in , ,

Kazakistan, Kripto Madencilerini Hedef Alan Vergiler Önerdi

Kazakistan hükümeti, kripto madencilerini hedef alan elektrik fiyat artışları ve vergiler önerdi.

Kazakistan hükümeti, kripto madencilerini hedef alan vergiler önerdi! Kripto madencilerinin ülkede faaliyet göstermek için çok daha fazla ödeme yapmasını sağlamak için tasarlanmış ve Kazakistan’ı sektör için daha az çekici hale getirebilecek üç yönlü bir teklif düşünüyor.

Kazakistan, Kripto Madencilerini Hedef Alan Vergiler Önerdi

Kazakistan, Kripto Madencilerini Hedef Alan Vergiler Önerdi!

4 Şubat’ta Kazakistan’ın Birinci Maliye Bakan Yardımcısı Marat Sultangaziyev, özellikle kripto madencileri için Kwh başına 0,0023 dolardan 0,01 dolara (yaklaşık %335 artış) bir fiyat artışı önerdi. Ayrıca her bir grafik kartı (GPU) ve kripto madenciliği için gereken her ekipman parçasına bir vergi önerdi.

Önerisinin üçüncü kısmı, madencilik donanımını katma değer vergisi (KDV) muafiyetinden çıkarmaktı.

Siyasi huzursuzluk Kazakistan hükümetin geçen ay internet erişimini kısıtlamasına neden olana kadar, Kazakistan geçen yaz Çin’in madencilik yasağını takiben kripto madencileri için en popüler yerlerden biri haline geldi. 5 Ocak civarında, Bitcoin ağının hash oranı, Kazakistan’daki kısa süreli kapanma nedeniyle saniyede yaklaşık 205 exahash’tan (EH/s) 177 EH/s’ye bir günde %13,4 düştü. 2021 Temmuz ayında Çin’den Kazakistan’a taşınan büyük bir Bitcoin madencilik operasyonu olan BIT Mining, ocak ayında siyasi huzursuzluğun operasyonlarını başka bir yere taşımaya zorlamayacağını belirtti. Ancak bu, yetki ve vergi artışları teklif edilmeden önceydi. Ucuz elektrik maliyetleri ve Çin’e yakınlık, ülkedeki baskıların ortasında Çinli yetkililerden kaçan madencileri cezbetti. Bu, Kazakistan’ın Cambridge Üniversitesi’ne göre Ağustos 2021 itibariyle ağın hash gücünün yaklaşık %18’ini üreten ABD’nin ardından Bitcoin için ikinci en büyük hash gücü üreticisi olmasına yol açtı.

Ayrıca, Kazakistan’ın geçen yılın sonundan bu yana, kripto madencilerinin Çin’den akın ettiği sıralarda, güç kaynağı sorunlarıyla mücadele ettiği de belirtilmelidir. Ülke, 2021 yılına kadar yerel elektrik tüketiminde %8’lik bir artış gördü ve bu, hükümetin elektrik şebekesi üzerindeki stresi azaltmak ve enerji maliyetlerini düşük tutmak için bir nükleer enerji santrali inşa etmeyi düşünmesine yol açtı.

Tüm Gözler Asya’da: Kripto’nun Çin Sonrası Yeni Bölümü!

Ucuz elektrik, madencileri çeken en önemli faktör gibi görünüyor. Cointelegraph verilerine göre 27 Ocak’ta ABD’nin en ucuz elektriği sağlayamayacağını ve bu nedenle “madencilik şampiyonu unvanını uzun süre elinde tutamayacağını” bildirdi. Kazakistan’daki madencilerin bu avantajını ortadan kaldırmak, ülkenin önümüzdeki 5 yıl içinde madencilerden 1,5 milyar dolar elde etme hırslarını mahvedebilir.

 

 

KriptoHaber: Ekonomi Haberleri Hakkındaki Diğer Yazılarımız İçin:

Başkan Erdoğan, Para Birimi Bitcoin Olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Görüşecek!

Kripto Paraya Devlet Garantisi Geliyor! İki Ayaklı Düzenleme

İran Uluslararası Ödemelerde Kripto Para Kullanacak!

 

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

metaverse coinleri 2022

2022’de Yükselmesi Muhtemel 3 Ucuz Metaverse/NFT Coini

Bitcoin ve Ethereum Kazançları Kontrol Altına Alıyor!