in

OpenSea’yi Tahtından Edebilecek En İyi 5 NFT Satış Platformu!

İşte 2022’de potansiyel olarak OpenSea’yı geçebilecek beş NFT satış sitesi!

OpenSea, topluluk eleştirilerine rağmen 2021’de hüküm süren NFT pazarı olarak yükseldi. İşte 2022’de potansiyel olarak onu geçebilecek beş NFT Satış Siteleri 2022

OpenSea, nakde çevrilemez tokenleri (NFT’ler) basmak, satın almak, satmak ve takas etmek isteyen kullanıcılar için baskın merkezi olmayan bir platformdur. Bir galeriden daha fazla bir NFT toplayıcı olarak hizmet veren OpenSea, Dune Analytics’ten alınan verilere göre ve Aralık 2020’den Aralık 2021’e kadar yalnızca 3,25 milyar dolarlık bir hacme kilitlendi, toplam hacim %90,968 civarlarında gözükmekte.

En iyi NFT Satış Siteleri Platformu 2022

Eleştirilere bir hayli maruz kalan OpenSea tehlike ve kendisine karşı kurulan tuzaklardan payını aldı. Yaşadığı en büyük ihanetlerin başında; eski ürün müdürü Nate Chastain, platformun en sağlam NFT’lerinin satışından  kâr elde etmek için içeriden bilgi sızdırması oldu.

Genel güvensizlik duygusuna ek olarak, yeni atanan finans direktörü (CFO) Brian Roberts’ın halka açılma imasından sonra topluluk devalüasyonu derinlerde hissetti.

OpenSea şu anda işlem hacimleri açısından en iyi NFT pazarı olabilir, ancak 2022’de devi yerinden etmeyi hedefleyen bir kaç NFT satış platformu bulunmakta.

Önümüzdeki aylarda OpenSea’yi potansiyel olarak yerinden edebilecek beş NFT pazarı.

En iyi NFT Satış Siteleri 2022!

Coinbase NFT

NFT’lerin artan popülaritesinden yararlanan Coinbase, NFT pazar yeri Coinbase NFT’yi başlatarak OpenSea ile rekabet etmeye başladı. Raporlara göre, bekleme listesi 1,1 milyonu aştı ve bu sayı tek başına OpenSea’nin toplam aktif kullanıcı tabanından daha fazla!

NFT satış platformu 2022
Dune Analytics’den alınmıştır.

Coinbase NFT’nin piyasaya sürüldüğünü duyurmak, dijital koleksiyonlar ana akım olmaya devam ettikçe NFT’lerin yakalayabileceği artan değeri yakalayabilecek bir sinyaldi. NFT’lerin kültür ve ticaret arasında nasıl bir köprü oluşturduğunu anlayan Coinbase NFT, işlerin düzenini değiştirecek gibi görünüyor. Bu arada proje, World of Women, DeadFellaz ve Lazy Lions gibi koleksiyonlarla da ortaklıklar kurdu.

Pazar henüz piyasaya sürülmemiş olsa da, bekleme listesi tek başına birçok yatırımcının ya teknolojiye ilk kez maruz kalmaya istekli olduğunu ya da halihazırda kullandıklarına alternatifler istediğini gösteriyor.

Coinbase tarafından yapılan açıklamaya göre Coinbase NFT, “merkezi olmayan bir pazarın üzerine inşa edilmiş sezgisel bir tasarımla” eşler arası (P2P) olacak. Başlangıçta ERC-21 ve ERC-1155 standartlarını takip eden ürün, gelecekte çoklu zincirleri desteklemeyi de planlıyor.

Coinbase NFT öncelikle bir pazar yeri işlevi görecek, ancak şirket aynı zamanda “bağlantıları teşvik etmek” için bir yer olarak da hizmet edeceğini ima etti. Bugüne kadar Coinbase 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve 73 milyondan fazla aktif kullanıcı rapor ederken, Coinbase’in müşterileri üç ayda bir 327 milyar dolarlık işlem hacmiyle dolaşımda yeterli miktarda likidite olduğunu kanıtlıyor.

FTX NFTs

Coinbase NFT’nin aksine, FTX pazarı 2021 Ekim ayında küçük bir Solana tabanlı NFT koleksiyonuyla piyasaya sürüldü ve koleksiyonunu Ethereum blok zincirindekilere doğru genişletti. OpenSea ve Coinbase NFT’den farklı olarak, FTX NFT’ler bir P2P platformu değildir. Bu tip bir platformda kullanıcıların ve koleksiyonerlerin bir anlamda mülkiyetten vazgeçtiği anlamına gelir.

