in , ,

Ülkelerin Bitcoin Rezervlerine Geçebileceği Konuşuluyor!

Rusya Yaptırımları, Ülkelerin Bitcoin Rezervlerine Geçebileceği Anlamına Geliyor

Hem ulus devletler hem de dünyanın dört bir yanındaki özel vatandaşlar, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ışığında kendi paralarının kontrolünü elinde tutmayı muhtemelen “çok çekici” bulacaklar ve ülkeler döviz rezervleri için Bitcoin’e (BTC) geçmeye başlayabilir, Pantera Capital’den Dan Morehead tartıştı.

Pantera Capital’in CEO’su ve Ortak Yatırım Sorumlusu Morehead, en son haber bülteninde şunları yazdı:

“Ülkeler yakında yabancı/bulut döviz rezervleri için Bitcoin’e geçmeye başlayabilir. Kendi para rezervlerini tutma yeteneği birçok ulus ve özel vatandaş için çok çekici hale gelecek.”

Bitcoin’in sıradan vatandaşlar için çekici olduğunu çünkü “kendilerini hükümetlerinin/diktatörlerinin kararlarının mali etkilerinden korumak” istediklerini ekledi.

Bu arada hükümetler için Morehead, Rusya’ya yönelik son Batı kaynaklı yaptırımların, diğer ülkeler tarafından kontrol edilen fiyat para birimlerinde tutulan döviz rezervlerinin önceden varsayıldığı kadar güvenli olmadığını kanıtladığını belirtti.

Özellikle, bu gerçekleşme, Rusya Merkez Bankası’nın savaştan önce elinde tuttuğu 630 milyar ABD doları tutarındaki döviz rezervlerinin çoğundan kesilmesinden sonra geliyor.

Bu, Rus rublesinin değerinde bir çöküşe neden oldu ve ardından merkez bankasını Morehead’in “konut piyasasını ezmeli” dediği oranları %20’ye yükseltmeye zorladı.

Ek olarak, yurtdışında işlem gören büyük Rus şirketleri hisse fiyatlarında tam bir çöküş yaşarken, Rusya’nın yerel borsası hala kapalı.

Morehead, “Her gün Rus vatandaşları, liderlerinin kararları sonucunda mali açıdan büyük bir yıkım yaşıyor” diye yazdı.

Morehead’den gelen yorumlar, ABD ve diğer ülkelerin, Ukrayna’daki savaşın finansmanını kesmek için ülkelerinde Rus merkez bankasına ait varlıkları “donduracaklarını” söylemelerinin ardından geldi.

Buna ek olarak Salı günü, ABD’deki iki partili bir senatör grubunun Rusya’nın döviz rezervleri bir parçası olarak elinde bulundurduğu fiziksel altını bile satmasını önlemeyi amaçlayan bir yasa tasarısı sunacağı haberi çıktı.

döviz rezervleri

 

Axios’un bugün bildirdiğine göre , yasa tasarısı, Rusya merkez bankası holdinglerinden altın taşıyan veya bunlarla işlem yapan Amerikan kuruluşlarına ve ayrıca Rusya’da fiziksel veya elektronik altın satışını kolaylaştıran kuruluşlara sözde “ikincil yaptırımlar” uygulayacak .

Raporda ayrıca, hedefin bu Cuma günü geçmesi beklenen geniş bir harcama tasarısına yasayı dahil etmek olduğu belirtildi.

Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İtalya ve Fransa’nın ardından dünyanın beşinci en büyük resmi merkez bankası altın rezervine sahip. Dünya Altın Konseyi’ne göre, Rusya merkez bankası toplamda 2.301 ton sarı metale sahip .

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Coinbase 25.000 Rus Adresini Engelledi, Papa Johns NFT’leri de Yasaklandı

Huobi Global, Kadınlar Gününü Kutlamak İçin Primebox Promosyonunu Başlattı

Ethereum Gaz Ücretleri 7 Ayın En Düşük Seviyesinde!

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Japonya Ülkenin Kripto Yasasını Değiştirmek İstiyor!

Japonya Ülkenin Kripto Yasasını Değiştirmek İstiyor!

Trezor, Cüzdan Sevkiyatlarını Durdurdu!

Trezor, Cüzdan Sevkiyatlarını Durdurdu!