in ,

Digital Bir Resim NFT’ye Nasıl Dönüştürülür?

Dijital Resim NFT’ye Nasıl Dönüştürülür? NFT’ler için kodlama gerekli mi? NFT’lerinizi Yapmak ve Satmak İçin NFT Pazar Yeri Nasıl Seçilir?

Dijital Resim NFT’ye Nasıl Dönüştürülür? NFT’ler için kodlama gerekli mi? NFT’lerinizi Yapmak ve Satmak İçin NFT Pazar Yeri Nasıl Seçilir? NFT Yaratma 2022!

Dijital Resim NFT’ye Nasıl Dönüştürülür?

Dijital resminizi bir NFT’ye dönüştürmeniz gerekip gerekmediğini merak ediyorsanız, cevap açıkça “evet, neden denemiyorsunuz”. Bir NFT oluşturma süreci ne karmaşık, ne maliyetli ne de tekniktir. Tek gereken bir dizi yaratıcı beceri ve bir kişisel bilgisayar. Yine, NFT’lerin potansiyel olarak yalnızca görüntüleri değil, şarkıları, videoları, GIF’leri ve diğer dijital öğeleri de dönüştürebileceğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle öncelikle kendinize en uygun sanat alanını seçmelisiniz. Buna bağlı olarak, gerçek bir NFT yaratıcısı olmak için hangi becerilere ihtiyaç duyacağınızı anlayacaksınız.

Örneğin, bir grafik sanatçısı olarak Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, MS Paint, CorelDraw ve benzeri gibi grafik düzenleme araçlarını kullanmanız gerekecektir. Yeni başlayanlar için daha zor olduğu bilinen üç boyutlu (3D) modelleme gibi alternatif yolları da deneyebilirsiniz. 3D animasyonu seçerseniz, daha sonra NFT’lere dönüştürülecek animasyonlu grafikler ve karakterler tasarlamak için Blender veya Cinema 4D gibi 3D modelleme araçlarını kullanmanız beklenir. Bundan sonra, tek bir sanat eseriniz veya belki de tam bir koleksiyon için benzersiz bir fikir bulmanız ve sonunda dönüşeceği içeriği düşünmeniz gerekecek.

NFT Yaratma 2022

NFT’ler İçin Kodlama Gerekli Mi? (NFT Yaratma 2022!)

Kodlama olmadan dijital sanattan bir NFT oluşturmak oldukça kolaydır. Temel olarak, blok zincirinde belirtecin benzersiz bir örneğini yayınlama eylemidir. NFT’ler, kripto paralar gibi önce oluşturulup sonra satışa sunulur.

Bu prosedürden sonra, belirli bir dijital sanat parçası güvenli ve kurcalanmaya karşı dayanıklı hale gelir ve aynı zamanda manipüle edilmesi zor olur. Bu dijital öğe bir NFT haline geldiğinden, artık yeniden satıldığında veya geri alındığında satın alınabilir, satılabilir ve dijital olarak takip edilebilir. Sanatçılar için, NFT’leri dijital sanata dönüştürmek, çalışmalarından adil bir şekilde para kazanmanın yeni yoludur. Çoğu NFT pazaryerinde, sanatçılar, eserlerinin ikincil satışlarının onlar için pasif gelir yaratması için, basım üzerine bir telif hakkı maddesi programlayabilir. Sanat eserine olan talep artar, ünlü olur ve değeri yükselirse, sanatçılar bundan faydalanabilir.

Minting, çoğu NFT pazarında sağlanan otomatik bir işlemdir. Başlamak için aşağıda belirtilen birkaç basit adımı uygulamanız gerekecek:

Digital Resim NFT'ye Nasıl Dönüştürülür?

Yine de, bu alanda zaten deneyimliyseniz ve bir NFT geliştiricisi olmak istiyorsanız, bir NFT’yi kendiniz kodlamayı deneyebilirsiniz. NFT programlamaya derinlemesine dalmak için, Ethereum ağının NFT’lerin geliştirilmesinde hala bir tekele sahip olduğunu aklınızda bulundurmanız gerekir. NFT geliştirme için kullanılan genel kodlama dili, Ethereum blok zincirinde çalışan akıllı sözleşmeler geliştirmek için tasarlanmış Solidity’dir. Diğerleri Javascript ve HTML/CSS’dir. Ek olarak, Gezegenler Arası Dosya Sistemi genellikle sanatçıların NFT’lerini depolamak için kullanılır.

NFT’lerinizi Yapmak ve Satmak İçin NFT Pazar Yeri Nasıl Seçilir? (NFT Yaratma 2022!)

NFT’leri basma sürecinin önemli bir parçası, uygun bir NFT platformu seçmektir. Doğru seçim, desteklenen dosya formatı, kripto cüzdan eşleştirme, kullanıcılar için platforma erişilebilirlik ve bir NFT basma fiyatı veya işlemek için gereken bilgi işlem enerjisini telafi etmek için yapılan bir ödeme olan işlem ücreti gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. işlemleri doğrulayın.

Kripto alanında bir dizi çeşitli çevrimiçi NFT pazarı var ve bunların her biri biraz farklı çalışıyor. Sanatçılar için önemli olan platformun küratörlüğünü mü yoksa self servis tabanlı mı olduğunu bilmek ve kendileri için en uygun, ziyaret edilen ve kullanıcı dostu olanı seçmektir.

Güncel kripto paralar ve NFT haberleri için KriptoHaber.com.tr sitemizi takip etmeyi unutmayın…

Bu zamanlarda en yaygın kullanılan NFT platformu olan Opensea’ye linkten ulaşabilirsiniz: https://opensea.io/

 

 

KriptoHaber: NFT ile Alakalı Diğer Haberlerimiz;

Marvel NFT Ortağı Veve’nin Platformundan Token Çalındı!

NFT Nedir? NFT’ler Hakkındaki En Önemli Tahmin!

NFT’lerinizi Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

Written by Yankı Öztürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022 Gelecek Vaad Eden Altcoinler Analizi

Altcoin Sezonu Geldi Mi? Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

Katalan Devi Barcelona, Token Sonrası Yeni Yatırımları!

Katalan Devi Barcelona, Token Sonrası Yeni Yatırımları Neler?