in ,

Apple Metaverse Alemine Giriyor Mu?

Apple arttırılmış gerçeklik gözlüklerini piyasaya sürerek Metaverse alemine giriş yapabilir!

Apple, 2022’nin sonunda çıkacak olan ilk artırılmış gerçeklik (AR) görüntüleyicisiyle Mark Zuckerberg’in Metaverse’üyle rekabet etmeye ve piyasayı sallamaya hazır. Apple 2022’de Metaverse Evrenine Giriyor!

2022 Yılından Önce Apple’dan Henüz Girmeden Metaverse Evrenine Giriş Yapmış Olan Büyük Şirketler!

Eskiden Facebook, Google, Microsoft, Nike ve son zamanlarda Adidas olarak adlandırılan Meta, önümüzdeki yıllarda avatarların kullanımıyla kullanıcının çalışmasına, sosyalleşmesine ve alışveriş yapmasına olanak tanıyan kendi platformlarını geliştirmeye çalışan şirketlerden bazıları.

Apple Metaverse Evrenine Ne Zaman Girecek?

Yarışmanın bir sonraki katılımcısı ise Apple. Apple firmasında bir analist olan Ming Chi Kuo’ya göre, firma ilk artırılmış gerçeklik görüntüleyicisini 2022’nin dördüncü çeyreğinde piyasaya sürecek. Yani yaklaşık bir yıl içinde.

Apple Metaverse Alemine mi Giriyor?

Yeni Teknoloji Iphone’dan daha güçlü olacak

Yeni teknoloji ile tanışma fırsatı bulanlardan biri gelecek yeni teknolojinin, Apple’ın yeni MacBook’larında bulunan M1 yongası kadar güçlü olmak üzere iki işlemciye sahip olacağını söyledi. Bu işlemcinin gücü, kulaklığın çalışması için bir bilgisayar veya akıllı telefon bağlantısına ihtiyaç duymayacak kadar sağlam olduğunu iddia etti. Apple 2022’de Metaverse Evrenine Giriyor!

İkinci işlemci ise cihazların sensör görevleri ile ilgili olacak. Sanal karakterlerin ve nesnelerin Pokémon Go’ya benzer şekilde gerçek dünyaya bindirildiği artırılmış gerçeklik ile uyumlu olabilir.

Bir diğer özelliği de, gelecek yıl Project Cambria adı altında piyasaya sürülecek olan yeni nesil Meta kulaklık Quest 2’ye doğrudan rakip olarak piyasaya sürülecek olan sanal gerçeklik (VR) ile uyumluluğu olacak.

Kısacası Apple, artırılmış gerçeklik ile sanal gerçekliği birleştirecek; M1 benzeri işlemcinin onlara gerekli gücü vereceği muhtemelen Sony’den bir çift 4K mikro OLED ekrana sahip olacak.

Apple Iphone Üretimini Ne Zaman Durduracak?

Apple’ın fikri, kendi sanal dünyasını yaratmak ve bu cihazı ekosisteminin merkezi yapmak olacak. İlk etapta bu lenslerin fiyatının yüksek olması beklenirken amaç, onları yaygınlaştırarak maliyetlerini düşürmek ve yaygın kullanıma sunmak olacaktır. Apple 2022’de Metaverse Evrenine Giriyor!

En büyük bomba ise burada, Apple gelecekte arttırılmış gerçeklik gözlüklerine yöneleceğinden ve buranın en büyüğü olmayı hedefleyeceğinden 2032 yılına Iphone üretimini durdurabilir!!!

Kripto Haber: İlginizi Çekebilecek Diğer Metaverse Yazılarımız

Piyasa Değeri 200 Milyon Dolar Altında Olan Metaverse Coin’leri!

iNFT Nedir? NFT ile Farkları Nelerdir?

En Ucuz Metaverse Coin’leri!

2022 Kripto Sözlüğü: NFT, Web 3.0 ve Metaverse

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

BTC Hash Rate Gücü

BTC 2022 Yılında Hash Rate Gücü En Yüksek Seviyesine Ulaştı!

Bitcoin Hash Rate Nedir? Bitcoin Hash Oranı Neden Bu Kadar Önemli?