in , ,

Bitcoin’in 42 Bin Dolara Düşmesinin Temel Nedenleri

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı %8.44’lük düşüşle 42,778 dolara düştü.

Bitcoin’in düşmesinin nedenleri neler? Fed faiz kararı bu düşüşü etkiledi mi? Fed faiz artırırsa kripto paralar ve piyasalar nasıl etkilenir? Bu yazımızda, Bitcoin’in 42 bin dolara düşmesinin temel nedenlerine değineceğiz.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı %8.44’lük düşüşle 42,778 dolara düştü. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) toparlanmak için mücadele ediyor.

Ethereum (ETH), Solana (SOL), Terra (LUNA) ve Polkadot (DOT) çift haneli kayıplar yaşarken altcoinler, daha sert bir darbe aldı.

FED Raporları Bitcoin’in Düşüşünü Tetikledi

Bitcoin’in düşmesinin nedenleri arasında ilk sırayı fed kararı alıyor. ABD Merkez Bankası’nın Çarşamba günü açıklanan Fed raporlarında merkez bankasının bu Mart ayında faiz oranlarını arttırabileceğini göstermesinin ardından geldi.

Haber ABD hisse senetlerini keskin bir şekilde düşürdü. Bitcoin ile güçlü ilişkileri bilinen teknoloji odaklı Nasdaq Composite endeksi %3,34 gerileyerek 15,100 puanda kapattı. Nvidia, AMD ve Adobe’nin hisseleri %5’ten fazla düştü. Dow Jones Sanayi Ortalaması ve S&P kırmızıda kapandı.

Bitcoin'in düşmesinin nedenleri fed faiz kararı 2022

FED Faiz Artırırsa Ne Olur? 2022

Ekonomistler Fed’in 2022 yılı içerisinde 3 kez faiz artırımına gidebileceğini düşünüyor. Ekonomistler bu artışların, Fed’in ekonomiyi canlandırmak için düşük oranlarla birlikte kullandığı büyük ölçekli tahvil alım programını tamamlanmasının beklendiği Mart ayında başlayabileceğini düşünüyor.

Fed raporlarının açıklanmasıyla birlikte piyasa hızlı bir tepki verdi. Faiz oranlarını yükseltmek büyümeyi yavaşlatacaktır. Evler, arabalar ve kredi kartları için borçlanma maliyetlerini daha pahalı hale getirerek harcamaları yavaşlatabilir, yatırımları azaltarak işsizliği yükseltebilir.

Fed faiz artırımı dünya piyasalarını da etkileyecektir. Faiz artırımı ile birlikte piyasadaki dolar miktarının azalacak olmasından dolayı dolar diğer para birimleri karşısında diğer kazanmaya başlayabilir. Fed faiz artırımın kripto piyasasına nasıl etki edeceği ise henüz belli değil.

2022 FED Faiz Artırımı Bitcoin’i Nasıl Etkiler?

Fed’in faiz artırımına gideceğine dair söylentiler bile kripto piyasasında düşüşlere neden oldu. Fakat Bitcoin analistler arasında kesin bir kanı yok. Bir grup yatırımcı olumsuz etkileyeceğini söylerken bir grup yatırımcı da bu durumun Bitcoin’in popülaritesini arttıracağını ifade ediyor.

Kazakistan’daki Protestolar Bitcoin’in Düşüşünü Etkiledi Mi?

Bitcoin ayrıca, ikinci en büyük Bitcoin (BTC) madencilik merkezi olan Kazakistan’da patlak veren protesto dalgası nedeniyle kripto para madenciliği sektöründe başka bir olumsuzlukla karşı karşıya. Kazakistan hükümeti huzursuzluğu bastırmak için ülke çapında interneti kapatma kararı aldı ve bu durum, yerel madencileri ekipmanlarını kapatmaya zorladı.

Coinwarz tarafından sağlanan verilere göre, ağın hash oranı 1 Ocak’ta 229 EH/s ile zirve yaptıktan sonra hash oranı 165 EH/s’ye düştü.

Bitcoin Önemli Bir Destek Seviyesinin Altına Düştü

Fundstrat Global Advisors genel müdürü Mark Newton, 45.655 doların Bitcoin için önemli bir destek seviyesi olduğunu belirtiyor.

Destek seviyesi geçildiğine göre, en büyük kripto para birimi Eylül 2021’den bu yana ilk kez 40.000 dolar seviyesinin altına düşme tehlikesi ile karşı karşıya.

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Holochain (HOT) Coin 2022’De Yükselir Mi? HOT Fiyat Analizi

2022’de Kullanılabilecek En İyi 5 Kripto Para Borsası

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

2022 kripto para düzenlemesi

Kripto Paraya Devlet Garantisi Geliyor! İki Ayaklı Düzenleme

2022 NFT projeleri

2022’nin En İyi 5 NFT Projesi