteriyor.”

Aksakov, blok zinciri destekli finansın yanı sıra merkez bankası dijital para birimi  ilerlemesinin de savaş ve Rusya’ya uygulanan mali yaptırımlar sonucunda hem Çin’de hem de Rusya’da hızlanacağını belirtti.

Kendisinin şu sözleri aktarıldı:

“Blockchain teknolojisi ile ilgili konuların da aktif olarak geliştirileceğini düşünüyorum. Dijital ruble, dijital yuan ve bu para birimlerinin yardımıyla da birkaç ay öncesine göre yakın geleceğin endişesi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Bitcoin ve Kripto Piyasası ABD Faiz Artışından Sonra Yükseliyor

Charles Hoskinson: Cardano Yıl Sonuna Kadar Solana ile “Aynı Performansa” Sahip Olacak

Samourai Cüzdanı, Wasabi Halihazırda Bazı Bitcoin İşlemlerini Engelledi!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Cardano Yıl Sonuna Kadar Solana ile Aynı Performansa Sahip Olacak

Charles Hoskinson: Cardano Yıl Sonuna Kadar Solana ile “Aynı Performansa” Sahip Olacak

İspanya Kripto Vergi Sorunu

İspanyol Kripto Kabulü Artıyor, Ancak Vergi Sorunu Düşündürüyor!