in , , ,

2022’de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri

On yıldan fazla bir süre önceki başlangıcından bu yana, kripto para birimi, küresel finans ortamının büyük bir bozucusu olarak uzun bir yol kat etti.

On yıldan fazla bir süre önceki başlangıcından bu yana, kripto para birimi, küresel finans ortamının büyük bir bozucusu olarak uzun bir yol kat etti. 2022’de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri! Özellikle, blok zincir teknolojisi üzerinde gelişen kripto ekonomisi, o zamandan beri kendisini asırlık merkezi ekonomiye uygun bir alternatif olarak kurmuştur.

Kripto para birimiyle desteklenen dünya, merkezi olmayan bir ekonominin güzelliğine ve bunun küresel bir kullanıcı ağına sunduğu muazzam fırsatlara çok daha fazla maruz kaldı.

Bununla birlikte, ortaya çıkan bu kripto ekonomisi henüz tam potansiyeline ulaşmamış olsa da, biri etkileyici olan çeşitli faktörler sayesinde son yıllarda ana akımı kabul görmeye devam etti.

Kripto alanına, özellikle popüler olan  Twitter gibi sosyal ağlara aşinaysanız, kripto para birimlerinin hızla benimsenmesinde etkileyicilerin oynadığı içsel rol muhtemelen size yabancı bir kavram değildir.

Örneğin, Tesla’nın CEO’su/Kurucusu Elon Musk, bir seri yatırımcı olan Roger Ver ve popüler blok zinciri ağı Ethereum’un kurucusu olan Vitalik Buterin gibi önde gelen şahsiyetler, bunların inkar edilemez etkisini defalarca gösterdiler.

Bu Influencerlar, kripto müjdesini yaymak için farklı sosyal ve kurumsal ortamları kullanmış olsalar da, Twitter, çoğu için çok daha etkili bir kanal olarak öne çıktı. Bu makalemizin içeriği, 2022’de Twitter’da takip edilecek en iyi 10 kripto etkileyicisini vurgulamaktadır.

 

2022’de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri:

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri Changpeng Zhao kimdir

10. Changpeng Zhao

Elbette bu liste Changpeng Zhao olmadan tamamlanamazdı. Halk arasında baş harfleri CZ ile anılan Bay Zhao, dünyanın en büyük ve en popüler konumunda olan  kripto değişim platformu  Binance’in kurucusudur. Tamamen Binance’i büyütmekle ilgili olan CZ, zaman zaman 5 milyonu aşkın Twitter takipçisi ile paylaşmak için kripto yatırımı ile ilgili çeşitli konularda ilgi çekici tartışma noktalarına sahip oluyor. Ayrıca CZ, zaman çizelgesinde yatırımcılara yardımcı olabilecek değerli bilgileri paylaşmak için zaman zaman zaman ayırmasıyla bilinir ve bu da onu, devam eden yılda dikkat etmesi gereken oldukça referanslı bir etkileyici haline getirir.

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri Michael Saylor kimdir

9. Michael Saylor

Michael Saylor, yıllardır büyük bir kripto yatırımcısı vesavunucusu oldu, şirketi Microstrategy’nin, Bitcoin merkezli bir şirket olma yolunda bir dönüş bile içeren büyük seri Bitcoin alımlarıyla manşetlere çıkmasından sonra daha da popüler hale geldi. Şu anda Microstrategy şirketi, yayınlandığı tarihte yaklaşık 122.478 bitcoin rezervine sahip olduğu için en büyük kurumsal Bitcoin sahibi olma unvanına sahiptir. En büyük kurumsal olatak Bitcoin sahibinin Kurucusu ve CEO’su olan Saylor, konu kripto varlıklarına yatırım yapmak olduğunda cesaret ve azim konusunda yıldız bir üne sahiptir. Bunlara ek olarak Bitcoin’de yükseliş grafikleri paylaşıyor ve 2,2 milyondan fazla Twitter takipçisine yatırım ipuçları veriyor.

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri Andreas Antonopoulos kimdir

8. Andreas Antonopoulos

Bir eğitimci olarak Andreas Antonopoulos, insanlara Bitcoin ve blok zincirler hakkında bilgi verme konusunda on yıldanfazla bir deneyime sahip. Bir kamu konuşmacısı ve kripto destekleyicisi olan Andreas Antonopoulos, kripto alanında büyük saygı görüyor ve büyük olasılıkla onun blok zinciri teknolojisi, yatırım, gizlilik, düzenleyici politikalar ve çok daha fazlası arasında değişen çeşitli konulardaki katkılarıyla karşılaşacaksınız.

