in

NFT Oyun Türleri İçerisinde Neler Yer Almakta?

Oyna kazan türünü biliyoruz, peki başka neler var?

NFT oyun türlerinin 2022 yılındaki durumundan bahsettiğimiz yazıda; “NFT oyunlarının 2022 yılındaki artı ve eksileri neler?Ne Tip NFT oyun tipleri bulunmakta?Örnekleri neler?” gibi sorulara cevap aradık…

NFT Oyun Türleri Neler?

  • Kazanmak için Oynanan NFT Oyunları (Oyna Kazan)

En iyi NFT oyunları, video oyunlarını başka bir seviyeye taşıyor. Oyna-kazan, oyuncuların kazanmaya odaklandığı NFT oyun türlerinden biridir. Oyuncular, tamamen kendilerine ait olan, farklı öğeler kazanırlar. Konsept, oyuncuların eşyalarını birden fazla oyunda kullanmalarına izin veren çoklu evren fikrini ortaya çıkarıyor.

En iyi NFT oyunlarının oyna-kazan modeli şimdiden ilgi odağı oldu. Onu diğer geleneksel oyunlardan ayıran en önemli şey, verilen teşviklerdir. Bu teşvikler, oyun yayıncılarından güç alır ve onu yetenekli oyunculara doğru kaydırır.

  • Oyuncular için NFT Oyunlar (Ödül: Oyun İçi Paralar ve İşlemler)

NFT oyununun ikinci türü, oyuncuların oyun içi varlıkları toplayarak ilerlediği yerdir. Spesifik olarak, mutlak parasal değeri olan oyun içi varlıklar. Bu kategoriye giren en iyi NFT oyunları, oyun içi varlıkları özelleştirdi ve oyuncuların bunları NFT’ler olarak toplamasına izin verdi.

Oyuncular için NFT oyunları, oyuncuların birçok yönden oynanabilen silahları, karakterleri, araçları ve diğer oyun içi varlıkları toplamasına ve takas etmesine olanak tanır. Ticaret yalnızca NFT’ler şeklinde yapılır. Bu tür oyunun kuralları değişir ve oyuncuların kurallara bağlı olarak iki seçeneği vardır. Kripto ödüllerini geri ödeyene kadar NFT’lerini derleyebilir veya NFT’lerini kâr için satabilirler.

  • Oynaması Ücretsiz NFT Oyunları (Kullanıcı Deneyimi)

Oynaması ücretsiz oyunların en iyi örneği, oyuncuların herhangi bir yatırım yapmadan kazanmalarını sağlayan Gods Unchained ve aynı kategoriye giren Splinterlands’dir. Akılda tutulması gereken önemli bir nokta, bazı ücretsiz en iyi NFT oyunlarının büyük ölçüde RNG mekaniğine bağlı olmasıdır. Diğerleri, en iyi oyun içi varlıkların ödeme duvarlarının arkasına gizlendiği kazan-öde mekaniğine sahip olabilir.

  • Teknoloji Dünyasının Geleceği Türde NFT Oyunlar (VR ve AI):

Dünyayı kasıp kavuran NFT teknolojisi, sanat, spor, emlak ve oyun gibi birçok alana giriyor. NFT’lerin ilk görünümü 2017’de bir Crypto Kitties video oyununda ve bir piksel sanatı CryptoPunks çekilişinde görüldü. Bu süre zarfında, kripto para birimi, ayı piyasasının başladığı 2018 yılına kadar kısa vadeli bir ün kazandı. NFT’lerin barışçıl gelişimi, oyun endüstrisinde büyük bir patlama ile 2021 yılına kadar ilerlemeye devam etti ve 2022 yılında da katlanarak devam edecek.

Blockchain teknolojisi ve NFT’lerin mükemmel kombinasyonu muazzam bir şekilde büyüyor. Blockchain oyununun geleceği hakkında konuşursak, yaratıcılar, tüketiciler ve oyuncular için katma değer yönü etrafında döner. Tüm bu yönler, elbette, büyük ölçüde NFT’lere bağlıdır. Blockchain tarafından sağlanan güvenlik bu sektörün geleceğini daha da parlak olduğun göstermektedir. Bunun nedeni, içerik oluşturucuların yanı sıra oyuncular için bir konfor katmanı eklemesidir.

