in , , ,

BitMart’ta Büyük Vurgun!

Giderek popülerleşen BitMart Borsası geçtiğimiz günlerde kötü bir hadise ile karşı karşıya kaldı.

Giderek popülerleşen BitMart Borsası geçtiğimiz günlerde kötü bir hadise ile karşı karşıya kaldı. Bu borsada yatırımı olan insanları telaşa sürükleyen bu haber çok kısa zamanda doğrulandı. Bu haberler BitMart Hacklendi Mi? BitMart Zararı Ne Kadar ? BitMart Güvenilir Mi? Gibiydi. Ve BitMart borsasının siber saldırıya uğradığı doğrulandı.

Bitmart borsası

BitMart Hacklendi Mi?

Son dönemde önemli yatırımcılardan 300 milyon dolar yatırım alarak kripto para dünyasında dikkatleri üzerine çeken Bitmart borsası, hackerların da dikkatini çekmiş olacak ki hackerlar neredeyse tüm yatırımı hackleyip çalmışlar. Bu da aslında Bitmart Güvenilir Mi? sorusunu cevaplıyor.

BitMart’ta Büyük Vurgun!

BitMart’ın uğradığı siber saldırıda 196 milyon dolar değerinde varlığın çalındığı bildirildi. Siber saldırıyı ilk olarak duyuran güvenlik şirketi Peckshield, çalınan fonları, ETH’ye dönüştürmek için merkezsiz kripto para borsası 1inch’i kullanıldığını ve sonrasında da Tornado Cash mikser hizmetlerini kullanarak kimliklerini gizlediklerini ifade etti.Bitmart hacklendi mi

BitMart Ceo’su Kim?

BitMart Ceo’su Sheldon Xia geçtiğimiz pazartesi bir bildiri yayınlayarak güvenlik ile ilgili sorunun çözüldüğünü ve durdurulan para çekme işlemlerinin bugünden itibaren kademeli şekilde başlayacağını ve zararın karşılanacağını söyledi. Bitmart hacklendi fakat en azından zararın karşılanması kullanıcıları biraz da olsa rahatlattı.

Bitmart Ceosu

Çok üzücü ki güvenlik açıkları nedeniyle kripto para piyasasında Bitmart da mağdur olmuş oldu. Sunucudaki açıklardan faydalanarak cüzdanları boşaltan hackerlar merkeziyetsiz borsalarda değişim yapıp 200 milyon dolar büyük vurgun yaptılar.

 

BitMart Şirket Özeti

BitMart, küresel bir müşteri tabanına dijital varlık ticareti ve yatırım hizmetleri sağlamak için 2017 yılında kuruldu.

2018’de BitMart, jeton sahiplerine borsada alım satım indirimleri ve diğer avantajlar sağlayan BitMart Token’ı (BMX) piyasaya sürdü. Borsa ayrıca yıllar içinde stake etme, borç verme, tasarruf ürünleri ve türev işlemleri dahil olmak üzere çok sayıda yeni özellik ekledi.

Aralık 2021’de BitMart, ticaret platformunun sıcak cüzdanlarından ikisi için özel anahtarlar tehlikeye girdiğinde 196 milyon dolar değerinde kripto para birimi kaybına yol açan bir güvenlik ihlali yaşadı. Olaydan sonra, şirketin CEO’su Sheldon Xia, Twitter’da, etkilenen tüm kullanıcıların BitMart tarafından geri ödeneceğini duyurdu.

 

BitMart Güvenli mi?

BitMart, hibrit bir sıcak ve soğuk cüzdan sistemi çalıştırarak ve çoklu imza teknolojilerini dağıtarak “ticaret ve dijital varlık yönetimi için %100 güvenli” olduğunu iddia ediyor. Ek olarak BitMart, IP adresi algılama ve izleme gibi güvenlik özelliklerine sahiptir.

Bununla birlikte, Aralık 2021’de yaşanan borsada yaşanan 196 milyon dolarlık hack, BitMart’ın güvenliğinin biraz daha gelişmesi gerektiğini gösteriyor. Birçok önde gelen borsa, tüm müşteri fonlarını soğuk depoda tutarken, BitMart’ın hibrit sıcak ve soğuk cüzdan sistemi, bilgisayar korsanlarının BitMart müşterilerine ait ERC-20 ve BEP-20 tokenlerinde yaklaşık 200 milyon dolar çalmasına yol açtı.

BitMart, etkilenen tüm müşterilere geri ödeme yapacaklarını açıklamış olsa da, bu boyutta bir ihlal, borsanın güvenlik önlemlerinin iyileştirilmesi gerektiğini gösteriyor. Aralık 2021’de BitMart hacklendi!

BitMart’ın Diğer Borsalardan Farkı

BitMart, Binance, Gate.io, CoinBase ve Huobi Global gibi önde gelen küresel borsalarla aynı ürün ve hizmetlerin çoğunu sunmakta.

BitMart’ı benzerleri arasında öne çıkaran şey, platformda ticaret yapabileceğiniz çok sayıda dijital para birimi ve jetondur. 1.000’den fazla alım satımı yapılabilen dijital varlıkla, daha küçük altcoinler ve yeni çıkarılan tokenler üzerinde spekülasyon yapmayı tercih eden tüccarlar, BitMart’ın sunduğu şeyleri takdir edeceklerdir.

 

Kriptohaber: “BitMart’ta Büyük Vurgun!” Yazımıza benzer haberler;

NFT Oyunu CryptoTanks’ın Demo Versiyonu Yayınlandı!

Binance Güvenilir Mi?

Gate.io Fon Şifresi Nedir? Fon Şifresi Ne İşe Yarar?

 

Written by Nirvana Barkacin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Metaverse sanal arazileri nereden satın alınır?

Metaverse’de Sanal Arazi Nasıl Satın Alınır?

h&m metaverse mağazası

H&M Metaverse Mağazasını Açtı