in , ,

Altcoin Sezonu Geldi Mi? Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

Altcoin sezonu geldi mi? Altcoin sezonunun geldiğini nasıl anlayabiliriz? Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

Altcoin sezonu geldi mi? Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022 Gelecek Vaad Eden Altcoinler Analizi Altcoin sezonunun geldiğini nasıl anlayabiliriz? Altcoin sezonu 2022.

Kripto paralar da dahil olmak üzere piyasalar döngüler halinde hareket eder. Bitcoin değerini kaybeder ve altcoinlerde ani yükselişler görülür, bu da kripto para yatırımcıları için yılın en kazançlı zamanı olan altcoin sezonu ile sonuçlanır. 2022 Altcoin Yatırım Tavsiyeleri ve Gelecek Vaad Eden Altcoinler Analizlerinin yanı sıra, merakla beklenmesine rağmen, altcoinlerin altın anı uzun sürmeyebilir. Neyse ki, zamanında tespit etmenin yolları var.

Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

Altcoin Sezonu Nedir? Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022 

Altcoin sezonu, temel olarak paranın Bitcoin’den ayrıldığı ve altcoinlere aktığı zamandır. Bitcoin’in hakimiyetinin düştüğü ve altcoin hakimiyetinin büyüdüğü zamandır. Bu, ralli yaptıkları, tüm zamanların en yüksek seviyelerini belirledikleri ve büyüme yüzdesi ve kazançları açısından Bitcoin’den daha iyi performans gösterdikleri anlamına gelir.

Yatırımcılar için altcoin sezonu piyasanın en iyi dönemleridir, çünkü yatırımcılar piyasaya girmek ve çıkmak için doğru zamanı bilirlerse, çoğu büyük kazançlar elde edebilir.

Altcoin Sezonu Neden Olur? Gelecek Vaad Eden Altcoinler

Altcoin sezonu her zaman Bitcoin sezonundan sonra gelir. Bunun nedeni, boğaların karlarını alıp alternatif para birimlerine kaydırarak daha fazla kar elde etmek için Bitcoin rallisinin yavaş yavaş yeni zirveler belirleme potansiyelini kaybetmesidir.

Aynı zamanda, birçok yeni yatırımcı fiyatların yükselmeye başladığını görüp, bu dönemi kaçırmamak için hemen yatırım yapıyor. Bu bir kartopu etkisi yaratır: yüksek talep, altcoin fiyatlarını patlayana kadar daha da yükseltir. Ancak her boğa koşusu bir öncekinden farklı olduğu için alt sezonun ne kadar süreceğini tahmin etmek neredeyse imkansız.

Altcoin Sezonunun Gelip Gelmediğini Nasıl Anlarız? Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

1.Bitcoin Dominansı’nın Düşmesi

Gösterge, Bitcoin’in piyasa değerini toplam kripto para birimi piyasa kapitalizasyonunun bir yüzdesi olarak ölçer. Dolayısıyla, Bitcoin’in değeri düşerse, toplam kripto para piyasasındaki payı buna göre küçülür. Bitcoin hakimiyetini kaybettiğinde, altcoinler paylarını arttırır ve buna göre gelişir.

Bitcoin Hakimiyet Endeksi gibi araçlar, Bitcoin hakimiyetinin mevcut durumunu takip etmeye yardımcı olur. Pek çok benzer araç var, ancak hepsi aynı modele dayanıyor: Bitcoin baskınlık yüzdesi ne kadar yüksek olursa, Bitcoin’in piyasada o kadar büyük etkisi olduğu anlamına gelir ve bunun tersi de geçerlidir.

Buna göre, hakimiyetin düşüşü ne kadar keskin olursa, altcoinlerin altcoin sezonunda daha yüksek kazançlar elde etme olasılığı o kadar yüksek olur.

2.Ethereum’un Bitcoin’den Ayrı Hareketleri

Bitcoin dominansı dışında bir haberci de, piyasa katılımcıları, Ethereum hareketleriyle yaklaşan altcoin sezonunu tahmin edebilir. ETH’nin Bitcoin’den kopması buradaki kilit göstergeler arasında yer alıyor.

