in ,

Ukrayna Artık Kripto Para Bağışını Da Kabul Ediyor!

Ukrayna Artık 14 Kripto Varlıkta Bağış Kabul Ediyor

Ukrayna hükümeti artık14 farklı kripto para ile bağış kabul ediyor ve bağışçılara kripto pazarındaki en popüler projelerden bazıları arasında seçim yapma seçeneği sunuyor.

Desteklenen varlıklar arasında bitcoin (BTC), ethereum (ETH), terra (LUNA), polkadot (DOT) , solana (SOL), cardano (ADA), dogecoin (DOGE), monero (XMR), ICON (ICX), NEO bulunur. N3 (NEO), algorand (ALGO) ,hedera (HBAR) ve casper (CSPR). Stablecoin tether (USDT), hem Ethereum hem de Tron (TRX) ağları üzerinden desteklenir.

Archive.org’un anlık görüntülerine göre , Ukrayna’nın resmi web sitesi 16 Mart’a kadar dokuz projeyi destekledi, bu da geçen hafta boyunca beş kripto para ile bağış yapmak için daha fazla destek eklediği anlamına geliyor.

Bazı ağlarda işlem yapmanın oldukça pahalı olduğu göz önüne alındığında, daha fazla blok zinciri için genişletilmiş destek, kripto topluluğu tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Örneğin, BitInfoCharts.com başına 23 Mart’taki ortalama Ethereum işlem ücreti 10,2 ABD dolarıydı. Aynı gün 7 günlük basit hareketli ortalama ücreti 11.1 USD oldu.

Ukrayna Artık Kripto Para İle Bağış Kabul Ediyor!

ALGO 42’yi (36 USD) bağışladığını iddia eden bir Reddit kullanıcısı, “Gaz olarak da bilinen işlem maliyeti [USD] .003 kadar olduğu için algorand kullandım” dedi . “Yani muhtemelen kripto para ile bağış yapmadan önce işlem ücretlerini düşünün” diye eklediler.

Ukrayna, ilk olarak, ilgilenen bağışçılara Ukrayna davalarına katkıda bulunmak için uygun bir portal sağlamayı amaçlayan kripto para toplama sitesinin lansmanını 14 Mart’ta duyurdu.

Ukrayna Artık Kripto Para İle Bağış Kabul Ediyor!

Resmi basın açıklamasına göre, girişim yoluyla toplanan fonlar, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ve insani ihtiyaçlara yardım etmek için kullanılacak.

Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Oleksandr Bornyakov, “Kripto varlıklar, Ukrayna vatandaşlarına ve askerlerine fon akışının kolaylaştırılmasının yanı sıra dünya çapında farkındalığın artırılması ve insanların katılımının sağlanmasında son derece yardımcı oldu” dedi. “Ülkemiz için kripto para fonlaması şimdiye kadarki en büyük kripto para miktarı.”

Bununla birlikte, yeni bağış toplama web sitesinin yayına girmesine rağmen, kripto para ile bağış sistemi bir platoya ulaşmış gibi görünüyor.

Ukrayna hükümetine ve Ukrayna amaçlarına yardım eden beş kar amacı gütmeyen kuruluşa yapılan kripto bağışlarını izleyen kripto güvenlik firması SlowMist’e göre , toplam kripto para ile toplanan bağış son yedi gün içinde toplamda 84 milyon USD ile 94 milyon USD arasında kaldı.

Ayrıca, Ukrayna hükümeti tarafından paylaşılan kripto adresleri, daha mütevazı bir bağış akışı olsa bile istikrarlı bir şekilde görmeye devam ederken, Ukrayna’yı destekleyen diğer kar amacı gütmeyen kuruluşlar son zamanlarda daha az bağış gördü.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Coinbase, Cardano Stake Eden Kullanıcılarına Ödüller Ekliyor!

Marvel NFT Ortağı Veve’nin Platformundan Token Çalındı!

Nexo’dan Web3 Odaklı 150 Milyon Dolarlık Yatırım!

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kıdemli Rus Milletvekili Bitcoin ile Gaz ve Petrol Alım Satımını Önerdi

Kıdemli Rus Milletvekili Bitcoin için Gaz ve Petrol Alım Satımını Önerdi

Kripto Paralar! Kullanım alanı artacak mı? Kripto paralar ile ödeme imkanı

İngiltere’nin Portsmouth Şehrinde Kripto Paralar İle Ödeme İmkanı