in ,

Ruble Düşüyor! USD Döviz Kuru Yükseliyor! Peki Bitcoin?

Rus Merkez Bankası, Ruble Koşusu Endişeleri Artarken USD Döviz Kurunu Yükseltiyor.

Rusya Merkez Bankası, AB, Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinden gelen yaptırım önlemlerine yanıt olarak fiyat ruble üzerinde bir kaçıştan umutsuzca kaçınmaya çalışıyor. Ukrayna krizi derinleştikçe, banka daha da aşırı önlemleri serbest bıraktı. Sonunda vatandaşların döviz fonlarının dondurulması da buna dahil olabilir.

Rus devlet medyası Tass’a göre, banka USD döviz kurlarını neredeyse 7 ruble (yaklaşık 0,08 USD) artırdı ve Euro döviz kurları da neredeyse %0,8 arttı . Aynı rapor, Moskova Borsası’nın önde gelen hisseler endeksinin dünkü rakamlara göre neredeyse üçte bir oranında düştüğünü kaydetti. Rusya Merkez Bankası işlem yapmayı reddettiği limitlere ulaştıktan sonra borsada alım satımı askıya alındı. Tass, Dolar ve Euro’nun Forex piyasalarında “rekor seviyelerde işlem gördüğünü” sözlerine ekledi.

Ancak Rusya Merkez Bankası baş ağrıları daha yeni başlamış olabilir. Bildirildiği gibi , Bitcoin (BTC) ve Stablecoin alımının yanı sıra altın da hem Ukrayna hem de Rusya’da hızla yükseldi ve çatışmanın her iki tarafındaki birçok vatandaş hem Ukrayna Grivnasını hem de Rus rublesini boşaltmak istiyor.

Rusya Merkez Bankası

Ukrayna’daki birçok konvansiyonel nakit döviz kurunun kapanması veya USD banknotlarında ciddi kıtlık bildirmesiyle birlikte, Rusya’da da benzer durumlar ortaya çıkabilir ve fiyat için Soğuk Savaş tarzı bir USD banknot karaborsası ortaya çıkabilir.

Ancak Tass, Rusya Merkez Bankası daha acımasız bir çözümü yürürlüğe koymaya da hazır olduğunu da bildirdi. Merkez Bankası’nın “her türlü senaryo için net eylem planları” olduğu belirtildi.

Banka, daha fazla genişlemeden “döviz piyasasına müdahale etmeye karar verdiğini” kaydetti. USD ve Euro ticaretinde henüz resmi bir sınır belirlenmemiş gibi görünse de Merkez Bankası, elindeki tüm araçları kullanarak “finansal istikrarın korunmasını ve finansal kuruluşların iş sürekliliğini sağlayacağını” vurguladı.

Yorumlar, bir ekonomistin vatandaşların tasarruflarının dondurulmasının veya el konulmasının bir Rus ekonomik krizini tetikleyebileceğini söyleyen bir uyarısına yanıt veren Komünist Parti Milletvekili Nikolai Arefiev’den geldi.

Milletvekili, Rusya Merkez Bankası denizaşırı hesaplarda ve kasalarda bulunan 640 milyar ABD Doları değerinde altın ve döviz rezervinin yanı sıra yaklaşık 170 milyar ABD Doları değerinde devlet fonu yatırımına sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Rus oligarklarının kişisel servetinin 470 milyar ABD doları olduğu tahmin ediliyor aynı zamanda çoğunlukla denizaşırı ülkelerde tutulduğu düşünülüyor.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kadena Coin (KDA) Coin Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? Kadena 2022 Gidişatı Ne Olacak?

2022’de En İyi 10 NFT Pazar Yeri

BNY Mellon 2022 Yılında Yeni Bir Projeye İmza Atıyor!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Dinos Topia NFT Projesi Nedir?

Dinos Topia NFT Projesi Nedir?

Rus Rublesi'ne SWIFT Hareketi

Rus Rublesi’ne SWIFT Hareketi!