Ethereum dahil altcoinler genellikle Bitcoin’i takip etme eğilimindedir, ancak bu durumda değil. BTC değer kaybettiğinde ve aksine ETH yükseldiğinde, bu altcoin sezonunun geldiğinin açık bir göstergesidir. Ethereum, DeFi uygulamalarının çoğunun üzerine inşa edildiği kilit blok zinciri olmaya devam ederken, performansı tüm altcoin pazarı için itici güç görevi görüyor.

3.Altcoin Sezonu İndeksi’nin Artması

Piyasanın nereye gittiğini hızlıca kontrol etmeye yardımcı olan Altcoin Season Index gibi kullanışlı araçlar var. Endeks, piyasa değerine göre en büyük 50 altcoinin son 90 günlük performansını takip ediyor. En az %75’i Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiyse, bu, piyasanın alt sezonda olduğu anlamına gelir.

Bitcoin ve altcoin sezonları arasındaki ölçekte, endeks, piyasa duyarlılığının nerede olduğunu yüzde olarak belirtiyor. Kripto yatırımcıları, fonlarını Bitcoin’e mi yoksa Bitcoin’den mi taşıyacaklarına karar vermek için yol gösteriyor.

Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

4.Bitcoin Fear and Greed Endeksi

Tüm hesaplamalara ve rasyonelliğe rağmen, çoğu yatırımcı yatırım kararlarını duygulara ve mantıksız davranışlara göre verir. Piyasa yükselirken açgözlü olma ve ayılar piyasada çoğalınca da panik içinde satışlar yaparlar.

Varlıkların gelecekteki hareketlerini daha iyi tahmin etmek için, Bitcoin Fear ve Greed Index gibi bazı piyasa duyarlılığı göstergelerini kontrol edin. Bu endeks, piyasa hakimiyeti, oynaklık, hacim ve hatta daha geniş bir kripto para piyasası hissi yaratan sosyal medya sözleri gibi çeşitli faktörleri izler.

Diğer yatırımcıların duygularını bilmek faydalıdır. Çoğu kişinin kendini belirsiz ve endişeli hissettiği aşırı korku zamanları, mükemmel bir “düşüşten satın al” fırsatı olabilir. Ve tam tersi: aşırı açgözlülük, aşırı güven anlamına gelebilir ve yaklaşan düzeltmeye işaret edebilir.

Bu nedenle, Fear and Greed Endeksi altcoin sezonunu doğrudan göstermese de, kripto para piyasasından ne bekleneceğine dair daha büyük bir resim oluşturmaya yardımcı olur.

Gelecek Vaad Eden Altcoinler Analizi

Altcoin Sezonundan Nasıl Yararlanılır? Altcoin Analizi

Altcoin sezonu, kripto piyasası katılımcılarının kâr etmesi için en iyi zamanlardan biridir. Altcoinler, özellikle daha küçük piyasa değerlerine sahip olanlar, keskin bir şekilde yükseliyor ve alt sezona erken girenler için gerçekten kazançlı ödüller getirebilir.

Altcoin değerli taşlarını yükselmeden önce nasıl bulacağınıza dair birçok farklı strateji ve taktik olmasına rağmen, dikkatli ilerlemek ve bir risk yönetim planına sahip olmak önemlidir. Bu, ne kadar fon yatıracağınızı, ne kadar kazanmayı beklediğinizi ve sermayenizin ne kadarını kaybetmeye hazır olduğunuzu değerlendirmeniz gerektiği anlamına gelir.

Gelecek Vaad Eden Altcoinler, Altcoin Yatırım Tavsiyeleri ve Kripto paralar ile ilgili en güncel haberleri KriptoHaber.com.tr sitemizden takip edebilirsiniz…

 

KriptoHaber: “Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022” yazımıza benzer haberler;

Firepin Token Nedir? 2022’de Yeni Bir Axie Infinity Veya Solana Mı Geliyor?

Bored Ape Yat Kulübü ‘ApeCoin’ Token’ı Piyasaya Sürdü

Kadena Coin (KDA) Coin Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? Kadena 2022 Gidişatı Ne Olacak?

Written by Yankı Öztürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

NFT Yaratma 2022! Dijital Resim NFT'ye Nasıl Dönüştürülür?

Digital Bir Resim NFT’ye Nasıl Dönüştürülür?