in , ,

Facebook Meta Mali Sonuçların Ardından %20 Değer Kaybetti!

Facebook Meta – Metaverse İçin İyi mi?

2022 Dördüncü çeyrek mali sonuçlarının ardından hisseleri %20 değer kaybeden Facebook Meta, kazançlarının çoğunu Metaverse’e harcıyor. 

Facebook Meta Değer Kaybetti!

Zuckerberg’in şimdiki ismiyle Meta olan Facebook’u, 18 yıl sonra ilk kez kullanıcı sayısında düşüş gördü. Tiktok gibi platformların birçok kullanıcısını elinden almasıyla Meta, genç neslin onu yaşlı insanlar için temassız bir platform olarak gördüğü için alakalı kalmak için mücadele ediyor.

Son birkaç yılda, kullanıcı verilerini içeren siber saldırı ve skandallarla ilgili olan basın, sosyal medya devinin davasına hiç yardımcı olmadı. Şimdi soru şu ki, Metaverse’e dönüş, geleceğin bu yönde nasıl değiştiğine planlı bir yanıt mı, yoksa Meta gelgitin şimdi ona karşı çalıştığını fark ettiğinde bir çaresizlik mi? Şimdiye kadar, Facebook gibi büyük şirketlerin başarı stratejisi, kullanıcılarına tamamen bağlı olduğu ve ona güvendiği, duvarlarla çevrili bir ekosistem sağlamak olmuştur. Bu nedenle, Meta’nın stratejik yönetimindeki düşünce, kontrol edecekleri ve içeride olan her şeyden gelir elde etme yollarına sahip olacakları bir Metaverse vizyonları için aynı çizgide olabilir. Bununla birlikte, insanların, tüm verileri ve mahremiyetleri de dahil olmak üzere her şeyin bir şirket tarafından kontrol edildiği ve böyle bir merkezi sistemin sahip olacağı doğal risklerle birlikte bir Metaverse’e girmeye ne kadar hevesli olacakları merak ediliyor. Facebook Meta fazlasıyla değer kaybetti.

Meta, hem parasal hem de beyin gücü açısından kaynak zenginliği göz önüne alındığında, bazı yapıları ve araçları oluşturmak için faydalı olacaktır. Ancak bunu kontrol altına almak, sadece son yıllarda onu kuşatan sorunlara bir dönüş olacaktır. Cryptobanter platformunda yayınlanan bir makaleye göre, kripto araştırma platformu Messari’nin CEO’su ve kurucu ortağı Ryan Selkis, dört kritere ihtiyaç olduğunu söylüyor: bilgi işlem gücü, depolama, yönetişim ve para.

Tüm bu unsurlar şu anda kripto sektörü genelinde çeşitli merkezi olmayan projeler tarafından sağlanmaktadır. Şirket veya hükümet kontrolü olmadan belki de insanlar bir kez olsun kendi mahremiyetlerini, verilerini ve paralarını kontrol edebilirler. Kesinlikle çabalamaya değer bir gelecek bizleri bekliyor.

 

KriptoHaber: Ekonomi Haberleri Hakkındaki Diğer Yazılarımız İçin:

Başkan Erdoğan, Para Birimi Bitcoin Olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Görüşecek!

Kripto Paraya Devlet Garantisi Geliyor! İki Ayaklı Düzenleme

Bitcoin’in 42 Bin Dolara Düşmesinin Temel Nedenleri

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

En İyi 5 Blockchain Oyunu 2022;

En İyi 5 Blockchain Oyunu 2022

FunnelHeads NFT Projesi Nasıl Alınır?

FunnelHeads NFT Projesi Nasıl Alınır? Projenin Satış Tarihi Ne zaman?