in ,

Tayland’da Kripto, Ödeme Yöntemi Olarak Yasaklandı!

Tayland Menkul Kıymetler ve Tayland Merkez Bankası iş birliği içinde.

Tayland, kripto para birimlerinin ülkedeki mal ve hizmetler için bir ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklayarak, kripto para ile ödeme yasağı  olmazsa finansal istikrarı ve ulusal ekonomiyi tehdit edebileceğini söyledi. Tayland ödeme yöntemi olarak kripto para yasağı koydu.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Tayland Merkez Bankası (BOT) ile işbirliği içinde internet sitesinde yayınlanan bir duyuruya göre, kripto para ile ödeme yasağı olmaksızın  kullanılması ekonomi için oluşturduğu risk nedeniyle “teşvik edilmemektedir”. .

“Dijital varlık işletmecileri, reklam, talepte bulunma veya tüccarlara mal veya hizmetler için ödeme yapmak üzere kendini sunma gibi dijital varlıklarla mal ve hizmetlerin ödenmesini teşvik eden veya teşvik eden hizmetler sunmamalı veya hareket etmemelidir.” bildirimin otomatik tercümesi dedi.

Düzenleyiciler, yeni kuralların 1 Nisan’da yürürlüğe gireceğini söyledi. Kripto borsaları ve diğer merkezi hizmet sağlayıcılar da dahil olmak üzere dijital varlıkla ilgili şirketlerin operatörlerinin kurallara uymak için Nisan ayının sonuna kadar zamanları olacağını da eklediler.

kripto para ile ödeme yasağı

Kripto Para İle Ödeme Yasağı Endişe Yarattı

Thai SEC, dijital varlıkları finansal istikrar için bir tehdit olarak çerçevelemenin yanı sıra, fiyat dalgalanması, siber hırsızlık, kişisel bilgilerin kaybı ve kara para aklama için kripto kullanımından kaynaklanan potansiyel kayıplarla ilgili endişelerini de dile getirdi.

Bildirim ayrıca, bir dijital varlık hizmeti sağlayıcısının, bir müşterinin hizmetini mal veya hizmetler için ödeme yapmak için kullandığını öğrenirse, sağlayıcının müşteriye bu tür bir kullanımın hizmet şartlarını ihlal ettiğini bildirmesi gerektiğini söyledi.

SEC’in duyurusuna göre, operatörün atması gereken bir sonraki adım, kullanıcıyı geçici olarak askıya almak veya sonlandırmaktır.

Yine de düzenleyici, dijital varlıklara yatırım ve ticaret yapmanın ülkede yasal olduğunu belirtti. Ayrıca hem BOT hem de SEC’in “dijital varlıkların arkasındaki çeşitli teknolojilerin faydalarını gördüğünü” ve “daha fazla yenilik için teknolojinin kullanımını desteklediklerini” söyledi.

Bloomberg’e göre, Thais’nin elindeki dijital varlıkların değeri, bu yıl Ocak ayında 286 milyon ABD dolarından önceki yıllara göre 3.4 milyar ABD dolarına yükseldi. Aynı zamanda, ülkede aktif olarak kripto ticareti yapan hesapların sayısı pandemi öncesi 170.000’den Ocak ayında 1.98 milyona yükseldi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

ABD Bitcoin Madencilik Şirketi Temiz Enerji için Ne Yapıyor?

ABD Yatırım Şirketlerinden Cowen, Kripto Departmanı Açtı

NFT Nedir? NFT’ler Hakkındaki En Önemli Tahmin!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Robinhood Kripto Para Yatırımları İçin Bonus! Yeni Banka Kartını Tanıttı...

Robinhood, Kripto Yatırımları İçin Bonus Vaat Eden Yeni Banka Kartını Tanıttı!

Nexo Borsası 150 Milyon Dolarlık Yatırım ve Satın Alma Fonu Başlattı...

Nexo’dan Web3 Odaklı 150 Milyon Dolarlık Yatırım!