in , ,

Kripto Para Borsalarına İngiltere’den Vergi Sürprizi

İngiltere vergi dairesi HMRC tarafından yapılan açıklamaya göre, kripto para birimlerinden dijital hizmetler vergisi alınmaya başlayacak.

İngiltere vergi dairesi HMRC tarafından yapılan açıklamaya göre, kripto para birimlerinden dijital hizmetler vergisi alınmaya başlayacak.

2020 yılından itibaren birçok ülke kripto paralarda vergilendirme sistemi ile düzenlemelere başlamıştı. The Daily Telegraph’ın yaptığı habere göre İngiltere kripto paralardan %2 oranında dijital hizmetler vergisi almaya başlayacak. Kripto Para Vergileri 2022

Coinbase‘in vergilerden etkilenebilecek en büyük kripto para borsalarından biri olduğu konuşuluyor. Geçen yıl sadece İngiltere’de 21 milyon Euro’nun üzerinden gelir bildiriminde bulunan Coinbase, küresel gelirini 2021 yılında dört kat arttırdı.

Öte yandan CryptoUK, kripto paralara yapılan bu durumun haksızlık olduğunu ve diğer para birimlerinden farklı davranılmaması gerektiğini savunmuştu. Bu gelişmeler, İngiltere’nin finansal piyasaları denetleyen ve düzenleyen kuruluşu FCA tarafından uygulanan bu yaptırımı kripto para borsaları için yeni bir darbe olarak tanımlıyor. Ayrıca kripto para ticareti yapanlar için daha yüksek işlem ücretleri getireceği de belirtiliyor. Kripto Para Vergi 2022

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

ABD Virginia Senatosu, Devlet Bankalarının Kripto Saklama Hizmetleri Sunmasına İzin Veriyor

SHIB Fiyat Tahmini 2022 Shiba Coin Satın Alma Zamanı Geldi Mi?

Sandbox Metaverse 2 Milyon Kullanıcıya Ulaştı, K-pop Ortaklığına Başladı!

Written by Larissa Uyar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Can Bonomo’da NFT Dünyasına Adım Atıyor!

El Salvador 100 Bitcoin Daha Satın Aldı!

El Salvador 100 Bitcoin Daha Satın Aldı!