in ,

Ukrayna, Rusya’ya Karşı Savunma İçin 70 Milyon Dolarlık Kripto Fon Kullanıyor

  • Ukrayna, savaş başladığından beri 70 milyon doların üzerinde kripto para birimi aldı.
  • Bu bağışların çoğu Bitcoin ve Ether’de yapıldı.
  • Ülke bu fonların çoğunu ordu desteği için kullanıyor.

 

SlowMist’e göre, ülkeye yönelik saldırılar geçen ay başladığından beri Ukrayna yaklaşık 70 milyon dolarlık kripto para aldı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Cuma günü bir Twitter gönderisinde 50 milyon doların üzerinde kripto aldıklarını belirtti. Ülkenin bu paranın çoğunu kurşun geçirmez yelekler de dahil olmak üzere askeri malzemelere harcadığı bildiriliyor.

 

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov, Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda, bağışların %69’unu ordu desteğine, %19’unu insani yardıma ve %12’sini genel yardıma harcadıklarını belirtti. Ayrıca bu bağışları “Putin’in özgürlük ve demokrasiye tecavüzünden önce inanılmaz bir birlik” olarak nitelendirdi. Bakan, önümüzdeki günlerde miktarı ikiye katlamayı umuyor.

 

Özellikle, bu bağışların çoğu Bitcoin ve Ether’de yapıldı. Ülke ayrıca Tether, Polkadot ve Solana’da bağışlar aldı. Ayrıca, son derece değerli olan CryptoPunk dahil olmak üzere NFT’leri de aldı.

Bornyakov şunları söyledi:

03/01 tarihinde, birisi Larvalabs tarafından Ukrayna’ya bir kripto serseri No. 5364 bağışladı. 56 ETH (yaklaşık 150 bin dolar). İnsanlar yardımcı olup olmadığını soruyor. İki puan. 1 – paraya çevirmek zor. 2 — topluluğa ait olan daha fazla insanı meşgul ettiği için bu çok önemli. Teşekkürler kripto millet!

Blockchain analitik firması olan Elliptic’te düzenleme ve uyum uzmanı olan Chris DePow, kripto para birimi aracılığıyla devam eden bir çatışmayı finanse etmek için fon toplamak için ilk kez ortak bir çaba gördüklerini söyledi.

ukrayna kripto para

Ukrayna’da artan savaşla birlikte, hayır kurumları ve insani yardım kuruluşları ülke nüfusuna yardım sağlamakta zorlanıyor. Ancak bu, insanların bağış yapmasını engellemedi. Amazon, Airbnb ve Snapchat gibi birkaç büyük şirket büyük bağışlar duyurdu. Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Ukrayna için 10 milyon dolarlık bağış sözü verdi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

ABD Virginia Senatosu, Devlet Bankalarının Kripto Saklama Hizmetleri Sunmasına İzin Veriyor

SHIB Fiyat Tahmini 2022 Shiba Coin Satın Alma Zamanı Geldi Mi?

Sandbox Metaverse 2 Milyon Kullanıcıya Ulaştı, K-pop Ortaklığına Başladı!

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Güney Koreli Kripto Borsalarından Açıklama!

Güney Koreli Kripto Borsalarından Açıklama!

2022'de Kripto Cüzdan Trendleri

2022’de Kripto Cüzdan Trendleri