in ,

Finansal İstikrar Kurulu, Kriptonun Büyüyen Gücüne İşaret Ediyor!

Finansal İstikrar Kurulu, hakkındaki detaylar…

Küresel finansal sistem hakkında tavsiyeler hazırlayan ve izleyen uluslararası bir organ olan Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto hakkında giderek daha fazla alarm veriyor. Kurumun son raporu , kripto varlık piyasalarının hızla geliştiğini ve ölçekleri, yapısal zayıflıkları ve geleneksel finansal sistemle artan birbirine bağlılığı nedeniyle küresel finansal istikrar için bir tehdit oluşturabilecekleri bir noktaya ulaşabileceğini iddia ediyor.

Finansal İstikrar Kurulu, Kriptonun Büyüyen Gücüne İşaret Ediyor!

FSB raporun bulgularını özetleyen bir açıklamada , “Kripto varlık piyasa değeri 2021’de 3,5 kat artarak 2,6 trilyon ABD dolarına ulaştı, ancak kripto varlıklar genel küresel finansal sistem varlıklarının küçük bir kısmı olmaya devam ediyor.” Dedi . Kripto ile sistemik olarak önemli finansal kurumlar ve temel finansal piyasalar arasındaki doğrudan bağlantıların, hızla büyürken şu anda sınırlı olduğunu söyledi.

Aynı zamanda, hem yatırımcılar hem de hizmet sağlayıcılar olarak kripto varlık piyasalarına kurumsal katılım, geçen yıl içinde büyüdü.

Kurula göre, “Kripto varlıklarının bu kurumlara olan ölçeğindeki ve birbirine bağlılığındaki mevcut büyüme yörüngesi devam ederse, bunun küresel finansal istikrar üzerinde etkileri olabilir” dedi.

Finansal İstikrar Kurulu (FSB), merkezi olmayan finansın ( DeFi ) kendisini hızla gelişen bir sektör olarak kurduğunu, nispeten az sayıda kripto varlık ticaret platformunun ise borç verme ve saklama gibi çeşitli hizmet ve faaliyetleri bir araya getirdiğini düşünüyor.

Bu platformlardan bazıları, faaliyetlerini bir yetki alanının düzenleyici çerçevesinin dışında yürütüyor veya potansiyel olarak risklerin yoğunlaşmasına yol açabilecek geçerli ulusal yasalara ve düzenlemelere uygun değil ve faaliyetlerinde şeffaflık eksikliğinin altını çiziyor.

Kuruluşa göre, “Kısmen DeFi’nin ortaya çıkması nedeniyle, mevzuata uygunluk, rezerv varlıklarının kalitesi ve yeterliliği ve risk yönetimi ve yönetişim standartları ile ilgili endişelere rağmen, stablecoin büyümesi devam etti.”

Stablecoin’ler şu anda esas olarak fiat para birimleri ile kripto varlıklar arasında bir köprü olarak kullanılmaktadır ve bu da küresel kripto varlık piyasalarının istikrarı ve işleyişi için çıkarımlar getirmektedir. Bununla birlikte, FSB, büyük bir stabilcoin başarısız olursa, DeFi’yi içeren daha geniş kripto varlık ekosistemindeki likiditenin kısıtlanması ve ticareti kesintiye uğratması ve potansiyel olarak bu pazarlarda stresi tetiklemesi olasıdır.

Kurula göre, “Stablecoin rezerv varlıkları düzensiz bir şekilde tasfiye edilirse, bu kısa vadeli fon piyasalarına da yayılabilir”.

FSB, kripto varlıklar alanındaki gelişmeleri ve riskleri izlemeye devam etmeyi ve ilgili finansal istikrar tehditlerini ele almak için bu tür desteklenmemiş varlıkların potansiyel düzenleyici ve denetleyici etkilerini keşfetmeyi planladığını söyledi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

CryptoPunk NFT’si Rekor Fiyata Satıldı!

Binance Launchpad’de Alpine F1 (ALPINE) Fan Token Satışı Başlıyor!

YouTube Metaverse, Blockchain, NFT Özellikleri Oluşturucu Programı 2 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

gopax

Gopax Bankacılık İçin Yeni Atılım!

xrp coin değeri

XRP Coinden Şok Düşüş! XRP Coin Kaç Dolar?