in , ,

Zynga Bu Yıl İlk NFT Oyununu Piyasaya Sürecek!

Zynga 2022’de ilk NFT tabanlı oyununu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Zynga 2022’de ilk NFT tabanlı oyununu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Zynga blockchain oyun teknolojisinde adından söz ettirmeyi amaçlıyor.

Zynga 2022'de blockchain oyun teknolojisine giriş yapacak

Zynga 2022’de NFT Tabanlı Oyun Çıkaracak

FarmVille ve CSR Racing serileriyle tanınan San Francisco merkezli oyun geliştiricisi Zynga, 2022’de ilk blockchain ve NFT tabanlı oyunlarını piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

Milyar dolarlık oyun stüdyosu, gençen yıl 30 yıllık oyun endüstrisi emektarı Matt Wolf’u şirketin gelişen endüstrideki sorumluluğunu yönlendirmek üzere Blockchain Gaming Başkan Yardımcısı olarak atadıktan sonra kripto oyun dünyasına büyük bir adım attı.

Zynga ayrıca mevcut blockchain oyun ekibini bu yılın sonuna kadar 15 çalışandan 100’e çıkarmayı planladığını duyurdu. Şirket ayrıca yakında, 2023’ün ilk çeyreğinde kapanması planlanan 12.7 milyar dolarlık bir satın alma hamlesini kamuya açıklayan Grand Theft Auto’nun yayıncısı olan dev video oyunu şirketi TakeTwo Interactive çatısı altına girebilir.

Zynga 2022’de Blockchain Tabanlı Oyun Sektörüne Girmeye hazırlanıyor

Şirketin Axios ile NFT tabanlı oyun planları hakkında konuşan Wolf, FarmVille gibi mevcut oyunlara hemen NFT eklemeye başlamanın “mantıklı olmadığı” için, gelecek blok zinciri tabanlı oyunların yenilikler getireceğini söyledi.

Oyuncuların gangster rolünü üstelendiği ve suç ailelerini kurmaya çalıştığı, artık durdurulan bir sosyal medya oyunu olan Mafia Wars gibi görünmesini bekleyebileceklerini ifade etti.

Zynga, bazen tartışmalı olan blockchain tabanlı oyun sektörüne diğer birçok geleneksel oyun şirketinden daha agresif adımlar atıyor. Tereddüt, oyun stüdyolarının ortak paydası olmuştur, çünkü kripto para birimiyle ilgili özellikler genellikle öfkeli oyuncuların tepkisine neden olmuştur.

Oyun deneyimlerine NFT ekleyen bazı oyuncular, şirketlerin müşterilerinden para çekmenin yeni yollarını aradığını düşünüyor.

Wolf, şirketin oyun geliştiricilerinin her zaman herhangi bir NFT planına katılma veya çıkma seçeneğine sahip olacağını açıkça belirtti; bu, diğer oyun şirketlerinde teknolojiye karşı iç protestolara tanık olmaktan çıkardığı bir ders gibi görünüyor. Eleştirilere rağmen Wolf, NFT’leri ve blockchain teknolojisini, oyuncular için yeni ve daha gerçekçi değer, mülkiyet ve servet yaratma biçimleri yaratan tokenize sistemlerle Zynga’nın evrimindeki bir sonraki olarak görüyor.

“Oyuncuların oyun yolculuklarında sahip olmalarını sağlayan entegre bir deneyim yaratarak, hedefimiz Zynga’nın kitle erişimini genişletmek ve daha güçlü katılım ve elde tutma sağlamaktır” diye ekledi.

New York Times’a konuşan Wolf, NFT tabanlı oyunların karşılaştığı zorlukların son derece farkında olduğunu söyledi: “Aslında her şey toplulukla ilgili… İnsanlara oynamak için kazanma fırsatı vermeye inanıyoruz.”

KriptoHaber: NFT Haberleri Hakkındaki Diğer Yazılarımız İçin:

2022’de Yükselmesi Muhtemel 3 Ucuzu Metaverse/NFT Coini

2022’de Takip Edilmesi Gereken NFT projeleri Hangileri?

Para Kazandıran NFT Oyunları 2022

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Google Cloud,Virtual Machine Threat Detection'ı (VMTD) duyurdu.

Google Cloud, Kripto Madenciliği Güvenlik Özellikleri Oluşturdu!

shiba inu coin nedir ?

Sandbox VS Shiba Inu 2022’de Kazanan Kim Olacak?