in

Sorare Nedir Ve Nasıl Oynanır? NFT Oyunları ile Büyük KAZANÇ!

NFT Futbolcu Kartları ile Oyun Oyna, Para Kazan! İşte Sorare Oyununun tüm detayları!

Sorare, resmi ve lisanslı dijital kartlarla oynayabileceğiniz, kullanıcıların her hafta oyuncu ticareti yapabilecekleri, turnuvalara katılabilecekleri ve ödüller için rekabet edebilecekleri Blockchain temelli bir fantezi futbol oyunudur.

Her sezon, süresi asla dolmayan sınırlı bir kart arzı vardır. Turnuvalara girmek de ücretsizdir, yani girebileceğiniz turnuva sayısında bir sınır yoktur! Sorare’nin en önemli özelliği ödüllerin seviyesi, resmi blockchain kartlarının kullanımı ve bu oyunun başlıca anlaşmalı olduğu şirketler (ConSensys, Ubisoft ve Opta.) Bu düzeyde bir destekle şuan için resmi olarak lisanslı 126 kulüp ile anlaşma sağlamışlardır. (Türkiye’den Fenerbahçe ve Galatasaray‘da mevcut.) Gerçek hayattaki futbolcuların, oynadığı futbol müsabakalarındaki gösterdiği performansına bağlı olarak 5 Kartlı takımınızı kurup puan kazanabileceğiniz fantezi futbol oyunudur. Haftada 2 Sorare oyunu vardır. Salı gününden Perşembe gününe kadar oynanan tüm oyunların ilki. Ardından ikincisi, Cumadan Pazartesiye kadar oynanan oyunları içerir. Bir turnuvanın gerçekleşmesi için o maç haftasında lisanslı en az 10 kulübün oynaması gerekir. Peki Sorare nasıl oynanır?

Sorare

Sorare Rookie Lig Ödülleri
Oyuna başlarken size bazı görevler verilir. Sizin oyunu ve arayüzü kavramanız için verilen bu görevler ile birlikte oyun size 12 adet Beyaz (Common) kart vermektedir. Bu kartlar, OPTA verilerine dayalı bir puanlama sistemi ile size haftalık olarak puanlar kazandırmaktadır. Her hafta 5 futbolcudan oluşan kadronuzu kurar ve liglere katılmaya başlarsınız. Beyaz yani Common kartlar satılamaz ve takas edilemez. Fakat bu kartlar değersiz gibi gözükse de değildir. Rare yani Nadir kartları kazanabileceğiniz bir lige (Rookie Lig) katılma şansını yakalarsınız!

Solda yaklaşık 6000 kişinin katıldığı 22.07.2021’de aldığım bir Rookie Lig ekran görüntüsünü görmektesiniz.
Sırası ile;
1. ‘ye Tier 1 Rare Kart, 2. ‘ye Tier 2 Rare Kart,
3. ‘ye Tier 2 Rare Kart, ilk %10’luk dilime Star Common Kart %10-%50 Arasına Tier 1 Common Kart ve geri kalanlara ise Tier 2 Common Kart Hediye veriliyor… Yani ilk 3e girerseniz Min. değeri 50-100$ (ki çok daha fazla olabilir) bir Kart da kazanabilirsiniz. Dolayısı ile hemen kayıt olarak Ücretsiz kartlarınız ile Rookie Lig’e katılmaya başlayın…

Hemen Buraya Tıklayarak Kayıt ol ve ilk 5 Açık Arttırma kartını aldığında +1 Hediye Kart Kazan!

Sorare Rookie Lig Ödülleri

Sorare Rookie Lig Sezonu
Sorare Rookie Lig Sezonu

Takımlar bir kaleci, bir defans, bir orta saha, bir forvet ve extra en iyi puanı alabileceğini düşündüğünüz bir karttan oluşur. Her ligin kendi katılım koşulları vardır. Örneğin: Global All Star Ligi tüm liglerden her yaştan oyuncuya izin verir fakat maksimum 1 common kart kullanabilirsiniz ve geri kalan kartlarınız Rare yani nadir olmak zorundadır. (Global All Star Div 4 Nadir Kartlar ile başlamak için çok iyi bir seçenektir. Ödüllerine mutlaka göz atın)

Oyun Puanı, Opta tarafından sağlanan 65 farklı istatistik yardımıyla hesaplanır. Mevkilere göre oyuncuların başlangıç puanları şu şekildedir. Kaleci 35 Puan, Defans oyuncusu 35.5 Puan, Orta Saha 26.5 Puan, Forvet 30 puan: Beyaz (Common), Kırmızı (Rare), Mavi (Super Rare), Kahverengi (Unique) olmak üzere toplam 4 kart çeşidi bulunmaktadır. Oyunun başında yeni üye olan herkes 4 hafta süren Rookie Lig’e katılma hakkı kazanır. Bu Ligde tek amaç ilk 3’e girip Kırmızı (Rare) kart kazanmaktır. İlk 4 hafta dolduktan sonra oyuna devam etmek için oyun sizden 4 adet Rare kart almanızı istemektedir. Katılabileceğiniz toplam 6 lig mevcuttur. Ligler şu şekildedir:

Sorare

Global All Star (Tüm ligler, tüm oyuncular dahil.)
Global Under 23 (Sadece 23 yaş ve altı oyuncular.)
Champion Europe (Sadece La Liga, Serie A, Premier League, Bundesliga, Ligue 1 ve Super Lig)
Challenger Europe (Avrupa Şampiyonalarında olmayan Avrupa takımlarından oyuncular)
Champion Asia (Sadece Asya Ligi oyuncuları)
Global Unique (Sadece Unique kartlar)
Special Weekly (Bir de özel olarak açılan Special Weekly – Her hafta kurallar özel olarak belirlenir.)

Her Ligin farklı ödülleri bulunmaktadır.
(Liglere katılmak istemeyenler oyunu sadece al sat olarak da değerlendirebilir.)
Traininglerde de EXP ödülleri olduğunu unutmayın… =) Ayrıca Liglere katılmanın bir zararı da olmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Dogecoin Yükseliyor

DogeCoin’e Küçük Bir Bakış

Coinbase NFT Platformunu duyurdu!