in ,

Bitcoin Oyun Teorisi Nedir?

Ulus-Devletler Tarafından Bitcoin Kabulünün Oyun Teorisi

  • “Diğer ülkeler Bitcoin’in yatırım tezine veya benimsenmesine inanmasalar bile, Bitcoin gelişimi göz önünde bulunarak bir tür sigorta olarak bazıları elde etmek zorunda kalacaklar.”
  • Rekabet “büyük olasılıkla madencilik şeklinde olacak” Bitcoin.
  • “Parasal egemenlik açısından en az kaybedecek olan ülkeler, Bitcoin’i benimsemeye daha açık.”

Bitcoin gelişimi hangi safhada? Bu, El Salvador’un Eylül ayında Bitcoin (BTC) yasal ihalesini yaptığından beri en azından bazı insanların sorduğu bir soru ve İsviçre’nin Lugano şehri Mart ayının başında esasen aynı şeyi yapıyorken , bu muhtemelen sadece bir mesele. diğer ülkelerin bitcoin’i kucaklamak için acele etmesinden önceki zaman.

Bu, analistleri Chris Kuiper ve Jack Neureuter’in ülkelerin  bitcoin’e gerçekten “inanmayanların” bile  biraz daha erken almaya “zorlanacağını” yazan Fidelity Investments’ın yakın tarihli bir raporunda varılan sonuçtur veya daha sonra Kuiper ve Neureuter’in iddia ettiği gibi, bunun nedeni (başkaları BTC stokları oluştururken) bunu yapmamanın maliyetinin aşırı derecede yüksek olabilmesidir.

Oyun teorisi = Bitcoin Gelişimi Mi? Dünya Çapında Bitcoin Kabulü Mü?

Fidelity’nin analistleri de raporlarında oyun teorisine atıfta bulundular ve tarihin defalarca sermayenin her zaman en çok hoş karşılandığı yere aktığını gösterdiğini belirttiler. Temel olarak, inovasyonu besleyen herhangi bir ülke (yani bitcoin satın alarak veya benimseyerek) emsallerine göre bir avantaj elde edecek ve sonuç olarak geride kalma korkusuyla davayı takip etmek zorunda kalacaklar.

Yazdıkları gibi, “Burada çok yüksek bahisli oyun teorisi olduğunu düşünüyoruz, bu sayede Bitcoin benimsenmesi artarsa, bugün bir miktar Bitcoin’i güvence altına alan ülkeler rekabet açısından emsallerinden daha iyi olacak. Bu nedenle, diğer ülkeler Bitcoin’in yatırım tezine veya benimsenmesine inanmasalar bile, bir çeşit sigorta olarak satın almak zorunda kalacaklar.

Kuiper ve Neureuter ayrıca, temelde gelecekte potansiyel olarak çok daha büyük bir maliyete karşı bir önlem olarak, bugün uluslar tarafından küçük bir maliyetin ödenebileceğini iddia ettiler.

“Bu nedenle, diğer egemen ulus devletlerin 2022’de Bitcoin satın aldığını ve hatta belki bir merkez bankasının bir satın alma gerçekleştirdiğini görmek bizi şaşırtmayacak” sonucuna vardılar.

Bitcoin Gelişimi Neleri Getiricek?

Lugano yetkililerinin bu sonucu okumuş olmaları olasıdır, şehir yetkilileri, işletmeleri Bitcoin’i  kabul etmeye teşvik etmek için stabilcoin ihraççısı Tether ile Mart ayının başlarında bir anlaşma imzaladı. Anlaşma hakkında konuşan Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti’nin sözleri, temelde Fidelity analistlerinin sözlerini tekrarladı.

“Lugano geleceğine yatırım yapıyor  Bu teknolojiye, teknolojiyi ölçeklendirme potansiyeline kuvvetle inanıyoruz daha iyi ve daha açık, şeffaf ve akıllı bir şehir inşa edecek” dedi.

Ve kripto sektöründe çalışan herhangi bir analist veya figüre sorarsanız, onlara göre, diğer yargı bölgelerinin de bir şekilde BTC ve kriptoya yönelme olasılığı çok yüksek.

İnsan Hakları Vakfı Strateji Başkanı Alex Gladstein, “Bitcoin’i ilk benimseyen ülkeler vatandaşlarına avantaj sağlayacak” dedi.

Samson Mow ayrıca Fidelity analistleriyle aynı fikirde, oyun geliştiricisi Pixelmatic’in CEO’su da açıklamasında oyun teorisine atıfta bulunuyor.

“Bitcoin etrafındaki oyun teorisi, ulus devletleri Bitcoin satın almak için rekabet etmeye itecek ve büyük olasılıkla madencilik şeklinde olacak. İkinci dereceden fayda, Bitcoin’in daha fazla ulus devleti, Bitcoin madencilik operasyonlarının dışsallıklar tarafından kesintiye uğramamasını sağlamak için enerji bağımsızlığı aramaya yönlendirmesi olacak” dedi .

