in ,

Hiç Tereddüt Etmeden Alınabilecek En İyi 3 Metaverse Hisse Senedi!

Metaverse trendine uymak için doğru hamleler hangileri?

Metaverse yatırımcıların ve haber medyasının dikkatini çeken en son yatırım mega trendi gibi görünüyor. ARK Invest’in kurucusu ve saygın teknoloji uzmanı Cathie Wood, Aralık ayında CNBC’ye verdiği demeçte bunu başka bir geçici heves olarak görmeden önce metaverse’in “milyonlarca dolarlık bir fırsat” olabileceğini ve “her sektörü etkileyeceğini” söyledi ve ekledi: “ileride olacakları şu an hayal bile edemiyorum.”

Yapılan bu geri dönüşler ışığında teknoloji yatırımcıları için metaverse hisse senetleri 2022 kaçırılmayacak kadar iyi bir fırsat gibi görünüyor.

En Güvenilir Metaverse Hisseleri Hangileri? 2022

En İyi 3 Metaverse Hissesi 2022 yazımızda sizlere: Meta Platforms, Unity ve Digital Realty Trust hakkında bilgiler verdik.

Kısaca Bilgiler:

  • Meta Platforms arkasındaki sosyal medya gücü ile yaklaşan metaverse tufanını finanse edebilecek güce kesinlikle sahip.
  • Unity, meta veri deposunu oluştururken kazançlar sağlayabilir.
  • Veri merkezlerine yatırım yapmak, meta veri deposunun yükselişinden kâr elde etmenin bir başka yoludur.

En İyi 3 Metaverse Hisse Senedi 2022

En İyi 3 Metaverse Hisse Senedi Hangileri Olacak? 2022

1. Sırada Meta Platforms: Adı Her Şeyi Anlatıyor!

Metaverse tarafından temsil edilen muazzam potansiyel yatırımcılar için kesinlikle çekici bir fikir olsa da, aynı zamanda dikkatli olması gerekilebilir. İnsanların çalışabileceği, oynayabileceği ve alışveriş yapabileceği yerler yaratmak için sanal gerçekliği (VR) ve artırılmış gerçekliği ve diğer teknolojileri birleştirecek olan bu her şeyi kapsayan dijital dünyalar, hala büyük ölçüde kavramsaldır ve onlara riskli de olsa biraz yatırım yapma ihtimalini artırmaktadır.

Başka bir alanda zaten başarılı olan bir şirkette hisse satın almak, metaverse’ün meyve vermesi yıllar alsa bile güvenilir bir yerde hisse senedinin olmasına yarayacak ve rahatlıkla bekleme şansını size verecektir. Meta Platforms tam da böyle bir yatırım.

Eskiden Facebook olarak bilinen sosyal medya şirketi, geçtiğimiz Ekim ayında adını Meta Platforms olarak değiştireceğini duyurduğunda yatırımcıları şaşırtmıştı. Marka değişikliği, şirketin “metaverse’ü hayata geçirme” konusundaki artan odağını yansıtmak ve yatırımcıların metaverse üzerinde “hepsi bir arada” gittiğini bilmelerini sağlamak içindi. CEO Mark Zuckerberg, önümüzdeki on yılda 1 milyardan fazla insanın meta veriye erişeceğini tahmin ediyor.

Meta Platforms kullanıcıları doğrudan meta veri tabanına yönlendirecek bir dizi ağ geçidi teknolojisine zaten yoğun bir şekilde yatırım yaparak fitili ateşledi. Oculus sanal gerçeklik başlığı, 2021’in sonlarında pazarın %50’sinden fazlasını kontrol etti – diğer tüm rakiplerin toplamından daha fazla. Şirket ayrıca kullanıcıların müzik dinlemesine, arama yapmasına, fotoğraf ve video çekmesine olanak tanıyan, yerleşik kulaklık ve kamera içeren akıllı güneş gözlükleri konusunda Ray-Ban ile işbirliği yapıyor. Son olarak Meta’nın araştırma ve geliştirme kolu olan Facebook Reality Labs, kullanıcıların sanal nesneleri “hissetmelerine” yardımcı olmak için hava ceplerini kullanan ve daha önce hiçbir kulaklığın gitmediği yerlere giden dokunsal eldivenler geliştirdi.

