in , , ,

En İyi 5 Blockchain Oyunu 2022

Herkesin merakla yakından takip ettiği Blockchain oyunlarının en iyi 5 tanesini seçip derledik.

Blockchain Nedir? Blockchain Oyunları Nelerdir? En İyi 5 Blockchain Oyunu 2022; Herkesin merakla yakından takip ettiği Blockchain oyunlarının En iyi 5 tanesini seçip derledik.

En İyi 5 Blockchain Oyunu 2022

Blockchain Nedir, Blockchain Oyunları Nelerdir? 2022

Blockchain, bilgi için bir kayıt ve depolama sistemi olarak işlev gören ve hacklenemeyen, tahrif edilemeyen veya başka şekilde değiştirilemeyen bir defter teknolojisi şeklidir. Ağın işlem geçmişi prensip olarak herkese açıktır. Blockchain, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerine güç vererek sanal ekonomilerde bir olasılıklar dünyası oluşturmuş bulunmakta ve oyun geliştiricileri bunu göz ardı etmeden işe koyuldular, tipik olarak çoğu oyun kullanıcıların silahlar, avatarlar ve yağma kutuları gibi öğeleri satın alabilecekleri ve değiştirebilecekleri pazarlara sahip olacaktır. Ama gerçek para ödeseler bile hiçbirine sahip olamayabilirler.

Bunun nedeni oyun tarihinin çoğu geliştiricilerin merkezi bir model izlemesidir; hikayeden oyuncular tarafından toplanan oyun varlıklarına kadar oyun dinamikleri üzerinde tam kontrol sahibi oldukları anlamına gelir. Hepsi tek bir kuruluşa ait olduğundan oyuncuların hesaplarının ve öğelerinin gerçek mülkiyeti yoktur, şeffaflık eksikliği ve oyun mekaniğinin manipülasyon potansiyeli de dahil olmak üzere bu modelle ilgili başka sınırlamalar da vardır.

Blockchain, oyuncuların oyun şirketlerinin artık oyun deneyimi üzerinde tam kontrole sahip olmadıkları için gerçek bir söz sahibi oldukları merkezi olmayan ve adil sanal pazarlarını ilk kez tanıttı. Blockchain’in oyun oynamadaki potansiyeli sanal ekonomilere güç vermenin ötesine uzanıyor.

En İyi 5 Blockchain Oyunu 2022;

ALIEN WORLDS (Blockchain Oyunları 2022)

Blockchain Oyunu Alien Words Nedir?

Alien Worlds, oyuncuların bu simüle edilmiş ekonomide kıt bir kaynak olan Trilium’u (TLM) almak için birbirleriyle yarıştığı bir blockchain oyunudur. Kullanıcılar DAO Gezegenini TLM tokenini kullanarak yönetir. Alien Worlds oyununu oynamak ücretsizdir. Blockchain oyunu Binance Smart Chain (BSC) ve Ethereum’u destekleyen WAX network üzerinde çalışmaktadır. Trilium her üç blok zincirine de dağıtılmış bulunmaktadır. Bu üç blok zincirinin her biri Alien Worlds’ün farklı işlevlerini sunar. Alien Worlds’te bir görev olarak kabul edilen staking işlevselliği, BSC blok zincirinde çalışır. Görevler BEP-20 TLM token sahiplerine sunulmaktadır. WAX, Federasyon ve Gezegenler gibi temel oyun özellikleri için işlemlerin ücret ödemeden gerçekleştirilebileceği işlem katmanını destekleyen blok zinciridir. Alien Worlds’te, oyuncular oyun stratejilerinde onlara yardımcı olmak için NFT’leri satın alabilir veya bir araya getirebilirler. Alien Worlds’te NFT’ler; araçlar, arazi ve oynadığınız avatar olabilir. Nft’ler, Alien Worlds’teki madencilik ve staking görevlerinizde size yardımcı olacak ve size daha fazla TLM sağlayacaktır.

ALIEN WORLDS Sitesi İçin BURAYA TIKLAYIN.

AXIE INFINITY (Blockchain Oyunları 2022)

Blockchain Oyunu Axie INFINITY Nedir?

Tüm kripto oyunlarının tartışmasız kralı olan  Axie Infinity, NFT’leri mükemmel bir seviyeye taşıdı. Bazıları tarafından Pokemon benzeri bir deneyim olarak tanımlanan bu oyun, her biri bir NFT olan Axies ( dijital yaratıklar) tarafından doldurulur. Oyuncular Axies satın alabilir, takas edebilir ve üreyebilir ve bunları mevsimsel turnuvalarda diğer oyuncularla veya takımlarla savaşmak için kullanabilirler.

Axie Infinity’yi diğer oyun platformlarından ayıran şey, oyun içi jetonların Smooth Love Potion (SLP) ve Axie Infinity Shard’ın (AXS) büyük kazançlar gördüğü, çok gelişen sanal ekonomisidir. Ve diğer büyük rakiplerinden farklı olarak Axie, oyuncuları para kazanmaya da teşvik etmektedir.