Gelecekte blockchain NFT oyunları, oyuncuların sanal dünya ile etkileşime girerken oyunun önemli bir parçası olmalarına izin verecek. En iyi oyuncular, kendileri için bir onur rozeti görevi görecek kaliteli oyun içi varlıkların kilidini açacak ve toplayacak. Ayrıca, tüm övgüler, en iyi NFT oyunlarını oynarken verdikleri mücadeleye ve özveriye gidecek.

Öte yandan, oyuncuların içerik tüketen kitleleri de önemli fırsatlar elde edecek. Daha iyi dijital varlıklar kazanmak ve daha fazla NFT satın almak için en sevdikleri oyunculara yatırım yapabilirler. Bu gerçekten de hak eden oyuncuları desteklemenin harika bir yolu.

NFT’ler ve blok zincirinin sanal gerçeklikle etkileşiminden sonra tamamen işlevsel bir oyun dünyası doğacak. Oyuncular, bir sonraki seviyeye geçmek için birbirleriyle ağ kurabilecekler. Oyundaki başarılarını kutlayabilecek veya sergileyebilecek ve dünyanın her yerindeki herkese karşı kafa tutabilecekler. Kısacası NFT’ler oyun topluluğunun oynama, etkileşim kurma ve içerik tüketme şeklini tamamen değiştirecek.

NFT Artı ve Eksileri Neler? 2022

NFT Oyunlarının Artıları ve Eksileri 2022

En iyi NFT oyunlarıyla veya esas olarak NFT’lerle ilgili bazı kritik artı ve eksilere bir göz atalım:

Artıları

Yeni ve İyileştirilmiş Gelir Akışı

Uzmanlar, dijital ortam adaletsiz olduğu için sanatçıların finansal olarak büyümesine yardımcı olmak için NFT’ler geliştirdi. NFT’ler, eserlerinin internette daha fazla değer kazanmasını sağlar, bunun sonucunda popülerlik ve gelir elde ederler.

Akıllı Sözleşmeler (Smart Contracts)

Dünya, akıllı sözleşmeleri büyüyen blok zinciri dünyasının kalbi ve ruhu olarak ilan ediyor. Belirli olaylar için otomatik yürütmelere de izin verir.

Değiştirilemeyen Sistem

NFT’lerin gerçekliği yasalsa ve blok zincirinde doğrulanırsa, dünyadaki hiçbir güç bunları değiştiremez. Sadece bu değil, aynı zamanda onların içsel özgünlük değeri de gerçek, aktüel ve alakasız kategorisine girer.

Sahibi Olmanın Verdiği Güzel His

Son olarak, hayırsever patronlar, sanatsal topluluğu desteklemek isterlerse, doğrudan ve temiz bir yol kazanırlar. Kredi NFT’lere gidiyor. Ayrıca sevgili koleksiyonlarına değerli bir varlık ekler.

Eksileri

Tamamen Spekülatif Piyasa

Şu anda, en iyi NFT oyunlarının değeri tamamen duygusal ve estetik değerle iç içedir. Uzun vadeli bir yatırım olarak, NFT’lerin maliyetini ölçmek gerçekten çok zordur.

Çalınabilir

NFT’ler, özellikle NFT’leri “gerçek dışı” yatırımlar olarak ilan edenler kategorisinde bilgisayar korsanları için iştah kabartıcı bir hedeftir. Birçok borsa verimsiz veya eski güvenlik protokolleriyle ilgili sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır.

Bulanık Sürdürülebilirlik

Bazı bilim adamları, gelişen bir NFT pazarının çevrenin hızla tükenmesinin ardındaki bir başka büyük neden olabileceğine inanıyor. Bunun nedeni, NFT hesaplarının satışının ve oluşturulmasının genellikle büyük güç kullanımı gerektirmesidir.

Mülkiyet ve Kontrol – Paralel Değil

NFT’lerin çeşitli platformlarda çoğaltılması ve dağıtılması, sahiplik kuralına uymaz. NFT’ye sahip olmanız, “baskı” geliştirmeyi durdurduğunuz, hatta kontrol ettiğiniz anlamına gelmez.

NFT Hakkında Son Haberler

 

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kripto Para Artar, ama Neye Göre?

NFT-Nedir-Sikca-Sorulan-Sorular-2022

NFT Oyunları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Neler?