in ,

İspanyol Kripto Kabulü Artıyor, Ancak Vergi Sorunu Düşündürüyor!

İspanyol Kripto Kabulü Artıyor, Ancak Vergi ‘Kaos’ Tezgahı

İspanya’da kripto paranın benimsenmesi artıyor gibi görünüyor – ancak vergi mevsimi yaklaştıkça, bazıları Hazine’nin kripto vergilendirme ile ilgili kararlarına uymamanın hem daha yeni hem de daha deneyimli İspanyol kripto yatırımcıları için maliyetli olabileceği konusunda uyardı. İspanya Kripto Vergi Sorunu!

Medya kuruluşları, prodüksiyon şirketleri ve dijital ajanslardan oluşan bir grup olan Medya Araştırmaları Derneği’nin (AIMC) yakın tarihli bir raporu , kripto ile ilgili faaliyetleri hakkında 15.600’den fazla İspanyol web kullanıcısını araştırdığını iddia etti. İspanya Kripto Vergi Sorunu!

Kuruluş, ankete katılanların neredeyse %13’ünün token sahibi olduğunu belirttiğini açıkladı  2021 rakamlarına göre %50’lik bir artış gözüküyor. Kripto vergilendirme her geçen gün artan kripto sahiplerini düşündürebilir.

Kripto sahibi olduklarını söyleyenlerin yaklaşık %13’ü, son 12 ayda ödeme yapmak için token kullandığını ve bu sayının on işleminden altısının kripto alımları olduğunu söyledi. Kripto sahiplerinin üçte birinden fazlası geçen yıl kripto para sattıklarını söyledi.

Bununla birlikte, anket çevrimiçi olarak yapıldığından, rakamlar genel kamuoyunu tam olarak temsil etmeyebilir.

Sportif Alanda Kripto Para

İspanyol futbolu ile kripto paranın benimsenmesi arasındaki bağlantı yoğunlaşmaya devam ediyor. Yönetim kurulunun bir dizi kripto borsasıyla forma sponsorluğu anlaşması yapma fikrini reddettiği bildirilen FC Barcelona , ​​kripto meraklısı olmaya devam ediyor.

El Financiero , kulübün Başkanı Joan Laporta’nın, her yıl Barselona’da düzenlenen dünyanın en büyük cep telefonu konferansı olan Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) değiştirilemez tokenlerin (NFT’ler) ve kriptonun potansiyelinden bahsettiğini bildirdi.

MWC bu ayın başlarında sona erdi, ancak Laporta kulübün bir dizi NFT’nin yanı sıra bir kripto varlık (kulübün mevcut taraftar tokenine ek olarak) başlatma niyetinden bahsetti. Blockchain teknolojisinin, kulübün taraftarlara ulaşmasına değer katmaya yardımcı olabileceğini iddia etti. Laporta, kulübün blok zinciri ve kripto alanlarında “yenilikçiler” olmak istediğini iddia etti.İspanya Kripto Vergi

İspanya Kripto Vergi Sorunu

Bununla birlikte, İspanya’da kriptonun benimsenmesi için her şey yolunda gitmeyebilir. Daha önce bildirildiği gibi, tartışmalı bir hareketle, İspanyol parlamentosu geçen yıl kripto sahiplerinin tüm token varlıklarını – bunlar denizaşırı platformlarda tutulsalar bile – beyan etmelerini gerektiren bir yasa çıkardı.

Bu, kripto savunucularını korkunç Modelo 720 “yurtdışındaki varlık beyanını” dosyalamaya zorlayacak. Ancak The Objective’in belirttiği gibi , “hiç kimse” kripto varlıklarını belgede nasıl ve ne şekilde beyan etmeleri gerektiğini anlamıyor gibi görünüyor. Medya kuruluşu, “birkaç hukuk firmasının ve vergi uzmanının” belirteçlerin tam olarak nasıl beyan edilmesi gerektiği konusunda şüphelerini dile getirdiğini belirterek, beyanlarda bulunurken “Maliye Bakanlığının uygulanacak kriterleri resmi olarak açıklamadığını” da sözlerine ekledi.

 

Bir avukatın şu sözleri aktarıldı:

“Mükellefler,böyle bir bölüm yoksa kripto para beyan edemezler ve bu nedenle cezalandırılamazlar. Sonuç olarak, birçoğu varlıklarını beyan etmemeyi seçecek.”

Diğer birçok bölgede kripto, fiyat karşılığında satıldığı noktada vergilendirilir. Ancak yeni yasa, kripto HODLer’ların belirteçleri – bunun tam olarak nasıl yapılması gerektiğini belirtmeden – beyan etmesini gerektiriyor. Medya kuruluşunun “kaos” olarak adlandırdığı duruma rağmen – vergi raporlama son tarihine sadece iki hafta kala – Hazine, kazançlarını bildirmeyenleri 5.550 ABD Doları ve üzeri para cezasıyla tehdit etti.

Kripto Vergilendirme İle İlgili Endişeler Bol!

Bu endişeler bazı kripto sahiplerini korkutmuş gibi görünüyor. Muhasebe yazılımı sağlayıcısı TaxScouts’un İspanyol şubesi tarafından kripto para sahipleriyle yakın zamanda yapılan bir anket olan Per Europa Press, sorgulananların %30’unun “bu varlıklar üzerindeki vergi baskısı artarsa ​​kripto para birimlerine yatırım yapmayı bırakacaklarını” söyledi.

Yarısından fazlası, sundukları gelir tablolarında kripto varlıklarından bahsetmediklerini itiraf etti – belki de vergi memurunun kripto varlıklarını izleyemeyeceğini umuyordu.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Azuki NFT Yaratıcıları HYPETALKS Web3’te Konuştu!

Charles Hoskinson: Cardano Yıl Sonuna Kadar Solana ile “Aynı Performansa” Sahip Olacak

Bitcoin ve Kripto Piyasası ABD Faiz Artışından Sonra Yükseliyor

 

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

SWIFT Bankacılık Nedir

Rus ve Çin Merkez Bankaları ‘SWIFT-Alternatifi Üzerine Çalışıyor!

Rusya Bitcoin'i Nasıl Etkiledi

Rusya’nın Saldırganlığı Bitcoin ve Kriptoyu Nasıl Etkiledi?