Andreas Antonopoulos aynı zamanda bir yayıncıdır ve ‘Mastering Bitcoin’ başlıklı kitabı, Bitcoin’in teknik yönüne ilişkin en iyi rehberlerden biri olarak kabul edilmektedir. Andreas Antonopoulos’un 700 binden fazla Twitter takipçisi ile düşüncelerini paylaşmanın yanı sıra, daha iyi yatırım kararları almasına yardımcı olmak için izleyicilerine ustaca iç görüler, haberler ve kaynaklar sağlamak için aktif olarak hizmet verdiği Youtube kanalı da var.

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri Brian Armstrong kimdir

7. Brian Armstrong

Brian Armstrong, önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl kripto alanında dikkat edilmesi gereken başka bir kişidir. 39 yaşındaki girişimci Brain Armstrong, Amerika merkezli, piyasadaki en büyük kripto platformlarından biri olan Coinbase’in CEO’su ve kurucu ortağıdır.

Kripto politikası ve küresel ekonomi konusundaki radikal duruşu övgüye değer olsa da, Armstrong aynı zamanda finansal/ekonomik özgürlüğün durdurulamaz bir savunucusudur ve sıradan insanlar için farkındalık yaratmak için her şeyi yapacaktır.

Brain Armstrong, 1 milyondan fazla Twitter takipçisini kripto varlıklarının karşılayabileceği ekonomik özgürlük konusunda aydınlatmak için Twitter sayfasından yararlanıyor. Bu yıl herhangi bir kripto para ile ilgileniyorsanız mutlaka Brain Armstrongu takip etmeniz gerekir.

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri Anthony Pompliano kimdir

6. Anthony Pompliano

Anthony Pompliano,  Twitter dışında çeşitli platformlarda kesişen çok yönlü bir etkileyicidir. 100’den fazla erken aşamadaki şirketlere yatırım yaptığı Pomp Investment’ın kurucusu ve ekip lideridir.

Resmi web sitesine göre, Bay Pompliano 500 milyon doların üzerinde bir yatırım portföyü yönetiyor ve sorunları çözmeyi amaçlayan projelere agresif bir şekilde yatırım yapmaya devam ederken burada durmuyor.

Şu anda Anthony Pompliano, günlük olarak 1,5 milyondan fazla Twitter takipçisiyle etkileşim kuruyor, yatırım ipuçlarını, iş fırsatlarını ve kripto alanındaki en son haberleri ve olayları paylaşıyor ve aynı zamanda belirli konularda kişisel görüşlerini yayınlıyor.

Twitter platformunun ötesinde, Pompliano’nun görüşlerini paylaştığı kayda değer bir YouTube kanalı var. Ayrıca 220 binden fazla yatırımcıdan oluşan ağına günlük bir haber bülteni yazıyor. Birkaç nedenden dolayı Anthony, 2022 yılı boyunca kripto etkileyicileri listenizde olmalıdır.

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri! Roger Ver kimdir

5. Roger Ver

Roger Ver, diğer adıyla “Bitcoin Jesus” olarak bilinir. Roger Ver,oyunun kurallarını değiştiren varlığın hala birim başına 30 doların altında satıldığı 2011 yılında Bitcoin’in en eski destekçilerinden biriydi. Aynı zamanda seri girişimci ve tesadüfen kriptoyu ödeme aracı olarak kabul eden ilk kişilerden biri.

Roger Ver, sağlam bir kripto para birimi ve blok zinciri teknolojisi bilgisine sahiptir ve kendisini bu alanda değerli bir haber kaynağı olarak konumlandırmıştır. Bir “kripto kurtarıcısı” olan Roger Ver, değerli yatırım ipuçları ve tavsiyeleriyle 700 binin üzerinde Twitter takipçisini en iyi yola yönlendiriyor.

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri! Adam Back kimdir

4. Adam Back

Adam Back, son yirmi yılda uzaydaki kararlılığı ve Blockstream aracılığıyla dünyanın en devrimci kripto finansal altyapısına yaptığı katkı göz önüne alındığında, Back hafife alınacak bir kişi değil ve tweetleri, özellikle de onun arasında büyük bir ağırlık taşıyor. Twitter takipçi sayısı 400 binin üzerinde. Bu sayı da kendisini kripto fenomenleri arasında 4. sıraya taşıyor.

