in

Kripto Para Artar, ama Neye Göre?

Kripto paranın artışındaki nedenini ve sebebini araştırdık…

“Kripto paralar neye göre artar” sorusunun 2022 yılı için cevabını aradığımız makalede; “Kripto para en fazla ne kadar artar?” , “Kripto paranın artma sebepleri neler?” ve “Kripto para değişimindeki en büyük faktörler” yer almakta. Keyifli okumalar…

Kripto paraların menkul veya sabit bir karşılığı olmamak ile beraber günümüzde altın karşılığı olan devlet para birimlerinin dahi karşılıksız çıktığına hatta sadece siyasi nedenlerden ötürü büyük değer kayıpları yaşadığına şahit oluyoruz. Bu bağlamda günümüz teknolojisinde, merkeziyetsiz ve tamamen arza dayalı bir sistem ile kendi borsasını oluşturabilecek, bölünebilir bir dijital takas aracının transfer maliyeti ve hızını da göz önünde bulundurduğumuzda geleneksel takas aracımız olan paranın yerini alması gayet olasıdır.

Kripto Para En Fazla Ne Kadar Artar? 2022

Kripto paralar altın ya da kağıt parayla desteklenen bir değere sahip değildir. Öte yandan buna ihtiyacı da yoktur. Kripto paraların diğer birimlerle arasındaki en büyük fark, diğer değerlerin hükümetler tarafından desteklenmesi ve yasal olarak açıklanması olarak bilinse de bunun olumlu yanları kadar olumsuz yanları da vardır. Geçmişte değerini hükümetlerin stratejilerine göre belirlenen paraların bugün aynı güveni sağlamadığına şahit olmaktayız.

Kripto Paranın Artma/Artış Sebepleri Neler? 2022

Gündelik hayatımızda pek çok ülkede merkez bankalar ve rezervler para arzını belirlemektedir. Bu sisteme alternatif olarak kripto paralar da yaygın olarak ön plana çıkmaya başlamıştır.

Kripto paralar herhangi bir otorite tarafından kontrol edilmediği düşünülse de çok geniş sayıda ülke kripto paralar ile ilgili regülasyon çalışmalarına başlamış veya kanunları yürürlüğe sokmuş bulunmaktadır. Hatta El Salvador Dolar (USD) ve Bitcoin ‘i (BTC) Resmi parası olarak kabul etmiştir.

Ve herhangi bir kripto parayı resmi parası kabul etmiş ilk ülke olmuştur. Bununla beraber enflasyon ve devalüasyon gibi tanımlar bu para birimlerinde ortaya çıkmamaktadır. Kripto paralar hizmet ya da ürün almak için bir değer olarak kullanımdadır.

Kripto Para Neye Göre Artar? 2022

Kripto Paraların Değişiminde En Büyük Faktörler 2022

Kripto paralara dair belirleyici olarak arz talep dengesi öne çıkar. Bununla beraber bu temel prensip doğrultusunda çok az talebi bulunan para birimlerinin değerinde düşüş ön planda olabilir. Aksi bir durumun görülmesi halinde de arz sınırlı ve talebin yüksek olması durumunda değer kazanması olasıdır.

Kripto paraların fiyatlarını en yüksek seviyelere çıkaran diğer bir faktör de varlığıdır. Son yıllarda Bitcoin’e olan ilgi giderek artarken, Bitcoin tedarik işlemleri de 21 milyon BTC düzeylerinde seyrediyor.

Tüm Dünya’da Kullanılan Kripto Para Ne Kadar? 2022

Henüz çok yaygın olmamasına ve çok küçük bir yüzdelik olmasına rağmen Dünyada çok ciddi bir kesim kripto para kullanmaktadır. Bu artık öyle bir seviyeye gelmiştir ki Kripto Paralar kendi varlığını tam olarak kanıtlamış ve neredeyse geri dönülemez bir durumdadır. Şuan biz bu yazıyı hazırlarken piyasada tam olarak  $2,209,159,048,888 Dolar yani 30.672.626.982.475.656 TL yani 30 KATRİLYON TL ‘lik coin/token bulunmaktadır.

Medya ve kamu ilgisi de kripto paraların değerini belirlemektedir. Bu tip para birimleri olumsuz bir gelişmeyle medyada yer alması halinde değerinin düşüş yaşaması olasıdır. Bununla beraber iyi bir medya desteğinin sağlanması halinde de fiyatı daha da yükseliş içerisine girebilecektir. İnsanların duyguları ve girişimleri doğrultusunda fiyatların belirlenmesi hali açığa çıkacaktır.

Fiyat değişkenliğinin üzerindeki etmenler arasında kanıt kullanımı da önemli bir haldedir. Bu hususta Blockchain sistemi ve madencilik zorluğu da fiyatın belirlenmesi konusunda önemlidir. Bu iki etmen kripto paralara olan arzın artmasında ve talebin yüksek seviyelerde bulunmasında önemli bir faktördür. Böylelikle ister istemez kripto para birimlerinin yukarıya doğru bir grafik çizmesi için önemli bir yer tutacak konumda olacaktır.

Written by Kripto Egitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Ethereum’da ki Dev Balinanın Ne Aldığını Biliyor Musunuz?

NFT Oyun Türleri Neler 2022 Oyna Kazan

NFT Oyun Türleri İçerisinde Neler Yer Almakta?