Meta Platforms bu dijital alanları oluşturmak için ihtiyaç duyduğu tüm sermayeye – ve bunlardan zevk almak için gereken araçlara – sosyal medya platformları sayesinde sahip olacak: Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger.

Üçüncü çeyrekte Meta’nın geliri Apple’ın daha katı gizlilik politikalarından kaynaklanan zorluklarına rağmen yıldan yıla %35 artarak 29 milyar dolara ulaştı. Meta, 9,1 milyar dolardan fazla kar ve 9,5 milyar dolardan fazla serbest nakit akışı sağladı.

Bu büyüklükteki derin cepler, Meta Platformlarına, aynı anda metaverse’ü hayata geçirmek için çalışırken yatırımcıları mutlu etmek için gerekli tüm araçları sağlayacaktır.

En İyi Metaverse Hisse 2022 Senedlerinde 2. Sırada Unity Var!

Metaverse Hisseleri En İyi 2022 Meta Platforms 2022

Unity: Burayı metaverse içerik oluşturucusu olarak düşünün

Unity yazılımı gerçek zamanlı olarak 3D içerik geliştirmek için kendisini “dünyanın lider platformu” olarak görüyor. Ürünü; oyun, otomotiv, inşaat ve film gibi endüstrilerde çeşitli uygulamalar oluşturmaya yardımcı olmak ve meta veri deposu içinde önemli bir yapı taşı olarak hizmet edebilmek. Brandessence, metaverse’de yıllık %45’lik bir bileşik büyüme oranı öngördüğünde, Unity kendini gelişmek için hazırlıklara başladı. En İyi Metaverse 2022 Hisse Senet Öneriler!

Unity ayrıca birçok endüstride zaten kritik bir rol oynamakta.Unity ile oluşturulan uygulamalar ayda beş milyar indirme alıyor ve bu yazılım tüm video oyunlarının %50’sinin ve en iyi 1.000 mobil oyunun %71’inin geliştirilmesinde rol oynamakta.

Şirketin Weta yazılımını Aralık ayında 1,65 milyar dolara satın almasıyla sinematik özellikleri de gelişmeye başlayacak. Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve İntihar Timi gibi filmlerin arkasında Weta’nın grafikleri olması sebebiyle bu durum Unity için stratejik bir kazanıma dönüşebilir. Kullanıcakları son nesil teknoloji ile Unity görsel efekt kalitesini bir hayli arttırabilir. En İyi Metaverse 2022 Hisse Senet Öneriler!

Ek olarak finansal veriler Unity’nin artan popülaritesine işaret ediyor. 2021’in ilk dokuz ayında, 2020’deki aynı döneme göre %44 daha fazla olmak üzere 795 milyon dolar gelir bildirdi. Bu büyüme 2021’in çoğu için hisse senedini artırmaya yardımcı oldu. Ancak yatırımcılar, Weta’nın satın alma duyurusunu takiben Unity hisselerini satmaya başladı. muhtemelen anlaşmayı finanse etmek için satılan 1.5 milyar dolarlık dönüştürülebilir banknotlar yüzünden. Şimdi Unity hissesi Weta duyurusundan bu yana neredeyse %40 düştü. 35’lik bir fiyat-satış oranıyla, oyun pazarında 26 kat satış yapan bir akran olan Roblox’tan önemli ölçüde daha pahalı olmaya devam ediyor.

Bununla birlikte Unity, meta veri tabanındaki muazzam büyümeden yararlandığı için rekabet avantajını artırmaya devam ediyor. Bu, değerlemesini haklı çıkarmasına ve zaman içinde yatırımcıları hisse senedine geri döndürmesine yardımcı olabilir. En İyi Metaverse 2022 Hisse Senet Öneriler!

En İyi Metaverse Hisse 2022 Senedlerinde 3. Sırada Digital Realty Trust Var!