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri! Dan Held kimdir

3. Dan Held

Dan Held, sizi Bitcoin ve genel olarak kripto para birimi hakkında eğitmekten sadece bir tweet uzakta olacak. Mr. Held şu anda, kripto ile ilgili çeşitli konu ve ürünlerle ilgili sayısız bilgilendirici yazıları ile popüler olan, dünyanın en büyük kripto değişim platformlarından biri olan Kraken’de Büyüme Direktörü olarak görev yapmaktadır.

Held, 500 bini aşan bir takipçi kitlesini başarıyla büyüttüğü Twitter sayfasında aktif olarak çeşitli dijital varlıklar hakkında ders veriyor ve insanların kripto varlıklara nasıl kolayca erişebilecekleri konusunda sonsuz ipuçları veriyor. Twitter platformunun ötesinde, Held ayrıca kendi özel alt bültenine ve bilgi amaçlı kişisel bir web sitesine sahiptir.

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri! Vitalik Buterin kimdir

2. Vitalik Buterin

Kripto Fenomenleri listesinde ikinci kişi Vitalik Buterin’den başkası değil. Ethereum blok zinciri ağının arkasındaki beyin olması ve dünyanın en genç kripto milyarderi olmasıyla popüler olan Vitalik, kripto piyasası hakkında derin bir bilgiye sahiptir.

Vitalik’in geçmişi ve bir yazar ve geliştirici olarak kripto topluluğuna dahil olması, onu kripto pazarını etkileyebilecek önerilerde bulunmak için güçlü bir konuma getiriyor.

Vitalik, Ethereum ekibine liderlik etmenin yanı sıra, Bitcoin ve bir bütün olarak blok zinciri teknolojisi ile ilgili en eski ve en köklü haber kaynaklarından biri olarak kabul edilen bir web sitesi olan “Bitcoin Magazine”in de kurucu ortağıdır. 3 milyondan fazla Twitter takipçisi ile Vitalik, kripto projelerinin çoğu Ethereum blok zincirinde barındırıldığından, kripto alanında büyük bir etkiye sahiptir.

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri! Elon musk kimdir

1.Elon Musk

Elon Musk’ın bu listede olmaması mümkün değil. Tesla’nın Kurucusu, sözlerinin bir çapanın bir gemiye yaptığı ağırlığın ağırlığını taşıdığını hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlamıştır. Özellikle son bir yılda, Elon’un tek bir tweet’i kripto piyasasında öngörülemeyen tepkileri yönlendirebildiğini kanıtladığı için kripto varlıkları üzerinde büyük bir etkiye sahipti.

Elon’un kripto piyasasındaki ünlü takıntısı, elektrikli otomobil şirketinin Bitcoin’i alternatif bir ödeme yöntemi olarak kabul ettiğini Şubat 2021’de duyurmasının ardından başladı. Bitcoin ödemeleri kabul etme planı o zamandan beri belirsizliklerle karşı karşıya kalırken, Elon bir hobi haline geldi.

Kripto piyasasının incelikleri hakkında çok fazla bilgiye sahip olmasa da, konuyla ilgili bariz pervasız tweetleri büyük önem taşıyor. Bu nedenle, sizi olası bir düşüşten kurtarabileceği veya belki de sizi bir fiyat artışının izine sürebileceği için tweetlerine göz kulak olmak ihtiyatlı olacaktır.2022’de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri bu şekilde listelenmiştir.

 

 

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kurumsal Kripto Pazarının Geleceği Nasıl Olacak?

YouTube Eyes Metaverse, Blockchain, NFT Özellikleri Oluşturucu Programı 2 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Güney Kore Devlet Varlık Fonu ‘Dolaylı Olarak’ Coinbase Hisselerini Satın Aldı

Rusya Her Yıl 13 Milyar Dolar Kripto Vergisi Toplayabilir!

 

 

 

 

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hatalık NFT İncelemesi. Bu Haftanın NFT Haberleri.

Haftalık NFT İncelemesi!

Gürcistan milletvekilleri kripto madencilerine vergi muafiyeti vermeyi önerdi.

Kripto Madencilere Vergi Muafiyeti!