Son olarak, AXS’ler Ethereum veya Fiat’a dönüştürülebilir. Bu oyun bazı ülkelerde özellikle de oyuncuların bu işi bir yan koşuşturmadan tam zamanlı bir mesleğe dönüştürmesinin ardından özel bir hit oldu.

AXIE INFINITY Sitesi için BURAYA TIKLAYIN.

SPLINTERLANDS (Blockchain Oyunları 2022)

Blockchain Oyunu Splınterlands Nedir?

Splinterlands, kart severlerin masaüstü ve cep telefonlarından oyun içi ödüller kazanımı ve ticaret yapmaları için bir platformdur. Oyun şu anda oyuncuların karakter yeteneklerini artırmak ve daha güçlü olmak için birleştirebilecekleri kartlar sunuyor. Bir oyuncunun ne kadar iyi olduğunu tanımlayan yedi istatistik vardır: Hız, zırh, mana maliyeti ve menzil, büyü ve yakın dövüş dahil olmak üzere farklı saldırı türleri.

Splinterlands, “Kıymıklar” olarak da bilinen farklı gruplara sahiptir. Her kart belirli bir gruba aittir: Ateş, Toprak, Ejderha, Ölüm, Yaşam, Su ve Nötr (paralı askerler). Splinterlands’deki diğer oyunculara göre avantaj elde etmek için birkaç Yetenek vardır.

Splinterlands, oyuncuların günlük olarak katılmaları ve ödüller kazanmaları için çeşitli oyun içi etkinlikler sunar. Görevler, sıralı oyun ve turnuvalar dahil olmak üzere çeşitli oyun biçimleri vardır. Oyuncular kart paketleri, nadirlik, sihirli iksirler ve Dark energy (oyun içi mağazadan ürün satın almak için kullanılan dijital para birimi) olan eşsiz öğeleri kazanmak için oyuna birçok farklı seviyede katılırlar. Splinterlands’deki oyuncular, seviyelerini yükseltmek, diğer oyunculara kart kiralamak veya kartlarını çeşitli kripto para birimlerine dönüştürmek için kartları birleştirebilir.

SPLİNTERLANDS Sitesi İçin BURAYA TIKLAYIN.

MOBOX (Blockchain Oyunları 2022)

Blockchain Oyunu Mobox Nedir?

Oyna-Kazan oyunu olan Mobox, oyun oynamayı merkezi olmayan finans (DeFi) ile birleştirir ve Binance Akıllı zincirinde çalışır. Mobox geliştiricileri bu yaklaşımın, oyuncuların ve yatırımcıların farklı blok zincirlerden oyunlara tek bir yerden erişebilecekleri bir platform olarak GameFi’ye oyun oynamayı daha da kolaylaştıracaklarını söylediler.

Oyunun temel amacı, oyuncuların NFT oyunlarına özgürce katılmalarına ve oynayarak para kazanmalarına izin vermektir. MBOX tokenleri MOBOX ekosistemindeki kaynakların gelişimini ve tahsisini etkilemek amacıyla işlem işleme, staking ve yönetişim için kullanılır. Şu anda platformda ChainZ Arena, Block Brawler ve Token Master adında üç oyun mevcut ve yakında iki oyunun daha duyurulması bekleniyor.

MOBOX Sitesi İçin BURAYA TIKLAYIN.

SANDBOX (Blockchain Oyunları 2022)

Blockchain Oyunu The Sandbox Nedir?
Bu sanal dünyadaki veya metaverse’teki oyuncular arazilere sahip olabilir, inşa edebilir, oynayabilir ve sanal deneyimlere katılabilir. Sanal bir arazinin alanına sahip olarak, metaverse içinde oluşturduğunuz deneyimlerden para kazanabilirsiniz.

Tüm Sandbox özellikleri SAND token kullanılarak satın alınabilir ve satılabilir, oyuncular bu özellikleri sürekli genişletmeye katkıda bulunurlar. Sanal arazi alıp satmaktan öte, oyuncular avatarlarının görünümünü özelleştirmek için kullanılabilecek NFT’LERİ de takas edebilirler. Sandbox, Minecraft ve Roblox kadar popüler hale geldi ve platformda daha fazla yenilik oluşturmak için etkileşimde bulunabilecek ve fikirleri paylaşabilecek bir kullanıcı topluluğu yaratmaya büyük önem veriyor.

SANDBOX Sitesi İçin BURAYA TIKLAYIN.

 

KriptoHaber: Blockchain Oyunları Hakkındaki Diğer Yazılarımız İçin:

Para Kazandıran NFT Oyunları 2022

Alien Worlds Oyunu Nasıl Oynanır?

2022’de Yükselebilecek NFT Tabanlı Blockchain Oyunları

 

 

 

Written by Efekan Yilmaz

Adım Efekan, Soy Adım YILMAZ. 18 yaşında, Kripto Para piyasası hakkında bilgi toplamaktan zevk alan birisiyim. Doğduğum ilçe olan İskenderun'da yaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

CyberK ve kripto

CyberK İle Kripto Projesi Nasıl Yapılır?

Facebook Meta Mali Sonuçların Ardından %20 Değer Kaybetti!

Facebook Meta Mali Sonuçların Ardından %20 Değer Kaybetti!