in ,

Katalan Devi Barcelona, Token Sonrası Yeni Yatırımları Neler?

Barcelona FC Taraftar Token Dalgalanmasından Sonra NFT’leri ve Metaverse’i Gözetliyor

İspanya ve Avrupa’da büyük bir hayran kitlesine sahip bir futbol kulübü olan FC Barcelona, ​​kripto para piyasasında Barcelona token sonrasında Metaverse ve NFT’lerin yükselişinden de yararlanmayı planladığını açıkladı. Kulübün başkanı Joan Laporta, dünyanın dört bir yanındaki taraftarlardan daha fazla katılım sağlamak için tüm bu pazarları nasıl yayılmayı planladıklarını açıkladı.

Barcelona Token İle Büyüme Seçeneklerini Keşfediyor

İspanya ve Avrupa’nın en etkili futbol kulüplerinden biri olan Katalan devi, Barcelona token sonrasında  ​​metaverse ve NFT’leri içeren yeni iş alanlarına genişleme niyetlerini açıkladı. Genişlemelerin amacı, yeni teknolojileri kullanarak kulübün gelirini arttırmaktır. Kulübün başkanı Joan Laporta, kulübün gelecekte yapacağı  hamleler hakkında şunları söyledi:

Son zamanlarda, NFT’ler ve metaverse gibi blok zinciri ürünlerine ve hizmetlerine  dikkat edildi. Üyelerimize, taraftarlarımıza kulübün değeriyle uyum sağlayacak, ilginç bir duygusal deneyim yaratacak dijital ürünler sunmak istiyoruz.

Laporta, konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermeden ilk NFT oluşumunu yakında başlatmaya çalıştığını da söyledi.

Barcelona Token Nedir?

Tokenler genellikle sahiplik ve üyelik kanıtı temsil edebilen varlıklardır. Tokenler halihazırda çok çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanıldığı için, en uygun ve yaygın olan şu anda Ethereum ve bunlar ERC standart tokenleri olan tokenleri desteklemek için yerel  birçok özel blok zinciri geliştirildi.

Barcelona token

Barcelona Token Nasıl Çalışır?

Chiliz, Ethereum blok zincirinde chiliz ve Socios.com platformu için dijital para birimi olarak hizmet veren bir  yardımcı programdır. Platformlarını başlatırken, diğer spor blockchain girişimlerinin yanı sıra, yeni bir token kategorisi ortaya çıktı: Katalan devinin yaptığı Barcelona token gibi olanlara ”Taraftar Token” denildi.

Socios.com platformuna giriş yaptıktan sonra, henüz açıklanmayan kulüp ortakları, Taraftar Token Teklifi  olarak adlandırılan girişime ev sahipliği yaptı. Taraftar Tokenleri elde etmek için kişiler bir kripto para birimi değişimi yolu ile CHZ satın almalı. Bir takıma, kulübe özgü olan bu belirteçler, şifreli bir oylama defterine ve üyelik hakları sahipliğine erişim sağlayan sonlu, dijital bir varlıktır.

UEFA ile Ortaklık

Avrupa futbolunun yönetim organı olan UEFA ile taraftar tokenlerini oluşturulmasına odaklanan bir protokol olan Socios arasında yakın zamanda duyurulan bir ortaklık, mevcut rallinin itici güçlerinden biri olabilir.

Ortaklığın şu anda 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve Socios’u UEFA tarafından düzenlenen en tanınmış ve en çok takip edilmekte olan Şampiyonlar Ligi için bölgesel sponsor olarak kuruluyor.

Bu işbirliği sayesinde, Şampiyonlar Ligi’ne, Avrupa Ligi’ne ve Avrupa Konferans Ligi’ne katılan kulüplerin taraftar belirteci sahiplerine ücretsiz olarak taraftar tokenleri sunulacak.

Taraftar tokenlerine sahip kulüp taraftarları, tokenlerini Socios uygulamasında tuttukları sürece VIP deneyimleri veya canlı oyun sırasında düşen ücretsiz NFT’ler kazanma fırsatına sahiptir.

Teknoloji Yoluyla Genişleme

120 yılı aşkın bir geçmişe sahip bir kulüp olan Katalan devi, ​​dünyanın dört bir yanındaki taraftarlardan gelir ve destek sağlamak için bu yeni teknolojilerin tanıtımını şimdiden düşünüyor. Ayrıca Laporta , halihazırda mevcut olan ve Socios ile ortaklaşa verilen taraftar Barcelona token yerine kulübün kendisi tarafından verilen bir kripto para biriminin piyasaya sürülme olasılığını da ima etti.

Kulüp, ekibin tüm görsel-işitsel tekliflerinin üretimini merkezileştirmek için Barca Studios’un ve ayrıca ekibin iş akışına yeni teknolojileri tanıtmak için Barca İnovasyon Merkezi’nin lansmanı ile bu yeni yolu desteklemek için altyapı inşa ediyor.

Laporta, ekibin gelişmesi  için kesinlikle yeni teknolojilerle bağlantılı yeni ürünler ve hizmetler sunmaya odaklandığını belirtti ve ekledi:

Büyüme için yeni fırsatlar yaratmak istiyoruz. Hedefimiz şampiyonluklar kazanmak, başarılar elde etmek ve  taraftarlarımızı mutlu etmek ama spor sektöründeki fırsatlardan da yararlanmak zorundayız. Bu bir hayatta kalma meselesidir.

Ağustos ayında yayınlanan bir rapora göre , Avrupa’daki büyük kulüpler, Socios platformundaki Barcelona token ateşi sayesinde toplu olarak 200 milyon dolar kazandı ve kulüpler bu tür varlıkların yaratılmasını karlı bir faaliyet olarak görüyor.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Digital Bir Resim NFT’ye Nasıl Dönüştürülür?

Altcoin Sezonu Geldi Mi? Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

FB Token Yorum – Fenerbahçe Token Geleceği 2022

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

NFT Yaratma 2022! Dijital Resim NFT'ye Nasıl Dönüştürülür?

Digital Bir Resim NFT’ye Nasıl Dönüştürülür?

Rusya, Bitcoin ve Kripto Para Madenciliği Endüstrisini Destekliyor...

Rusya Bitcoin ve Kripto Madenciliği Endüstrisini Destekliyor!