 

Rarible

2021 Kasım ayında platformun toplam hacim değeri Ekim ayına göre %4 daha yüksekti ve tahmini ortalaması 18,2 milyon dolar civardındaydı. Bununla birlikte günlük hacim ortalamalarının en az beş kat daha yüksek olduğu göz önüne alındığında, aylık toplam hacmi OpenSea’ninkine kıyasla sönük kalıyor.

Rarible da FTX’in NFT pazarına çok benzer şekilde, çok zincirli stratejik ortaklığının faydasını anlıyor. Rarible Flow ve Tezos blok zincirinde NFT desteğini zaten başlattı ve yakın gelecekte Solana ve Polygon’u destekleme planları da var.

NFT satış listesi 2022
Dune Analytics’den alınmıştır.

Merkezi olmayan değerleri ve çok zincirli NFT desteği ile Rarible, 2022’de ciddi bir rakip olabilir.

En İyi NFT Satış Platformları 2022!

Zora

Zora Web 3.0 ve merkeziyetçilik tabanlı NFT platformlarının adeta şampiyonu olarak göze çarpmakta. Merkezi olmayan özerk kuruluşlar (DAO’lar) bu ilkelere yönelme eğiliminde olduğundan, orijinal doge-meme NFT’nin PleasrDAO’ların 4 milyon dolarlık satın alımı gibi tarihi satın alımlarda değerini koruyor.

Zora sıfır ücretli bir yapıya sahiptir. Pek çok kripto uzmanı, sanatçıların ve yaratıcıların yarattıkları üzerinde daha fazla özerkliğe ve sahipliğe sahip olduğu fikrine ilgi duyuyor. Bunlar 2022’de geçerliliğini koruması halinde, Zora’nın yeni kullanıcı akını görmesi bir hayli fazla.

Magic Eden

Magic Eden şu anda Solana ağındaki en iyi NFT pazarıdır ve DappRadar’a göre 2021 Eylül ortasındaki lansmanından bu yana 267,14 milyon $ ile ilk on NFT pazarı arasında yer almaktadır.

Benzersiz cüzdan sayısına sahip ve son iki ayda istikrarlı bir şekilde artarak onu OpenSea için güçlü bir rakip haline getirdi.

NFT satış listesi 2022 Magic Eden

%2’lik düşük işlem ücretleri, platforma diğer pazar yerleriyle karşılaştırıldığında rekabet avantajı sağlar ve FTX NFT’ler gibi listeleme, kullanıcılar için ücretsizdir. Aşağıda gösterildiği gibi, Magic Eden’deki işlemlerin sayısı, OpenSea’de gerçekleşen işlemlerin miktarını genellikle iki katına, hatta üç katına çıkarır.

NFT satış listesi 2022 Magic Eden İstatistik

Magic Eden’ın daha yüksek miktarda işlem yapmasına rağmen, işlem başına miktarı OpenSea’dekinden daha azdır. DappRadar’a göre, Magic Eden son 30 gün içinde 4,5 milyonun üzerinde işlem topladı, OpenSea ise 1,7 milyonda bu rakamın yarısından azını işledi, ancak Magic Eden’in toplam hacminin beş katından biraz fazlasına sahip.

NFT’lerin hızı belirlenirken ve dijital koleksiyonlar ana akım olmaya devam ederken, erişilebilirliğe, düzenlemeye ve daha iyi bir kullanıcı deneyimine değer veren bu beş NFT pazaryeri, üst sıralarda yer almak için güçlü rakipler.

Burada ifade edilen görüşler ve görüşler istatisliklere dayanır ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir! Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir, karar verirken kendi araştırmanızı yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz!

KriptoHaber: İlginizi Çekebilecek Diğer NFT Yazıları

Süperstar Ajda Pekkan NFT dünyasının sallamaya geliyor!

2022’nin en iyi 5 NFT projeleri hangileri?

Ferrari’den dev NFT işbirliği!

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Ajda Pekkan NFT koleksiyonu

Süperstar Ajda Pekkan NFT Dünyasını Sallamaya Geliyor!

BakeryToken (BAKE) 2022’de Yükselir Mi? BAKE Fiyat Analizi