En iyi metaverse Hisse Senetleri Önerileri 2022

Digital Realty Trust: Meta veri deposu için farklı bir bakış açısı

Meta veri deposu olarak bir veri merkezi şirketi (GYO) seçimi size biraz garip gelebilir ancak bu projede kesinlikle hayat var! Digital Realty metaverse altına hücum için bir “seçme ve kürek” oyunudur. “Al ve kürek” yatırımı, California altına hücum sırasında madencilerin birkaçı dışında hepsinin boş çıkması gerçeğine atıfta bulunur. Ancak bu madencilere alet satan satıcılar, yumruk yumruğa para kazandılar. Meta veri deposu oluşturma yarışında hangi şirketin “kazanabileceği” üzerine bahse girmek yerine, bu veri merkezi emlak uzmanı, meta veri deposu ne veya nasıl olursa olsun kazanacaktır.

Digital Realty, portföylerini daha muhafazakar temettü oyunlarına çeşitlendirmek isteyen ancak teknoloji hisse senedi alışkanlıklarından vazgeçemeyen teknoloji yatırımcıları için bir mücevher. Şirket tüm dünyada veri merkezleri kuruyor ve bakımını yapıyor. Altı kıtada 50 metropolde 280’den fazla veri merkezine sahip. Afrika’nın önde gelen veri merkezi sağlayıcısı Teraco’nun yakın zamanda 3,5 milyar dolarlık satın alımı bu toplamı artırıyor.

Şirket gelirini aylık kiralama ücretlerinden, kamu hizmeti geri ödemelerinden ve veri merkezleri arasındaki arabağlantı hizmetlerinden elde ettiği ücretlerden elde ediyor. Şirketin geliri son çeyrekte yıllık %11 artışla 1,1 milyar doları aştı. GYO için önemli bir ölçüt olan operasyonlardan sağlanan fonlar %33 artarak 447 milyon dolara ulaştı. Şirket ilk çeyrek için 140 yeni müşteriye imza attı ve son çeyreğe göre %34’lük bir büyümeyle 119 milyon dolarlık yeni yıllık rezervasyonlarına katkıda bulundu.

Metrik

3.Ç FY20

3Ç FY21

YOY Değ.

Hasılat

$1.0 milyar

$1.1 milyar

11%

Operasyon Gelen Fonlar

$336 milyon

$447 milyon

33%

İmzalanan T. Rezervasyon

$89 milyon

$119 milyon

34%

Şirket bulut bilişimin arka rüzgarını kullanıyor ancak meta veri deposunu oluşturan ek bulut hizmetlerinden yararlanıyor. Sanal dünyalar ve artırılmış gerçeklik daha yaygın hale geldikçe, bireysel sunucular daha güçlü hale gelse bile veri merkezi alanına duyulan ihtiyaç artmaya devam edecek.

Şirket temettü severlerin hayalindeki hisse senedidir. 2005 yılından bu yana şirket, dönem boyunca %10 bileşik yıllık büyüme oranı olan 2021 için temettüsünü 1,00$’dan 4,64$’a yükseltti.

Son beş yılda, hissedarların toplam getirisi %84 olmuştur. Bulut bilişimin devam eden büyümesi, meta veri tabanı ve verilerin büyük ölçüde çoğalmasıyla birlikte bu şirket, yatırımcılara önümüzdeki on yılda bir dizi temettü ile sağlam bir getiri sağlaması çok yüksek. Hisse senetleri yeni yıl ile birlikte biraz gerilerken, yine de bu hisse senedini takipte kalmanızı öneririz.

Verdiğimiz bilgiler araştırmaya ve dış kaynaklı sonuçlardan elde ettiğimiz verilere dayanmaktadır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!

KriptoHaber: İlginizi Çekebilecek Diğer Metaverse Haberleri

Metaverse’de Arsa Nasıl Alınır?

Nvidia Metaverse Yazılımını Ücretsiz Yapacağını Açıkladı!

2022 Yılında En Büyük Metaverse Şirketi Kim Olacak?

Apple Metaverse Evrenine mi Giriyor?

En Büyük Metaverse Projeleri 2022!

En Ucuz Metaverse Coin’leri 2022!

İlk 6’da Olan Metaverse Projeleri!

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Newscrypto (NWC fiyat analizi 2022

Newscrypto Coin (NWC) 2022’de Yükselir Mi? NWC Coin Fiyat Analizi

En iyi DEFI Projeleri 2022

Fantom Blok Zincirinden FTM’den Sonra Alınabilecek En İyi 5 Altcoin!