in ,

Marvel NFT Ortağı Veve’nin Platformundan Token Çalındı!

Uygulama içerisinden token çalındıktan sonra Veve pazarı kapattı.

Marvel ile iş birliği yapan NFT pazar yeri olan Veve NFT, uygulamasındaki bir açıkdan dolayı NFT Token dolandırıcılığı yaşadı! NFT Token nedir sorusunun yanıtını da bu yazımızda sizlere sunuyoruz.  Uygulamada birçok amaç için kullanılan mücevherler yani NFT Tokenlar çalındı. Bu da akla tekrar NFT Güvenilir mi? sorusunu getiriyor.

Veve NFT ve Marvel Ortaklığı

Veve NFT ve Marvel Ortaklığı

Veve NFT, lisanslı dijital koleksiyon ürünlerine sahip NFT pazarıdır. Salı günü bir açık ile karşı karşıya kaldı ve milyonlarca mücevherin (token) yasa dışı olarak edinilmesine neden oldu. Marvel, platform için  resmi lansman ortağı olarak Veve’yi seçti. Ayrıca platdorm, Pixar ve Coca-Cola gibi büyük markalarla da birlikte çalışıyor.

Marvel Ortağı Veve NFT ‘de Token Dolandırıcılığı

Veve NFT, salı günü bir açık ile karşı karşıya kaldı. Bu açık milyonlarca mücevherin (token) yasa dışı olarak edinilmesine neden oldu. Çarşamba günü yayınlanan resmi bir tweet’te Veve NFT, platformundaki açığı kabul etti. Saldırganların yasadışı bir şekilde “büyük miktarda” değerli taş ele geçirmeyi başardığını söyledi. Uygulama tabanlı NFT platformu, araştırma tamamlanana kadar mücevher satın alma seçeneğiyle birlikte pazarı kapattı.

Mücevher (NFT Token) Nedir?

Mücevherler, kullanıcıların fırsatlar sırasında veya Market’te takas yapmak için kullandıkları Veve NFT uygulama içi NFT token ‘larıdır. İlk raporlar, saldırının arkasındaki istismarcıların, satın alma mekanizmasındaki bir hatayı kullandıklarını gösteriyor. Bunun için ödeme yapmak zorunda kalmadan milyonlarca mücevher basmayı başardığını gösteriyor. Bir kullanıcı, arkadaşlarının süresi dolmuş bir kredi kartı kullanarak yanlışlıkla NFT token’ lar satın aldığını ve işlemin gerçekleştiğini yazdı.

NFT platformu ayrıca, sahte hesaplardan ucuz mücevher satın almaya çalıştığı bildirilen birkaç kullanıcının da hesabını da kısıtladı. NFT platformu, çalınan taşların tam miktarını açıklamazken, bir Twitter kullanıcısı, rakamın milyonlarca olabileceğini ve platformdaki en büyük soygun olabileceğini iddia etti.

Twitter kullanıcısı çalma olaylarının bir zaman çizelgesini paylaştı. Veve NFT ‘nin uygulama içi  NFT token mücevherlerinin en büyük 3 günlük satın alımını kaydetti. Ardından  fiyatının yarı yarıya düştüğü (0,5’ten 0,25’e düştüğü) paylaştı. Ve sonra pazar yeri bakıma girdi.

Veve’deki mücevher istismarları, platformda listelenen NFT’lerin fiyatlarında büyük bir düşüşe neden oldu. Bir kullanıcı,  resmi Twitter gönderisinden sonraki bir hafta içinde NFT değerleri  %80 düştüğünü kaydetti.

NFT Güvenilir Mi? (Veve NFT)

Adını henüz yeni duyduğumuz NFT’ler çok hızlı bir şekilde popüler oldu. Çok yüksek miktarlarda satışlar gerçekleşirken birçok insanın ilgisini çekti. Fakat yeni bir piyasa olmasından dolayı mekanikleri pek bilinmiyordu. Bu durumu istismar edenler de her sektörde olduğu gibi burada da türedi. NFT dolandırıcılığı veya yüksek zarar haberleri gelmeye başladı. Bu da insanları “NFT Güvenilir mi?” sorusuna itti. Son haberlerden biri de Veve NFT ‘nin yaşadığı olaydır. Bu olay daha çok uygulamanın açığından kaynaklanmaktadır.

Henüz yeni ve pek bilinmediği için yanlış bir yatırım yapmaya müsait. Aslında NFT’ler doğası gereği, değiştirilemez. Yani güvenilirdir. Buradaki durum insanların başka mekaniklere diğer insanları aldatmalarıdır. Kesinlikle öğrenerek girmeniz gereken bir piyasadır. Bu şekilde kendinizi koruyabilir, hatalardan kaçınabilirsiniz. Örneğin bilmediğiniz bir siteye cüzdan eklentilerinizi asla bağlamamalı, yetki vermemelisiniz. Veve NFT, Opensea gibi marketlere güvenle bağlayabilirsiniz. Bu cüzdan eklentilerinden en bilineni olan MetaMask hakkındaki yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz: Metamask Kurulumu Nasıl Yapılır?

Ayrıca devletler henüz incelemeye başladığı için olayların hukuki bir dayanağı yok. Büyük ve güvenilir marketler dışında alım, satım yaparken dikkatli olmalısınız. Ayrıca Veve NFT bu pazar yerlerinden biridir. Bu marketlerden en iyileri hakkında bilgi almak için bu yazımıza kesinlikle göz atmanızı tavsiye ederiz: 2022’de En İyi 10 NFT Pazar Yeri

 

KriptoHaber: İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler:

NFT’lerinizi Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

LimeWire NFT Pazar Yeri Olarak Yeniden Diriliyor!

Çin’in İnternet Devi WeChat, NFT Platformlarını Kısıtladı!

Manchester City Metaverse’de Etihad Stadyumu’nu İnşa Edecek!

Written by Mehmet Akif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Nexo Borsası 150 Milyon Dolarlık Yatırım ve Satın Alma Fonu Başlattı...

Nexo’dan Web3 Odaklı 150 Milyon Dolarlık Yatırım!

Coinbase Cardano Stake Eden Kullanıcılarına Ödüller Ekliyor!

Coinbase, Cardano Stake Eden Kullanıcılarına Ödüller Ekliyor!