in ,

Rus Kripto Alıcılarını Büyük Zorluklar Bekliyor!

Rus Kripto Alıcıları Ekonomik Çöküşün Ortasında Büyük Primlerle Karşı Karşıya

Rusya, komşu Ukrayna’yı işgal etmeye devam ederken , Rus pazarları kontrolden çıkıyor ve  Rus  alıcıları kripto  varlıklara finansal sığınak arıyor. Bu, en son piyasa verilerinin gösterdiği gibi, borsalar aracılığıyla RUB’u Bitcoin’e (BTC) dönüştürmek isteyenler için  yüksek primlerine yansır .

Kripto veri firması Kaiko’dan elde edilen veriler , RUB kullanan BTC ticaret hacimlerinin geçen Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyeye çıkması ve Ukrayna’nın UAH’ında yerleşik olanların o zamandan beri bildirilmeyen bir seviyeye ulaşması nedeniyle BTC’nin Rusya ve Ukrayna’nın yerel para birimlerinde hızla ivme kazandığını gösteriyor.

Kaiko’nun araştırma başkanı Clara Medalie, Bloomberg’e verdiği demeçte , “Trend, forex piyasalarını alt üst eden ve rublenin dolar karşısında rekor düşük seviyelere düşmesine neden olan Rusya’ya yönelik bir yaptırım dalgasını takip ediyor” dedi.

Moskova’nın 24 Şubat’ta Kiev’e askeri saldırısıyla başlayan Rus para birimi çöküşünün ardından 1 RUB, UTC 08:45 itibariyle size 0,01 USD satın alabilir. CoinMarketCap verilerine göre aynı anda 43.529 USD civarında BTC ticareti ile bu, BTC 1’in 4,21 milyon RUB civarında mevcut olması gerektiği anlamına gelmelidir.

Bununla birlikte, böyle bir anlaşma, Rusya’da yaygın olarak kullanılan neredeyse tüm eşler arası (P2P) pazaryerlerinde veya kripto borsalarında gerçekleşmekten çok uzak olacaktır. ProstoCash’te BTC 1, kripto paranın dolar cinsinden fiyatına göre %42.8 gibi büyük bir prim olan 6.01 milyon RUB seviyesinde fiyatlandırıldı .

Rus Kripto Alıcıları

Rus kripto borsası NiceChange’de , BTC 1 yaklaşık 7.62 milyon fiyatla RUB sahipleri için şartlar daha uygun değildi. Bu da %81 prim anlamına geliyor.

Başka bir Rus kripto borsası Baksman’da biraz daha iyi bir anlaşma bulunabilir ; burada BTC 1, Rus itibari paralarını kriptoya çevirmek isteyenlere 5,22 milyon RUB’a mal olacak, Bitcoin’in USD cinsinden fiyatına göre %24’lük bir prim.

Hizmetlerini ağırlıklı olarak Rusça konuşan Rus kripto alıcıları yönlendiren bir başka kripto borsası GrandExchange , yukarıda belirtilen iki borsa arasında BTC 1’i 6.43 milyon RUB’dan fiyatlandırıyor. Bu, kripto lehine batmakta olan rubleden kaçmak isteyenlerin, dolar ile satın alabileceklerine kıyasla %52,7’lik bir primi kabul etmeleri gerektiği anlamına geliyor.

Bu durum gelişiyor ve Rusya’ya uygulanan yaptırımların tam etkisini henüz göremiyoruz.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kripto Çocuklar İçin Güvenli Mi? Çocuklar İçin Blok Zincirinin Riskleri Nelerdir?

Rus Rublesi’ne SWIFT Hareketi!

Ruble Düşüyor! USD Döviz Kuru Yükseliyor! Peki Bitcoin?

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

kripto rusya engel

Kripto Borsaları Rus Kullanıcılarını Engelleyecek Mi?

kripto piyasası

Ukrayna Savaşı Başladığından Beri En Çok Hareket Eden Paralar!