Gerçekten de, bitcoin gelişimi sonucunda ilerleyen zamanlarda merkez bankalarının ve/veya ulus devletlerin bir dereceye kadar Bitcoin elde etmek zorunda kalacağından az çok emin olan kripto para biriminde insan sıkıntısı yok. Finansal danışmanlık deVere Group’un CEO’su ve kurucusu Nigel Green için, “yakın vadede” artan sayıda kişiyle bu “neredeyse kaçınılmaz”.

bitcoin gelişimi

Rusya’nın Ukrayna’yı İşgali Bitcoin Gelişimini Nasıl Etkiledi?

 

Green ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali de dahil olmak üzere son jeopolitik meselelerin, özellikle Bitcoin ve genel olarak kripto para biriminin durumu küresel ölçekte ortaya çıktıkça, bu hareketin aciliyetini artıracağını öne sürüyor.

Bununla birlikte, ulus-ulus benimseme sürecine bakıldığında, bazı analistler, en gelişmiş ulusların öncülük etmeyeceğini savunuyorlar.

“El Salvador’da gördüğümüz gibi, parasal egemenlik açısından en az kaybedecek olan ülkeler, bitcoin’i benimsemeye daha açık. Trezor Marka Elçisi Josef Tětek , “Bir sonraki Salvador’u Latin Amerika veya Afrika’da göreceğimize inanıyorum” dedi .

Tětek’e göre, bitcoin benimsemeye yönelik ciddi hamleler yapan ikinci ülke, ortaya çıkan eğilimi onaylayacağı ve ortaya çıkan yarışa ivme ve ivme katabileceği için ilkinden daha önemli olabilir.

Ulus Devletler Tarafından Fiyatlandırıldı mı?

Bazı yorumcuların öne sürdüğü gibi, mevcut dönemin makroekonomik (ve politik) istikrarsızlığı genel süreci hızlandırabilse de, bunun tam olarak ne zaman olacağı muhtemelen herkesin tahminidir.

Ve bu gerçekleştiğinde, yorumcular genellikle Bitcoin fiyatının fırlayacağı görüşünde hemfikirdir.

“Birkaç ülke Bitcoin holdingleri için rekabet etmeye başlarsa, Bitcoin fiyatında büyük bir artış göreceğiz. Samson Mow, [USD] 30-40k aralığındaki Bitcoin inanılmaz derecede düşük değerde” dedi.

Hiçbir analist kesin bir rakam vermeye gerçekten istekli değil, ancak çoğu, BTC arzının ne kadar sınırlı olduğu göz önüne alındığında, artışın önemli olacağını söylüyor.

“Bitcoin fiyatı büyük olasılıkla büyük ölçüde artacaktır, çünkü bu tür satın alımlar sıradan insanların gözünde bitcoin’in meşruiyetini büyük ölçüde artıracaktır. Bitcoin, şu anda hala büyük ölçüde algılandığı gibi belirsiz bir kripto-anarşik paradan, herkesin dikkate alması gereken ciddi bir parasal varlığa dönüşecek, ”dedi Josef Tětek.

Bu, mevcut bitcoin sahipleri için heyecan verici görünse de, BTC’deki büyük bir artışın kripto para birimini ‘sıradan’ insanların edinmesi için olağanüstü pahalı hale getirme olasılığını artırıyor. Ve ulus-devletler tarafından benimsendiğini ve yasal ihale edildiğini varsayarsak, alınması gerekli hale gelir.

Ancak uzmanlar, Bitcoin’in oldukça bölünebilir olduğunu, yani küçük transferler için hala kullanılabilirken büyük fiyat artışlarını karşılayabileceğini hatırlatıyor.

“Bitcoin’ler 100.000.000 ‘satoshi’ye bölünebildiğinden, bitcoin 1 milyon USD’ye ulaştığında bile satoshiler sadece 0,01 USD’ye mal olacak. Yatırım firması Blockchain Coinvestors CEO’su Lou Kerner, böylece insanlar sadece 100 USD karşılığında 1.000 satoshi satın alabilirler” dedi .

Tabii ki, bitcoin 1 milyon USD’ye ulaşmadan önce daha kat etmemiz gereken uzun bir yol var. Hepsini yaparsa. Her iki durumda da, sorunsuz bir sürüş olmayacak.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

FB Token Yorum – Fenerbahçe Token Geleceği 2022

Altcoin Sezonu Geldi Mi? Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

Paris Saint Germain Token Alınır Mı? – PSG Token Geleceği 2022

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Rusya, Bitcoin ve Kripto Para Madenciliği Endüstrisini Destekliyor...

Rusya Bitcoin ve Kripto Madenciliği Endüstrisini Destekliyor!

Win Coin Yorum ve Win Coin Geleceği. 2022 Win Coin Yükselecek Mi?

Win Coin Yükselişte Mi? Win Coin Geleceği 2022