in ,

Rusya Bitcoin ve Kripto Madenciliği Endüstrisini Destekliyor!

Rusya, Ukrayna’daki Savaşın Ortasında Bitcoin ve Kripto Madenciliği Endüstrisini Destekliyor

Rusya, Bitcoin (BTC) ve kripto para madenciliği sektörünü geliştirmeye hevesli görünüyor ve madencilere, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle uygulanan yaptırımların madenciliğe devam etme yeteneklerini engellemeyeceğine dair güvence vermiş görünüyor. Bununla birlikte, ülkenin en üst düzey politikacılarından bazılarının müdahalesine rağmen, yasallaştırma için yasal mücadele devam ediyor.

Kripto Para Madenciliği

Regnum , “Avrasya’daki kripto madenciliği veri işleme merkezlerinin en büyük operatörü” olan Bitriver‘ın direktörü Oleg Ogiyenko’nun  Rusya’ya kripto para madenciliği için ekipman tedarikinin” “askıya alınmayacağını” açıkladığını bildirdi.

Ogiyenko, uluslararası yaptırımların “madencilik ekipmanı ithalatını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini” iddia etti ancak madencilik teçhizatlarını ve diğer donanımları ithal etmek için kullanılan lojistik “değişime” tabi olabilir.

Gelişmeleri bildiren Tass, Bitriver yöneticisinin tüm Rus yasal kripto para madenciliği ile düzenlenen  toplantıda konuştuğunu belirtti kripto madenciliği hala Rusya’da yasal statüye sahip olmadığı için bir belirsizliğini koruyor.

kripto para madenciliği

Etkinlikte Ogiyenko, Bitriver’ın Irkutsk bölgesinde yeni bir “veri merkezi” muhtemelen bir kripto madenciliği çiftliği açma planlarını açıkladı.

Ogiyenko, merkezin “80 MW’tan fazla kapasiteye” sahip olacağını ve Ust-Ilimsk ve “yakındaki bölgelerde” en az 63 kişiye iş sağlayacağını açıkladı.

Ayrıca, “çeşitli ülkelerden gelen müşterilerin”, “Rusya, Asya ülkeleri” ve “belki de Avrupa ülkeleri ve ABD’den gelenler” de dahil olmak üzere “ekipmanlarını” yeni tesise kurabileceklerini iddia etti. Merkezin bu yıl içinde açılması bekleniyor.

Bu arada Rusya Başbakanı Mihail Mişustin diğer milletvekillerine milletvekillerinin Rus “finansal sistemine” “kripto para birimlerinin dolaşımı için bir mekanizma” geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Kripto para madenciliği daha da düzenlemek için önlemler alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

RBC’ye göre Mishustin, sorunların her türlü kripto mülkiyeti ve ticaretine ve madenciliğe karşı olan Merkez Bankası ile ortaklaşa çözülmesi gerektiğini iddia etti.

Mişustin’in şu sözleri aktarıldı:

“Şüphesiz, bu tür sorunlar, kripto para birimlerinin Rusya’daki para dolaşımı için oluşturabileceği riskleri değerlendirmek için ancak Merkez Bankası ile ortaklaşa çözülebilir.”

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Digital Bir Resim NFT’ye Nasıl Dönüştürülür?

Katalan Devi Barcelona, Token Sonrası Yeni Yatırımları Neler?

Altcoin Sezonu Geldi Mi? Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Katalan Devi Barcelona, Token Sonrası Yeni Yatırımları!

Katalan Devi Barcelona, Token Sonrası Yeni Yatırımları Neler?

Ulus Devletler Tarafından Bitcoin Kabulünün Oyun Teorisi! Bitcoin Gelişimi!

Bitcoin Oyun Teorisi Nedir?